Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zmizení Míši (12) minutu po minutě: Ke škole nedošla, ukázaly kamery

Autor: ljš, uá - 
13. ledna 2017
13:03

Slehla se po ní zem a policie se bojí nejhoršího. Dvanáctiletá Míša Patricia Muzikářová z Ústí nad Labem zmizela ve středu ráno a stále nebyla nalezena. Kriminalisté se snaží zmapovat, co v osudný den dělala a kde se pohybovala.

Policie předpokládá, že Míša byla doma ještě ve středu kolem páté hodiny ráno. Usuzuje tak z toho, že holčička měla v době odchodu matky do práce doma oblečení, boty a věci do školy. Ty pak ale zmizely spolu s ní.

Další indicií je skutečnost, že se dívenka přihlásila na Facebook. „Vycházíme z toho, že mezi 5:00 a 6:00 je aktivita na sociální síti, kde si myslíme, že tu aktivitu vyvíjela ona,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů na tiskové konferenci.

Jako každý všední den měla Míša vyrazit po odchodu matky do práce do školy. Ta je od domu v ústecké ulici Na Vlnovce, ve kterém s matkou bydlí, vzdálená čtyři sta metrů. Tam ale nedorazila. Škola je sice střežena kamerovým systémem, ty ale podle informací Blesk.cz holčičku nezachytily. To je pro policisty, kteří na kamery spoléhali, zásadní zjištění a důležitá stopa v dalším pátrání.

Míša zmizela ve středu ráno. Do školy, která je od jejího bydliště vzdálena 400 metrů, už nedošla, věci s sebou ale měla. Míša zmizela ve středu ráno. Do školy, která je od jejího bydliště vzdálena 400 metrů, už nedošla, věci s sebou ale měla. | Google Maps, Policie ČR

V době zmizení přitom Míša měla u sebe školní batoh s věcmi. Zdá se tedy, že do školy skutečně mířila. Protože matka nebyla doma, neměla důvod cokoli předstírat.

Únos, nebo útěk?

Že Míša ve středu ve škole vůbec nebyla, se bohužel zjistilo, až když ji matka po návratu z práce nenašla doma. V 18:45 zmizení nahlásila policii. Ta ustanovila zvláštní tým, který se případem zabývá. Na lince 158 také začalo fungovat speciální callcentrum, které sbírá poznatky svědků a předává je vyšetřovatelům.

„Do současné doby jsme obdrželi zhruba dvě desítky poznatků od veřejnosti, které kriminalisté ihned prověřují a vyhodnocují. Nejvíce volání jsme zaznamenali v době hlavního vysílacího času zpravodajství, kde několikrát odezněla pátrací relace a výzva veřejnosti,“  uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Kriminalisté ve čtvrtek na mimořádné tiskové konferenci uvedli, že pracují se dvěma verzemi. „Vidíme jako velmi pravděpodobné, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. To je první varianta. Druhá varianta je, že odešla z domova dobrovolně. Obě tyto varianty jsou v současné době rovnocenné. Obě je prověřujeme a zatím nemáme informace o tom, že bychom jedné z těch variant mohli dát přednost,“ řekl náměstek krajské policie Zbyněk Dvořák.

Míša přitom nikdy dřív neutekla a neměla žádné problémy ani ve škole. Policisté již prověřili všechny dívčiny kamarády i zdravotnická zařízení. Nikde však po ní není ani stopy. Policisté v pátek v rojnicích prohledávali okolí jejího bydliště.

 

Viděli jste ji?

Michaela Patricia Muzikářová je asi 125 až 135 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, nosí brýle s fialovými obroučkami, je hubená a má šedé oči. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

nejkaaaa ( 14. ledna 2017 18:07 )

píšou, že se ho snad i bála podle toho co řekli sousedi. Nevypadá to dobře, pokud utekla tak v té zimě je to dost nebezpečné, pokud někomu z okolí ujely nervy - matce, příteli. Představa, že nevím už etvrtý den o svém dítěti musí být šílený

nejkaaaa ( 14. ledna 2017 18:04 )

tak podle toho co píši v usteckém deníku o tom příteli matky z Vánoc, kterého holčina nemusela, nacismu, na kamerách není. Ach jo.

noram ( 14. ledna 2017 16:42 )

Za náš se neúčast taky zapisovala, ale učitelé nikdy rodiče nekontaktovali. Tak po 3-4 dnech řekli nějakému žákovi - stav se u nich a zeptej se co s ním/ní je. Tím to bylo. Nevím jak to je dnes, jestli mají učitelé povinnost rodiče kontaktovat?

blesk_z_cisteho_nebe ( 14. ledna 2017 14:44 )

Taky mě udivuje, že škola matku nekontaktovala, když Míěša bez omluvy do školy nepřišla. 

nejkaaaa ( 14. ledna 2017 10:03 )

Pjotri: napadlo mě to také s tím fb, nějaký domluvený sraz. Ted se hledají dva kluci z jižních čech, asi dost přitažené za vlasy, co když to spolu souvisí? Colommbo, Poirot a komisař v jednom to jsem já. Ted vážně, držím Míše palce at to pro ni dobře dopadne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání