Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Nejsem obchodník s chudobou, tvrdí zastupitel ČSSD. Pronajímá byty ve vyloučených lokalitách

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, ivm - 
16. dubna 2018
11:10

Zastupitel za ústecký obvod Střekov Marcel Běhounek (ČSSD) pronajímá byty v domech, kde město zastavilo vyplácení doplatků na bydlení, aby tam spekulanti nepřiváděli další sociálně slabé a problémové lidi, uvedla v pondělí Mladá fronta Dnes (MfD). Politik podle deníku říká, že mezi tzv. obchodníky s chudobou nepatří.

Ústí nad Labem vyčlenilo 22 lokalit, kde už nově příchozí nedostávají doplatky na bydlení. Na seznamu jsou i dva domy, v nichž byty pronajímá Běhounek sociálně slabým. Jeden je v Žukovově ulici ve čtvrti Střekov a druhý v Jungmannově ulici v Krásném Březně.

Podmínky v objektech jsou podle nájemníků nevyhovující, stěžují si na zimu, píše MfD. Na nepořádek si stěžují i obyvatelé okolních domů. Běhounek deníku řekl, že dům v Krásném Březně opravil a má na něj hypotéku. Mezi ty, kteří vydělávají na doplatcích za přemrštěné nájmy, se nepočítá. Jedna z nájemnic uvedla, že za byt 2+1 v domě na Střekově platí 7800 korun a i s elektřinou 12 000 korun, nabídka realitní kanceláře ve stejné lokalitě na podnájem v bytě v dobrém stavu v paneláku je 7000 korun plus energie.

Nájemnice Běhounkova bytu v Krásném Březně listu řekla, že platí 9100 korun a 1500 za elektřinu v bytě 2+1. Nájmy se v této lokalitě běžně pohybují okolo 5500 až 6000 korun bez energií. Běhounek uvedl, že nemůže za to, že jsou zničené chodby nebo někdo vyhodí a zapálí kočárek. „Dům v Krásném Březně mám na hypotéku, celý jsem ho zrekonstruoval, opravil jsem ho svýma rukama. Nejde navíc o sociálně slabé obyvatele, řada rodin pracuje a bydlí v domech roky,“ cituje MfD Běhounka.

Miroslav Andrt, krajský šéf ČSSD, která má v programu boj proti byznysu s chudobou, uvedl, že o podnikání svého kolegy nevěděl. „Nevím o tom a neumím říci, zda je to pravda. Pokud by se to prokázalo, měl bych s tím osobně problém,“ řekl MfD Andrt.

MfD píše, že stejným způsobem podniká také Běhounkův stranický kolega v Děčíně Petr Trabalka. Tamní stranický výbor podle listu navrhl jeho vyloučení.

panda82 ( 29. prosince 2018 17:30 )

Proč se pronajímatelům vyplácí tak vysoké částky za "nájemné", když byt je horší než 4. kategorie, není to pohodlí úředníků udělat konrolu za co se vyplácí takové částky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa