Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Volby neřešíme,“ odmítá policie nařčení. Babiš zpochybňuje šetření Čapího hnízda

Autor: val - 
14. srpna 2017
13:12

Ředitel pražské krajské policie Miloš Trojánek se ohradil proti snahám zdiskreditovat vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo, ve které hrozí trestní stíhání předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi a šéfovi jeho poslanců Jaroslavu Faltýnkovi. Vydal prohlášení, ve kterém odmítá politizaci případu a snahu o znevěrohodnění detektiva Pavla Nevtípila.

„Jsem nepříjemně překvapen snahou některých jednotlivců, kteří se snaží celé prověřování této kauzy zpochybnit a zpolitizovat. Proti tvrzením, že pražská policie v této věci pracuje na jakousi politickou objednávku, se důrazně ohrazuji. Policisté krajského ředitelství, v jehož čele stojím, byli a jsou apolitičtí a řídí se výhradně zákony této země,“ uvedl v pondělí Trojánek. (Celé prohlášení si můžete přečíst zde.)

Video  Čapí hnízdo jako klec pro Babiše: Právníci našli cestu, jak mu zavařit!  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

„Dostal to na starost ten „správný policajt“ Pavel Nevtípil, který figuroval v kauze, kdy kmotři ukradli Vladimíru Sittovi firmu Neograph,“ pustil se do vyšetřovatele Babiš nedávno na svém facebookovém profilu (viz FB post níže). 

Trojánek ale detektiva brání. „Kategoricky odmítám spekulace o jakémsi načasování a snaze o ovlivnění výsledků nadcházejících voleb. Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo patří mezi nejzkušenější pracovníky odboru hospodářské kriminality. Osobně si ho za jeho profesionalitu a vysoké pracovní nasazení nesmírně vážím a má mou plnou důvěru,“ řekl.

GIBS zkoumá úniky

Babiš jakékoli své pochybení odmítá. Už od loňského roku prý slýchal, že se na něj nějaká podobná kauza před volbami chystá. Událost považuje za „politický boj“. „Je to celé zmanipulované, trestní stíhání potřebovali načasovat před volbami, ve kterých jde o všechno. Protože buď tady budou dál ti tradiční politici, nebo naši zemi povedou zodpovědní a nezkorumpovatelní lidé,“ řekl například.

Do případu už se podle webu Neovlivní.cz zapojila i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která má prý podezření, že z pražské kriminálky kdosi vynášel informace o průběhu vyšetřování. Zdroj webu také popsal, že se detektivu Nevtípilovi dostalo jakési speciální ochrany ze strany policie, aby měl klid na práci.

Video  To nejlepší ze svatby Andreje Babiše: Vášnivý polibek a nevěsta s nadupaným korzetem!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Nikdo se na něj nemohl dostat, měl přísný zákaz s kýmkoli o případu komunikovat. Účty skládal jen vybraným nadřízeným a státnímu zástupci. Vytvořil se kolem něj současně jakýsi ochranný kruh, aby se na něj nikdo zvenčí nedostal,“ popsal „vysoce důvěryhodný zdroj z bezpečnostního aparátu státu“.

ararat ( 11. února 2018 10:45 )

Kalousek se snaží kriminalizovat pol.protivníky a kdyby kradnul tak proč si toho nevšimli před 10 lety.

hejhej ( 14. srpna 2017 22:43 )

Poicie plní příkazy Tuhého a především rychlostudenta, lháře a pučisty Chovance a podrazáka Sobotky.

moiaza ( 14. srpna 2017 17:40 )

Pane Trojánku, my nejsme všichni padli na hlavu, jak si myslíte. My nejsme pražští kavárníci. Proč nestíháte davy ostatních zlodějů. Kdyby se měl trestat každý zloděj, ODS by vůbec nepostavila kandidátku. Jejich členská základna by vymizela. Kalousek by měl odseděno v kriminále nejméně 20 let. Co tu melete za nesmysly? Jste zkorumpování úplně stejně, jako ti politici a justice!

hejhej ( 14. srpna 2017 16:00 )

bullshit ( 14. srpna 2017 14:55 )

Ted musi odstranit ANO,Babise a Zemana - už aby to bylo, včera bylo pozdě. Na Čechy platí jen vláda senilního sebestředného důchodce a mega gaunera, přivandrovalce. Dobře nám tak, nic lepšího si nezasloužíme...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa