Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman promluvil o Klausově možné kandidatuře na prezidenta: Chtěl by ho zpátky na Hradě?

Autor: všm - 
10. ledna 2019
22:05

Bývalý prezident Václav Klaus v neděli nevyloučil, že by se mohl opět ucházet o prezidentský úřad. Domnívá se ale, že to je spíš úkol pro nové generace, třeba pro jeho syna, jak uvedl pro televizi Prima. Václav Klaus mladší by se jako možný kandidát poměrně zamlouval i současné hlavě státu Miloši Zemanovi. Podle něj jde o úspěšného člověka, zároveň vyjádřil přání, aby na Hrad kandidovali hlavně lidé s politickou zkušeností. Prohlásil to pro televizi Barrandov.

„Každý občan starší 40 let může kandidovat na prezidenta republiky. Václav Klaus je zkušený politik. S některými jeho názory souhlasím a s něčím ne, a to celou dobu, co se známe. Řekl bych, že v minulosti bylo více nesouhlasů, teď jich je méně a spíše převažují souhlasy,“ popsal Zeman svůj dojem z možného návratu svého předchůdce. 

Prezident by souhlasil i s případnou kandidaturou poslance ODS Václava Klause mladšího. „Protože žijeme ve svobodné společnosti, bylo by dobré, kdyby tam byli lidé, kteří něco dokázali. Václav Klaus mladší byl velmi úspěšný ředitel PORGU, špičkového gymnázia, a já jen budu rád, když v příštích prezidentských volbách budou kandidovat především politici. Protože kandidatura nepolitiků je strašně riskantní. To je jako se nechat operovat od člověka, co nestudoval medicínu,“ tvrdil prezident. 

„Klaus ml. má odvahu foukat proti větru“

Klaus svou možnou kandidaturu zmínil v neděli, dodal ale, že neví, jestli by starý pán jeho věku mohl o něco takového usilovat. „Tahle možnost tady je, ale myslím, že to je už úkol pro nové generace,“ dodal. Nová generace si ale podle něj o to musí říct a musí se vyprofilovat.

Na to, zda by prezidentem mohl být jeho syn Václav, odpověděl, že se názorově vyprofiloval dobře a ukázal, že má odvahu foukat proti větru. „Jestli má schopnost přátelské komunikace s miliony voličů, to by se teprve muselo ukázat,“ řekl.

Video  Klaus nevyloučil kandidaturu na prezidenta. Chce vystřídat Zemana?  - Partie TV Prima
Video se připravuje ...

blackhole1 ( 16. ledna 2019 08:15 )

Omlouvám se všem za své nazory,psaní v diskusích a někdy i hnusné komentáře. Jsem idiot v depresích. Už psát nebudu.Jen mě vždy do běla naštvou hnusné diskuse na téma Babiš, Zeman od hnusnych idiotů, kde se jim přeje to nejhorší a nikdo s tim nic nedělá. Slibuji, že už se vyjadřovat k ničemu nebudu, slibuji to vam i sobě. Odpuste. Omlouvám se.

luder ( 12. ledna 2019 12:33 )

Tak vážení lepšolidé,..., Ignác, jestliže jsou voliči hnutí ANO a presidenta hloupí a přesto zvítězili, pak vám "inteligentům" příště nezbývá nic jiného než patřičně zhloupnout také a hned budete mít výsledek jistý. A nebo je tomu nějak jinak? Co na to říkáte? Popravdě, asi nejste tak chytří, jak si myslíte, víte? Jste to jen vy, lepšolidé s IQ tykve i když někteří z vás se honosí tituly MUDR., JUDR., HUDR., PUDR. Dokud tu máme demokracii, kterou tak chráníte (chvála pánu bohu), tak to musíte strpět. Ledaže byste sami tu demokracii svrhli a potom prosadili své názory kazisvětů. Jenže je vás, novodobých řiťolezců jediného světového hegemona moc málo na to, abyste v souladu s naší ústavou obrátili naši zem naruby. Majdan tady nikdy nebude a dokonce ani v Praze. Protože na to, aby se tady znovu roztahovali fašisti a Banderovci tu nemá většina lidí bohudík žaludek. Choďte si do ulic demonstrovat třeba každý den, budete tam sami, jen s těmi hloupými transparenty, názory a rudými trenclemi.

zacoaproc ( 11. ledna 2019 18:44 )

Vyjadřovat se zde v této žumpě lidské spodiny diskutujících, (až na pár výjimek) k čemukoliv je jako házet perly..... S. V. I. N. I. M Slušným lidem se omlouvám.

smfs ( 11. ledna 2019 11:58 )

No jistě, ty dva šašci si to budou navzájem předávat jako Putin s Medvěděvem. Jenom aby proboha nedošlo k nějakým změnám. Vítejte v Rusku

gotzur ( 11. ledna 2019 11:27 )

To by byl výsměch, ale všechno je možné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa