Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Desítky svědků zatím nepomohly: Míša (12) se stále pohřešuje

Autor: ČTK ljš - 
13. ledna 2017
10:51

Druhou bezesnou noc má za sebou máma pohřešované Míši Patricie Muzikářové. Svou dceru viděla naposledy ve středu ráno, kdy vše nasvědčovalo tomu, že se chystá do školy. Tam ale nedorazila. Policie bohužel nevylučuje, že se dívenka mohla stát obětí trestného činu. 

Policistům se od čtvrtečního odpoledne ozvaly asi dvě desítky lidí s informacemi, které by se měly týkat Míšina zmizení. Kriminalisté všechny informace prověřují. 

Policie zřídila ve čtvrtek odpoledne na lince 158 kvůli případu speciální call centrum. Informace z něj obratem dostává zvláštní pracovní tým, který pátrání po dívce zastřešuje. „Do současné doby jsme na speciálně zřízené call centrum obdrželi zhruba dvě desítky poznatků od veřejnosti, které kriminalisté ihned prověřují a vyhodnocují. Nejvíce volání jsme zaznamenali v době hlavního vysílacího času zpravodajství, kde několikrát odezněla pátrací relace a výzva veřejnosti,“ řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Kriminalisté i nadále žádají veřejnost o pomoc.

Policie po dívce pátrá od středečního podvečera, kdy její zmizení oznámila matka. „Vidíme jako velmi pravděpodobné, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. To je první varianta. Druhá varianta je, že odešla z domova dobrovolně. Obě tyto varianty jsou v současné době rovnocenné. Obě je prověřujeme a zatím nemáme informace o tom, že bychom jedné z těch variant mohli dát přednost,“ řekl už dříve náměstek krajské policie Zbyněk Dvořák. Dívka nikdy dřív neutekla, neměla potíže ani ve škole.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 125 až 135 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, nosí brýle s fialovými obroučkami, je hubená a má šedé oči. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

sugarbitter ( 16. ledna 2017 19:08 )

Tady je to jako "chytrý a chytřejší", jelikož Čermáková v opilosti zalehla maloiu. Tahle je už skoroslečna. a některé už mají i kluka.Ptala bych se spolužaček ve škole.

Coca ( 14. ledna 2017 22:21 )

 To je znovu jako u nás Helena Čermáková jestli se ty holčičce něco stalo pak už mámince dejte trest smrti a ne nebo 3 roky.to přece není možný tolik děti co se ztratilo

zednik ( 13. ledna 2017 11:40 )

Chudák holčička, tohle vypadá moc špatně. Nechci sýčkovat, ale vidím to na někoho z okolí rodiny.

dandova ( 13. ledna 2017 11:22 )

To nevidím dobře. V tomhle počasí, třetí den, ... I kdyby chtěla utéct, je to už dlouho. Ach jo.

naidka ( 13. ledna 2017 11:17 )

Takové hezké děvče, které na svůj věk skutečně vypadá. Tahle se může nazvat dívenkou, na rozdíl od těch zmalovaných stejně starých maškar z Británie. Opravdu si přeji, ať pátrání dobře dopadne, Míša nevypadá na nějakou protřelou útěkářku, ale na slušné děvče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání