Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babiš skončil v nemocnici: Migrény, vysoký tlak a oko plné krve

Autor: simao - 
19. února 2018
16:20

Premiérova manželka Monika Babišová řešila problémy se zánětem slinivky a skončila dokonce na JIPce. Jenže ani Andreji Babišovi (63, ANO) se zdravotní problémy v poslední době nevyhnuly. Na sociální síti uvedl, že v neděli raději vyrazil rovnou do nemocnice. A postěžoval si na migrény či problémy s tlakem, to vše je prý způsobené stresem a pracovním nasazením až 18 hodin denně. Až mu z toho prý praskla i žilka v oku. A tak musel dle svých slov nakonec slíbit, že ve svém „makání“ o něco zvolní.   

Premiér v demisi a workholik Andrej Babiš (ANO) jede ve stylu filmů Rychle a zběsile. Zatímco ve Sněmovně naráží na menší či větší odpor z ostatních stran jít s ním do koaliční vlády, narazil nyní i na limity svého těla.  

„Uznávám, že není úplně normální, abych makal dvakrát víc, než když mi bylo 50 a řídil jsem firmu s 35 tisíci zaměstnanci. Moje tělo mi to říká jasně. Mívám migrény, v neděli mi praskla žilka v oku, měl jsem ho plné krve, takže jsem musel k očnímu,“ uvedl Babiš v pondělí na Facebooku.

Může za to prý stres, který se v různých podobách nakupil a dohnal ho. „Stoupl mi tlak tak, že jsem radši zajel do nemocnice. Tam mě do půlnoci vyšetřovali a dali mi nějaké prášky. Až tehdy jsem si uvědomil, že to fakt není sranda. Trochu jsem zvolnil, přešel jsem na dietu, už zase jím místo masa ryby a aerobně cvičím,“ vzkázal Babiš. Cítí se prý již podstatně líp.

Babiše trápily oči i záda, Babišovou slinivka

Babiš přitom řešil problémy s očima i v minulosti. V září 2016 zamířil na vyšetření do nemocnice také a nešlo o banalitu. „Mám problém s oddělováním sítnice na obou očích,“ potvrdil tehdy Blesku. Na operační sál však nakonec šéf ANO nemusel. V nemocnici už dříve skončil i kvůli bolavé páteři.

Zdraví potrápilo nedávno i Babišovu manželku Moniku. V tomto případě šlo pro změnu o zánět slinivky. „Moje paní byla 14 dní na JIPce se zápalem slinivky, takže jsem rád, že se z toho dostala, protože zápal slinivky není sranda,“ řekl Babiš na dotaz Blesk Zpráv nedlouho poté, co Miloš Zeman ovládl i historicky druhé přímé volby hlavy státu. 

Video  Babiš si dal po večeři se Zemanem vládu s ČSSD jako dezert  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

V neděli přitom Babiš společně s manželkou Monikou přivítal Miloše Zemana s první dámou Ivanou na večeři v luxusní průhonické restauraci - po vystoupení prezidenta na sjezdu ČSSD, ke kterému upínal pozornost i šéf ANO kvůli možnému vyjednávání o společné vládě.

Místo dávky kofeinu čaj na tlak

Premiér v demisi přitom poukázal na to, že momentálně zažívá zběsilé období, kdy je třeba udělat analýzy jednotlivých resortů, „makat“ tak, jak prý nebylo možné v předchozí vládní koalici s ČSSD a KDU-ČSL. „Kolegové na mě začali už normálně řvát. Prý mám zvolnit, nebo to nepřežiju a položím život za vlast,“ připojil Babiš.

V Babišově sekretariátu údajně už stávkují, odmítají mu vařit kávu a raději mu začali nosit čaj proti vysokému tlaku. „Uznávám, těch kafí jsem za jeden den vypil asi deset. Doteď mi pomáhaly zvládat pracovní tempo. Lidi kolem mě tvrdí, že je smrtící. Já ale teda fakt nevím, jak funkci premiéra vykonávat jinak,“ zmínil Babiš a popsal i svůj pracovní den.

„Vstávám v 5:00, posílám první smsky kolegům v 5:30, v kanceláři začínáme v 6:30,“ vzkazuje Babiš. Půl sedmá ranní se stala ostatně i oblíbeným časem, ve který si dávají k jednání vlády sraz ministři Babišova menšinového kabinetu, který však vládne dál bez důvěry. „Tempo 18 hodin denně, o víkendu tak 8, včetně neděle. Prostě jsem takový akční důchodce,“ říká sám o sobě Babiš.

A tak prý musel kolegům slíbit - dokonce prý „pod brutálním nátlakem“ - že začne víc spát, cvičit a naplánuje si i dovolenou. Naposledy si odpočinul na Silvestra v rakouských Alpách, kam s manželkou Monikou jezdí opakovaně. 

Připomněl však, že kvůli odpočinku a „haprujícímu“ zdraví musel zrušit svou účast na bezpečnostní konferenci v Mnichově, kde Babiše zastoupili ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) a ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jiri.k ( 21. února 2018 16:12 )

Tak jsem rychle skočil po článku, myslel jsem, že to bude něco na co by mohl pojít a ono nic. Tak snad příště, i s prochcanym dědkem z Hradu.

arne100 ( 20. února 2018 15:53 )

Zdenekk.Kam se hrabe na tebe a tvoji rodinu ty udavači.Ty smrdíš už z dálky když projdu kolem tebe.Celá ta vaše rodina je pěkný tyjátr.Nejlepší na tom je že estebak jako jsi ty s celou rodinou tady bude něco povídat.Pamatuješ na školu kde jsi se učil už tenkrát učitel říkal že budeš jen žvanit a nic nedělat

Omasta ( 20. února 2018 15:24 )

My všeci, co jsme neprávem obvinění, musíme brát léky proti starostem. A pan Babiš neví, co to je. Jen ať si projde tím samým, co obyčejní lidi.

jiri.k ( 20. února 2018 15:04 )

Mezi ty další vyžírky bych v souladu s tvým příspěvkem přiřadil i burešovce, i starého kretena t.č. okupujícího Hrad i s jeho kompany.

cyrilko ( 20. února 2018 14:47 )

Ono to nejdříve začne praskat v oku, pak v mozku a končí to povislou čelí. Pak finále cirkum dederum...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa