Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš se Zemanem a manželkami večeřeli v Průhonicích. Monika ladila detaily

Autor: kal - 
18. února 2018
20:30

Ke společné večeři zasedli v neděli večer premiér Andrej Babiš (ANO) a prezident Miloš Zeman. Doprovod jim dělaly manželky Monika a Ivana. Právě Babišová dohlížela v premiérově restauraci v Průhonicích u Prahy na to, aby bylo všechno „vyladěné“. Výsledkem bylo aranžmá v černé barvě, které sama podtrhla černými šaty. Pro manželku předsedy vlády to byla první výrazná společenská akce poté, co strávila v lednu dva týdny v nemocnici se zánětem slinivky.

„Průhonice, právě teď! Pan premiér se svojí chotí pozvali pana prezidenta a jeho paní na večeři do restaurace Paloma,“ zmínil na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Babiš se těsně před večeří dozvěděl, že novým předsedou ČSSD se stal Jan Hamáček. Podívejte se na jeho reakci:

Video  Babiš se dozvěděl o výhře Hamáčka. Zimolu zmínil jako „fešného chlapa“  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Babiš ostře kritizoval Chovance

„Bavili jsme se o jídle, bylo i trošku té politiky,“ řekl Babiš po večeři se Zemanem. „Pan prezident mě informoval, že předseda KSČM i SPD se k němu ohlásili na příští týden. Já jsem ho informoval o schůzce s Fialou ve středu, ve čtvrtek máme schůzku se STAN,“ načrtl premiér v demisi harmonogram jednání na příští týden.

„Pan prezident byl informován, že byl pan Hamáček zvolen předsedou. Myslím, že byl i spokojený,“ uvedl dále Babiš, který dál sice preferuje menšinovou vládu ANO, ale nebránil by se ani účasti ČSSD ve vládě. „Budeme vyjednávat se všemi, kteří chtějí. O toleranci s KSČM vyjednáváme, i když řekli, že to není preferovaná varianta,“ zmínil.

Video  Babiš si dal po večeři se Zemanem vládu s ČSSD jako dezert  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Šéf ANO se ostře vymezil vůči poraženému ze sjezdu ČSSD Milanu Chovancovi: „Pro mě jednání s panem Chovancem bylo nepřijatelné. Je to možná to nejhorší, co se vyskytlo v naší politice. Informace, které já mám, byly, že zneužíval pozici ministra vnitra.

Na Hamáčka se šéf ANO těší

Hamáčkovi naopak Babiš hned po zvolení poslal blahopřejnou SMS s tím, že se těší na spolupráci. „Pan Hamáček mi odpověděl: Děkuji a také se těším,“ přečetl premiér v demisi novinářům ze svého mobilu.

Monika Babišová nebyla na veřejnosti dlouho vidět, svého manžela nedoprovodila ani během lednové volby prezidenta. Kvůli hospitalizaci v prvním kole tak nemohla Zemanovi už dát svůj hlas, i když ho premiér v demisi veřejně podpořil. Ve druhém kole už se ale k urně dostala i ona.

Prezident Miloš Zeman přislíbil Babišovi druhý pokus pro sestavení vlády. Tomu by tentokrát mohli pomoci ke vzniku sociální demokraté s novým předsedou Janem Hamáčkem a také komunisté.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1-1-1 ( 19. února 2018 15:51 )

Fakty hotový rov.

drzaaaa ( 19. února 2018 14:13 )

to je potupné zaměstnání šmírovat pro plesk a psát drby ,to je deformace po zbytek života

xiioma ( 19. února 2018 09:18 )

Za dobrou práci dostal Zeman odměnu, pozvání na večeři s STBákem, lhářem a hlavně podrazníkem. Co ten Bureš na toho Zemana asi má? že by třeba nějaký zapomenutý svazek od kamarádů řídících důstojníků.

petr11 ( 19. února 2018 05:52 )

....s kým se stýkal Klaus a s kým se stýkal Havel

JsteOvce ( 19. února 2018 03:39 )

 Líbí se mi jak zavádíte ,brečíte,a nic s tím neuděláte BABIŠ VÁM JEŠTĚ UKÁŽE 😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa