Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanovi do Lán přivezli milost pro Kajínka: Zatím ji nepodepsal

Autor: ČTK - 
20. května 2017
18:54

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) se sešel v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem a jeho poradním týmem. Zhruba čtyřhodinová debata se točila kolem legislativních priorit resortu, jako je zákon o elektronických komunikacích nebo zákon, který má pomoci operátorům snížit náklady při budování komunikačních sítí. Zemanův kancléř Vratislav Mynář také do Lán přivezl návrh milosti pro dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka. O milosti se ale nemluvilo.

Mynář potvrdil v pátek České televizi, že milost pro doživotně odsouzeného Kajínka do Lán poveze. Kdy prezident milost podepíše, ale nevěděl. Milostí dal Zeman zatím sedm, žádná z nich se netýkala násilného trestného činu.

Video: Co řekl Miloš Zeman o milosti pro Jiřího Kajínka?

Prezident se v tomto týdnu vrátil ze šestidenní návštěvy Číny, při níž ho doprovázel i ministr průmyslu, s nímž se sešel v Lánech. Tématem jednání byly i státní pojišťovací mechanismy prostřednictvím EGAP a ČEB. "Diskutovali jsme důležitost obou těchto institucí pro podporu českých firem, českého exportu," řekl ministr.

Prezident se v nejbližší době chce setkat s ministrem financí a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem a poslancem Ivanem Pilným (ANO), který má Babiše ve funkci ministra nahradit. Žádný termín schůzky se Zemanem Babiš ani Pilný zatím dohodnutý nemají. Pilný v pátek nepotvrdil, jestli by se mohl s prezidentem sejít již dnes v Lánech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

..krakonos500 ( 22. května 2017 23:26 )

Náš soudruh prezident má problém s odvoláním svého kámoše na ministerském postu. Ale propustí z vězení zločince, protože přeci musí držet spolu - svůj k svému.

11karel11 ( 22. května 2017 22:58 )

Vysvětlení tu možná je - pan prezident mohl onemocnět po návratu z Číny, odmlčel se i k dalším úkonům a tudíž nemůže podepsat. Hrad to tají.

11karel11 ( 22. května 2017 21:28 )

Vysvětlení by tu možná bylo: pan prezident je nemocný a proto nepodepsal. Hrad to tají.

ridic ( 22. května 2017 13:16 )

krakoknos500...jste si opravdu tak jistý, že je ten správný v base, jsou i svědci, kteří říkají něco jiného, ale "vedení" to nechce slyšet. Sedět 20 let za jiného je soda. Zkuste to.

..krakonos500 ( 21. května 2017 18:04 )

Soudruh prezident dává najevo, že je na straně vrahů a ostatních zločinců. Svůj k svému. Ještě se někdo diví, že si naší ústavou jen vytírá perdel?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa