Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kajínkova přítelkyně: Dobře, že ho nepustili hned! Při odchodu z věznice chce být sám

Autor: ljš - 
16. května 2017
20:28

Žádné uvítací davy! Tak si Jiří Kajínek představuje svůj odchod z rýnovické věznice. Prozradila to jeho přítelkyně, podle níž je také dobře, že prezident Zeman podpis milosti odložil po návratu z Číny. Podle ní potřebuje nejznámější český vězeň čas, aby se se svým propuštěním vyrovnal.

"Zatím je pořád ve vězení, pořád milost nedostal. Ale počítá s tím, počítá s tím, že se stane zázrak. Bere to jako zázrak a teď už mu začíná věřit. Už si dovoluje těšit se na svobodu. Režim má stále stejný, protože není na předvýstupním oddělení. Pořád je to doživotní vězeň," řekla televizi Nova Kajínkova přítelkyně, která zatím zůstává v utajení.

Žena pocházející z jižní Moravy je přesvědčená, že prezident Zeman zvolil správný postup, když milost jejímu partnerovi neudělil okamžitě. "Myslím si, že si musí všechno nějak v té hlavě srovnat. Myslím si, že je docela dobře, že mu neřekli: ´Tady máte milost, můžete jít.´ Je dobře, že se na to stihne nachystat. Rozdýchá to, připraví se na to, dovolí si tomu uvěřit, naloží nějak s těmi věcmi, které tam má. V tom prostředí není tak jednoduché říct - ty si vem to a ty si vem tohle. Na všechno musí být nějaký papír, protože někomu něco dává. Musí si v tomhle udělat pořádek a po těch mnoha letech to uzavřít," vysvětlila.

Věznici by Kajínek podle ní nejraději opustil v tichosti sám. "Říkal, že ani nestojí o nějaký lidi, o nějaký uvítání. Chce normálně dýchat na svobodě a být aspoň trošku sám. I za tou bránou, až se za ním zavře, chce být sám. Takže, že by někoho obesílal, ať tam za ním přijede - o ničem nevím," řekla. Díky obrovskému zájmu veřejnosti je ale málo pravděpodobné, že by se toto přání Kajínkovi splnilo.

Video: Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana
Video  Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video: Robert Pelikán o milosti pro Kajínka

Kauza Jiří Kajínek aktuálně -> ZDE

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání