Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman má rakovinu, tvrdil radní. Výrok šetří policie, Bartíkovi hrozí 2 roky za pomluvu

Autor: ČTK - 
3. února 2018
08:14

Policisté vyšetřují tvrzení brněnského politika Svatopluka Bartíka (Žít Brno) o špatném zdraví prezidenta Miloše Zemana pro podezření z pomluvy. Sobotní Lidové noviny (LN) uvedly, že policisté zahájili úkony trestního řízení. Pokud kriminalisté své podezření doloží, radního městské části Brno-střed obviní.

Bartík loni v listopadu na svůj facebookový profil napsal, že Zeman má rakovinu a zbývá mu několik měsíců života. Před prezidentskými volbami, v nichž Zeman obhajoval mandát, podle něj měla veřejnost právo znát zdravotní stav nejvyššího ústavního činitele. Hrad i Zemanův lékař jeho slova vzápětí odmítli. Na Bartíka podali právníci prezidentské kanceláře trestní oznámení a žalobu na ochranu osobnosti, v níž požadují omluvu a pět milionů korun.

Ve věci byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení, řekl serveru Lidovky.cz Ivo Hahn, náměstek Městského státního zastupitelství v Brně, kam se Hrad obrátil. Trestní řízení v praxi znamená, že policie vyhodnotila oznámení jako důvodné a radní je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu. Pokud kriminalisté podezření doloží, Bartíka obviní. V krajním případě riskuje až dva roky vězení, i když reálně mu podle LN hrozí mírnější trest. K prokázané pomluvě obvykle soudy přistupují nanejvýš podmíněnými tresty, případně uložením obecně prospěšných prací a pokutou, uvedl list. Bartík se už nechce k případu vyjadřovat.

Video  Zemanova kondice na jmenování soudců: Opíral se, kde to šlo a ani si se soudci nepřipil  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

salto ( 7. února 2018 08:05 )

Sluníčko Bártík nemá právo svobodného projevu? To si ten Zeman dovoluje moc, nebo jenom nějaký vosel si chtěl plivnout na prezidenta a teď se hlava diví co ta jeho huba mluví?

hejpockej ( 7. února 2018 06:06 )

kdo slysel Zemana mluvit, vi ze demenci netrpi, tomu to mysli lip, nez tobe. Nechapu proc tu pises takovy hovadiny, asi mas potrebu za kazdou cenu nekoho pospinit a hanobit. Preju ti abys ses v ty tvy chorobny nenavisti udusila.

hejpockej ( 7. února 2018 06:03 )

no a co, ze se opiral kde to slo... jasne tisickrat uvedli, ze ma neuropatii nohou, coz je u diabetiku bezne.... takze je jasne, ze ma problem/fyzicky handikep... ma narok na vozik... a proc ne? proc tisk vubec muze legalne diskriminovat a sikanovat invalidy? jak by k tomu prisli svetove uznavani vedci jako professor Stephen Hawking, ktery neovlada dokonce cele telo. Nebo presidenti- Franklin D. Roosevelt a Woodrow Wilson, oba skoncili v dobe svy vlady na vozicku. Nikdy jsem neslysel, ze by je media nebo kdokoliv hanobil a ponizoval kvuli tomu handikepu. Buuuu autorovi clanku

luder ( 6. února 2018 07:24 )

Nechtít u nás neuvěřitelně zlé a kruté lidi jako jsou muslimové, to si Miloš Zeman dovolil moc; to mu drahošovci kteří je tady chtějí, jen tak neodpustí!

luder ( 6. února 2018 00:18 )

Islámské chování k ženám! https://www.liveleak.com/view?i=397_1376586404

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa