Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se ke sportovcům vyvezl výtahem. „Zlomil jsem si nohu,“ zavzpomínal

Autor: Vera Renovica - 
24. srpna 2017
05:16

Obklopen medailisty i spolupracovníky. Tak prezident Miloš Zeman (72) ve středu završil konec letní dovolené. Aby se na místo konání sportovní akce vůbec dostal, ulevil vratkým nohám při cestě výtahem pro invalidy. Před dětmi pak neskrýval, že jeho nejoblíbenější hrou jsou šachy.

Zemanovi, který kromě tradiční červencové týdenní dovolené na Vysočině strávil i jeden srpnový týden odpočinkem v Lánech, tento týden zase začala „rachota“. A prvním veřejným vystoupením byla slavnostní akce Sportovní hvězdy dětem v Tenisovém klubu Sparta Praha.

„Jsem sportovní antitalent. Jen jednou jsem se pokusil v Klánovicích hrát fotbálek a zlomil jsem si nohu. Od té doby fotbálek nehraju, ale hraju šachy – jediný sport, v němž se nefauluje,“ řekl Zeman v projevu určeném dětem, které v klubu trénují.

Pěšky by to nešlo

Ani nyní by hlava státu na velké sportovní výkony neměla. Prezidentova chůze je kvůli neuropatii způsobující necitlivost v chodidlech čím dál nejistější a zdolat schody je pro něj oříškem. I proto ve středu využil výtah. Před časem se dokonce spekulovalo o tom, že musel podstoupit utajenou operaci nohy, což Hrad odmítl. A reagoval tiskovou zprávou, v níž lékař a exministr zdravotnictví Martin Holcát (63) tvrdí na základě vyšetření z konce července, že je Zeman v pořádku.

„Můžeme konstatovat, že současný zdravotní stav pana prezidenta je velmi dobrý. Díky úpravě režimu a stravování došlo ke snížení hmotnosti a stabilizaci dlouhodobé hladiny cukru,“ řekl Holcát.

Video  Desáté vydání pořadu S prezidentem v Lánech  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Prezidenta čeká nabitý program

Navzdory všem skutečným i fiktivním problémům se zdravím nyní čeká Zemana velmi nabitý program. V září navštíví Moravskoslezský kraj, poté odletí do New Yorku na Valné shromáždění OSN. Krajské výjezdy budou pokračovat, do toho ještě v listopadu navštíví na pozvání ruského prezidenta Vladimira Putina (64) Moskvu.

A v zimě se bude lámat chleba. Tehdy, konkrétně 12. a 13. ledna, kdy budou Češi volit prezidenta. A Zeman se z Hradu hnout nehodlá…

Přišla esa, ale král chyběl

Na akci, kterou zaštítil Zeman a převzal 50 tisíc korun pro nadaci první dámy Ivany, přišla sportovní esa: oštěpařská legenda Jan Železný (51), lyžařská mistryně světa Šárka Strachová (32) či olympijský mistr v judu Lukáš Krpálek (26).

Hlavní hvězda ale nedorazila. Podle informací Blesku se chystal na akci přijít i hokejista Jaromír Jágr (45). Údajně vše odřekl kvůli nemoci. Není ale vyloučeno, že se chtěl vyhnout politickému živlu poté, co v rozpuku kauzy podvodu s dotacemi navštívil na farmě Čapí hnízdo hlavního aktéra, exministra financí Andreje Babiše (62, ANO) a schytal ostrou kritiku na sociálních sítích…

karel ( 24. srpna 2017 13:42 )

škoda, že není přiložena fotka autorky článku Renovické holky, krev a mlíko. No spíš sádlo a sádlo. Pak bych bral tuhle reportáž jako kompletní ukázku sportovního zpravodajství

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa