Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie prozradila, koho v případu Míši vyslechla: Někteří pomáhají únosci!

Autor: ČTK ljš - 
27. ledna 2017
13:10

Hodiny výslechů, prohlížení kamerových záznamů, práce v terénu... Kriminalisté z případu ztracené Míši Muzikářové dělají, co mohou. Nově prozradili, koho všeho již vyslechli, a promluvili také o tom, kdo jim hází klacky pod nohy a napomáhá tak možnému Míšinu únosci.

Více než dva týdny policie pátrá po Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. „Kriminalisté už vyslechli desítky lidí, prohlížejí stovky hodin záznamů z kamer,“ řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Konkrétní informace, jak a kam dívka zmizela, ale zatím nemají. Práci policii ztěžují lidé, kteří jí dávají úmyslně nepravdivé tipy.

Dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Od večerních hodin 11. ledna je školačka vedena v databázi jako Dítě v ohrožení. 

„Do současné doby byly provedeny desítky výslechů osob z Míšina nejbližšího okolí. Jednalo se o výslechy matky, babičky, přítele a bývalého přítele matky, biologického otce, příbuzných a rodinných známých. Tento okruh se ale samozřejmě dále rozšířil na širší okruh rodiny, jako jsou příbuzní příbuzných a známí známých,“ řekla Hyšplerová. Kriminalisté mluvili i s dívčinými spolužáky, školákům i jejich rodičům byla poskytnuta intervence psychologů.

Fotky pohřešované visí ve všech spojích ústecké MHD. Kriminalisté stále prohlížejí stovky hodin záznamů z kamer nejen z Ústí, ale i z dalších měst v Ústeckém kraji. „Specialisté z oboru informační kriminality stále vyhodnocují Míšinu komunikaci na sociálních sítích, ale i samozřejmě další komunikaci, která je pro nás důležitá a může nás přivést na stopu,“ doplnila Hyšplerová.

Jediná stopa, kterou kriminalisté mají, je od speciálně vycvičeného psa z Německa, kterého policie zapojila před týdnem. „Poslední stopa, kterou pes vypracoval, byla cesta, kudy Míša běžně chodila,“ doplnila Hyšplerová. Žádná stěžejní zjištění nepřinesly opakované prohlídky domu ani okolí, kde dívka žila.

Na call centrum zřízené na lince 158 a e-mailem dostala policie už kolem 250 tipů od veřejnosti. Zhruba čtvrtina je podle Hyšplerové od různých senzibilů. Kriminalisté tipy prověřují, práci jim ale komplikují lidé, kteří si záměrně vymýšlí.

„Pisatelé převážně na sociálních sítích si neuvědomují, že pro ně chvíle slávy a zájmu je pro kriminalisty obrovské množství práce. Na prověření takového poznatku se musí tříštit síly, které by případně v tu chvíli byly potřeba jinde. Mezi takovými pisateli jsou nejenom dospělí, ale i děti,“ dodala Hyšplerová. Pakliže se Míša stala skutečně obětí únosu, hrají tito lidé svým jednáním do karet právě možnému pachateli.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Má především zrychlit pátrání a předávání informací. Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte ZDE >>

martina.k ( 27. ledna 2017 22:34 )

Jestli vam to vadi se omlouvam, ale toto me zajima, ctu vsechno, sleduji skoro vsechny zpravy a neni mi to lhostejny a MOC si to preji at je Misa O.K snad je tady ta diskuze Od toho

jansochor ( 27. ledna 2017 21:45 )

Víte paní Martino, raději si nic nemyslete i když tato situace přímo svádí k tomu, abychom si něco o to mysleli.

jansochor ( 27. ledna 2017 21:42 )

Povím vám jednu starou moudrost, že když se cokoli hledá, najde se to nejčastěji až se hledat přestane. Ale proč nehledat, když vás hledání baví, tak vám nechci kazit radost. Jiná moudrost zase říká, že kdo hledá, ten nalezne.

martina.k ( 27. ledna 2017 20:13 )

Novy clanek, je mi hrozne

martina.k ( 27. ledna 2017 19:41 )

Sakra, policie to myslim vi, kdo asi, ale nemaji Misu a tak muzou houno delat, nevim, jak to funguje, aby vzali frajera na detektor, ci do vazbe,co proti nemu musi mit, nebo za duvodne podezreni ze spachani trestneho cinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání