Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Ponížení na Hradě, nahrávky a pád vlády: Co si o vládní krizi myslí Češi?

Autor: Marta Prokešová, bru - 
14. května 2017
05:02

Hlas lidu, hlas Boží, říkává se. Ale pro politiky spíš platí hlas lidu, hlas voličů. A co si ti, kteří jim mohou ukázat palec nahoru či dolů, myslí o politické krizi posledních dnů? Jak ukázal exkluzivní průzkum SANEP pro Blesk, nikdo z tria aktérů Zeman – Sobotka – Babiš se nemůže radovat.

Kdo je viník a kdo oběť toho, co se dělo po oznámení demise vlády kvůli majetkovým nesrovnalostem ministra financí? Veřejnost je rozpolcena, jestli chválit premiéra, nebo spíš prezidenta. I když ten má v důvěryhodnosti stále navrch. S velkou nedůvěrou se naopak setkává ministr financí v souvislosti s jeho tajnými nahrávkami. Co tedy o vládní krizi vypověděl průzkum mezi 10 639 dotázanými?

Prezident bude zřejmě kvůli odmítání odvolání ministra financí čelit kompetenční a možná i ústavní žalobě. Kompetenční žalobu chystá premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), pokud se odvolání nedočká ani po 18. květnu.

VIDEO: Připomeňte si trapas na Hradě: Prezident potupil premiéra

Češi nejsou podle průzkumu spokojeni s Babišovým vysvětlením tajných nahrávek, kde má ovlivňovat obsah MF Dnes. Jeho odstoupení kvůli celé kauze by si přálo 49 % Čechů. Nejčastějšímu Babišovu argumentu, že se jedná o kampaň řízenou sociální demokracií, uvěřilo jen 26 % lidí.

Anketa
Komu „fandíte“ ve vládní krizi?
počet hlasujících: 2721
Anketa
Komu „fandíte“ ve vládní krizi?
Andreji Babišovi
68 %
Bohuslavu Sobotkovi
32 %
počet hlasujících: 2721

Jako řešení celého problému by Češi nejraději viděli odstoupení premiéra a demisi celé vlády. Jak se zdá, rádi by ve volbách už znovu rozdali karty. V tuto chvíli více důvěřují Andreji Babišovi než premiérovi Sobotkovi. Nejvíc ale z hlediska důvěry v průzkumu zabodoval prezident Zeman, podpořilo ho 52 % dotázaných.

Exkluzivní průzkum o událostech posledních dní: Co si o vládní krizi myslí lidé? Exkluzivní průzkum o událostech posledních dní: Co si o vládní krizi myslí lidé? | Blesk

* Sečteny odpovědi ano a spíše ano a odpovědi ne a spíše ne, zaokrouhleno na celá procenta. Ostatní odpovědi do 100% byly nerozhodné.

VIDEO: „Babiše do koše!“ V Brně došlo i na modlitbu proti Agrofertu a Hradu

rego- ( 18. května 2017 20:15 )

Čím to,že jsem takové primitivní hovado.........???????Jo aha už vim,jsem autista zdenekk ...

homednes ( 16. května 2017 12:06 )

ještě si přečtěte toto: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svinska-lez-dezinformacni-incest-Petr-Zantovsky- podrobne-rozebral-jak-media-vytvorila-kauzu-Babisovych-nahravek-Novinarska-parta-se-pry-uz-zcela-utr hla-ze-retezu-487582

ARMAGEDON2017 ( 14. května 2017 19:37 )

Správné znění:Prohlášení blba co si říka zde ..zdenekk,alias dvacetiletý slabozraký autista Mikuláš „Miki“ Kopas (alias zdenekk, ignotus, informatik, partyzánka.michel, Hunt a mnoho dalších nicků) ,tedy: SOBOTKO,KALOUSKU.. ty náš milý zas raný fízlácký šmejde, my vaši věrní PODRAZACI a Top09 vam věříme i když jste práskači, ojebávači,zloději, podrazáci, mafiáni, křiváci a lháři. A já autista a blb zdenekk Miki Kopas -kuřbuřt vas miluju k zulíbání...

sensadrak ( 14. května 2017 15:22 )

Polib si pr.del, budu volit koho chci.

namoroman ( 14. května 2017 12:15 )

Zeman měl toho Kalouskova poskoka pořádně přetáhnou tou holí ! Když už, tak už !!! Mnoha lidem by tím udělal radost, nejen sobě ! Moc nescházelo !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa