Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ostuda na Hradě se Zemanem a Sobotkou. A další momenty vládní krize

Autor: simao, vei, kal, bru, všm, ČTK - 
4. května 2017
22:00

Začátek května je pro Česko ve znamení vládní krize. Podívejte se, co se odehrálo od úterý, kdy premiér Bohuslav Sobotka přišel nečekaně s oznámením demise. Přečtěte si například o tom, jak Sobotku i sám sebe ztrapnil na Hradě prezident Miloš Zeman. Nebo jak vicepremiér Andrej Babiš (ANO) vyrukoval s trestním oznámením kvůli nahrávkám, podle kterých se má snažit ovlivnit agendu deníku MF Dnes. Vše přehledně ONLINE.

Premiér Bohuslav Sobotka si na Hradě u Miloše Zemana zažil „moment potupy“. Podívejte se:

Video  Moment potupy: Sobotka mluvil, Zeman odešel v půlce věty.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Demise Sobotkovy vlády

Filtr: Vše Důležité Foto Video Sociální sítě

Refresh
12:05
4. 5. 2017

Již i kritici Andreje Babiše z Poslanecké sněmovny sdílí na Twitteru jeho tweet z června 2013, kdy Babiš uvedl: "Dnes som mal hodně vystrašených otázek či nebudu zasahovat novinářům do řemesla. Samozřejmě ne, hned by se to rozneslo a byl ybch mrtvý muž." Upozornil na něj i poslanec Jan Farský (STAN).

11:45
4. 5. 2017

V 11 hodin se k nastalé situaci sešli předsedové poslaneckých klubů spolu s předsedou sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD). Schůzka trvala asi půl hodiny. Účastníci z řad koalice si podle svých slov řekli, že chtějí pokračovat v rozdělané práci. Opoziční ODS a TOP 09 by prý rády navrhly rozpustit Sněmovnu, to ale vládní strany odmítají.

11:39
4. 5. 2017

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) reaguje na Babišovo chystané trestní oznámení kvůli nahrávkám, které vicepremiér oznámil ve studiu Blesku:

"Usvědčený lhář Andrej Neovlivňuju Babiš se snaží odvést pozornost od obsahu nahrávek k jejich pořízení. Jen on sám ale ví,kde všude se jeho manipulátorské schůzky konaly a kdo jim byl přítomen. A ještě pan redaktor. Vyhozený slouha. Proč asi?"

VIDEO
Video se připravuje ...
11:33
4. 5. 2017

„Výklad ústavy i dosavadní ústavní praxe je zcela jasná. Demisí premiéra končí celá vláda,“

zareagoval Sobotka pro iDnes.cz na spekulace, že prezident Zeman přijme jen jeho demisi.

11:24
4. 5. 2017

Premiér Sobotka pokračuje dnes ve svých povinnostech předsedy vlády, přijal totiž belgického premiéra Charlese Michela. Ten dnes zamíří také na Hrad za prezidentem Zemanem.

11:22
4. 5. 2017

Ohledně nahrávek, které se objevily v souvislosti s Andrejem Babišem, Miroslav Kalousek míní, že samotné zveřejnění odposlechů je skandální, skandální je však i obsah. Nejen ohledně vulgarit, které zazněly v první nahrávce, ale nahrávka druhá, ukazující na to, že Babiš dle něj úkoloval média. "Ty redakce rezignovaly na své poslání úplně stejně, jako když se politik nechá od někoho koupit," podotkl šéf TOP 09.

11:14
4. 5. 2017

"Nebavím se, spíš mám velké obavy,"

reagoval nyní ve studiu Blesku Miroslav Kalousek (TOP 09) na vládní krizi. Gesto premiéra Sobotky se sice může snažit pochopit lidsky, ale z hlediska politické strategie je dle něj nezodpovědné a alibistické. "Já si toho gesta nemůžu vážit," uvedl k demisi celé vlády Kalousek. Sobotka podle něj rezignoval na své pravomoci a předal je prezidentovi republiky. "Na talíři odevzdal rozhodovací pravomoc dvojici Zeman a Babiš," míní Kalousek.

 

 

Sobotka se podle něj sice chtěl zbavit zodpovědnosti za "podvodné" chování ministra financí, ale zároveň s ním vládl 3,5 roku a mj. jej "zásadním způsobem podržel v kauze Čapího hnízda". "Pokud má nějakou strategii, tak je pro mě nepochopitelná," rýpl si Kalousek do Sobotky.

10:49
4. 5. 2017

"Podávám trestní oznámení na neznámého pachatele, protože mám podezření, že vlastně už jsem delší dobu, léta, sledován a odposloucháván. A já to považuji za skandální,"

řekl exkluzivně Blesk.cz vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Více ohledně Babišova trestního oznámení čtěte ZDE 

VIDEO
Video se připravuje ...
10:38
4. 5. 2017

"Takové svinstvo, co je tohle, jsem nezažil."

Andrej Babiš vystoupil ve studiu Blesku. Je překvapený, že Sobotka dnes nenese demisi na vládu. Neví proto ani, co se bude 10. května řešit na koaliční radě. Ohledně odposlechů podává trestní oznámení na neznámého pachatele, nahrávky nechce dále komentovat a tvrdí, že je neslyšel. Je však přesvědčený, že za odposlechy stojí Milan Chovanec (ČSSD). "Ve vládě s panem Sobotkou a Chovancem nikdy nebudu," vzkázal Babiš.

10:30
4. 5. 2017

Premiér Sobotka si vedle toho váží podpory ČSSD. "Vážím si toho, že vedení sociální demokracie podpořilo mou snahu hájit principy politické kultury a trvat na tom, že Andrej Babiš se svými skandály do vlády nepatří," uvedl na Facebooku v reakci na jednání stranického grémia.

10:13
4. 5. 2017

Tlak na Sobotku ze strany ANO pokračuje. Přidal se i šéf Babišových europoslanců Pavel Telička.

9:57
4. 5. 2017

Politické body ze současné vládní krize vytěží hlavně Andrej Babiš, řekl pro Blesk politolog Jan Kubáček z Phoenix Research. Podle něj ministru financí hraje do karet i silný spojenec na hradě.

VIDEO
Video se připravuje ...
09:49
4. 5. 2017

Termín podání demise bude záviset na návratu prezidenta Zemana z cesty do Číny, která má skončit 18. května. Dnes chce Sobotka podle vládního mluvčího Ayrera s prezidentem konzultovat politickou situaci a představit plán sociálních demokratů na rychlé řešení krize, za kterou ČSSD vidí neschopnost předsedy hnutí ANO a ministra financí Babiše vysvětlit svoje majetkové poměry. Grémium ČSSD ve středu večer za nejlepší cestu z krize označilo pokračování vlády na půdorysu současné koalice bez Babiše. To ale nepřipouští hnutí ANO.

09:40
4. 5. 2017

Sobotka na Hradě požádá o termín demise v druhé polovině května, kdy Zemanovi formálně předá demisi. Dnes mu představí plán ČSSD na rychlé řešení krize.

09:30
4. 5. 2017

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky bude nejspíš sedmou českou vládou, která nedokončí celé funkční období. Přidá se tak k vládě Petra Nečase, Mirka Topolánka nebo Stanislava Grosse.

08:49
4. 5. 2017

Premiérovo oznámení demise vlády rozebrali i psychologové. Lidé budou pád vlády podle jejich názoru vnímat odlišně. „Šel tam sám za sebe. Pro někoho bude hrdina a pro někoho zoufalec,“ uvedl soudní znalec Karel Netík (69). „Samozřejmě, když má člověk kolem sebe kolegy, může mu to dodat více odvahy,“ zmínil Netík. Komentoval přitom skutečnost, že v minulosti premiéři oznamovali demisi v přítomnosti svých ministrů. Více o názorech psychologů si přečtěte ZDE.

 

Takhle premiér demisi oznámil:

VIDEO
Video se připravuje ...
08:15
4. 5. 2017

Prezident Miloš Zeman přijme pouze demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), nikoli celé vlády, píše Právo. Zeman by tím porušil ústavní zvyklosti. On a jeho poradci ale podle listu míní, že podle ústavy podává premiér demisi pouze za sebe. Sobotka jde dnes za Zemanem, demise by měla začít platit ve druhé polovině května.

VIDEO
Video se připravuje ...
08:02
4. 5. 2017

Dobrý den, vítáme vás u živého přenosu k situaci kolem pádu vlády. Co se dnes bude dít? Premiér Bohuslav Sobotka se chystá na Hrad za prezidentem Zemanem. Původně mu chtěl přinést demisi vlády, možná ale přijde na jednání s prezidentem s prázdnou. Nově by v jednání mohly začít hrát roli i nahrávky, kde údajný hlas vicepremiéra Babiše řeší s redaktorem MF Dnes, jak přistupovat ke kauzám kolem ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka nebo Milana Chovance (oba ČSSD). Další nahrávka pak zaznamenala urážky ministrů. Podrobnosti najdete ZDE.

23:30
3. 5. 2017

Proč babišovci přišli s kampaní Proč? Andrej Babiš uvedl, že v reakci na "aktivitu pana premiéra, která byla stupňována". "Ty ataky proti mě byly stupňované, stále jsou opakované nepravdy ohledně mého podnikání. Myslím, že lidé z byznysu vědí, kolik fabrik jsem tady zachránil a není jich málo," podotkl šéf ANO. Pro demisi nevidí důvod, ministři ANO na to mají jednotný názor, upozornil dnes Babiš. Další schůzky kvůli tomu neplánuje. "My jsme poradění, my se nemáme už co radit," dodal Babiš. S tímto videem se pro dnešek s vámi loučíme, dění kolem demise vlády budeme sledovat na Blesk.cz i ve čtvrtek.

VIDEO
Video se připravuje ...
23:19
4. 5. 2017

Na Facebooku nešetří Andreje Babiše ani šéf ODS Petr Fiala. "Potvrdilo se to, co jsme všichni dávno věděli. Andrej Babiš zneužívá svá média k prosazování vlastních politických cílů," tvrdí opoziční lídr.

23:01
3. 5. 2017

Myšlenky na vládní krizi zahání ministrům i Karel Gott. Mistrův výkon totiž vyzdvihl ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), který si Gotta poslechl na Trojském zámku. Společně s návštěvou z Bavorska.

22:45
3. 5. 2017

"Čínská mise" a zmatek u ČSSD kolem podání demise. Zatímco se předpokládalo, že premiér Sobotka odnese ve čtvrtek odpoledne na Pražský hrad demisi, ministr zahraničí Zaorálek ve středu večer překvapivě uvedl, že Sobotka jen informuje Zemana, že je připraven demisi podat. „Zřejmě po jeho návratu z Číny,“ tvrdil Zaorálek o termínu podání demise, který by dle něj měl být tedy až v polovině května. Se Zemanem přitom do Číny poletí pět ministrů. Zaorálek bude mezi nimi. Kdo další?

VIDEO
Video se připravuje ...
22:33
3. 5. 2017

"To je absurdní... To není vůbec na mě. Teď se netrápím tím, čím chci být já. Já se necítím jako zachránce poslední instance. O přijímání budu mluvit, až mi to někdo nabídne,"

uvedl o tom, zda by mohl být premiérem, Lubomír Zaorálek (ČSSD) v ČT24. Přijde mu v tuto chvíli "neproduktivní" odpovídat na takovou otázku. Přiznal jinak také, že o Sobotkově rozhodnutí nevěděl ani on. "V tom prostředí - našem vedení - se dějí různé věci, nechte nás, my si tohle vyjasníme sami," zareagoval s tím, že se o tom ve vedení ČSSD pobavili alespoň dodatečně a on argumenty Sobotky přijal jako srozumitelné."Je to jedno, jestli já to pokládám za ideální. Já to prostě beru tak, že premiér se rozhodl. Bavili jsme se o tom dodatečně... Mohl bych si je přát slyšet předtím, ale budiž," dodal ministr.

22:30
3. 5. 2017
22:11
3. 5. 2017

"Tři a půl roku to nebyl žádný problém," říká o vládě s Andrejem Babišem poslanec Vondráček (ANO) v ČT24. Stávající spory přičítá tomu, že se blíží volby a stranám vychází různé preference. Ale i tomu, že se objevily kauzy jako v jižních Čechách (s nyní již bývalým hejtmanem z ČSSD Zimolou a jeho chatou na Lipně) či v souvislosti s razií, která se dotkla i exministra z ČSSD Karla Březiny, což Vondráček označil za "zatýkání z řad vysokého vedení ČSSD".



"A najednou je pocit, že se musí konat. Pro mě je to nevysvětlitelné. A já se bojím, že i pro normální lidi je to nevysvětlitelné, proč se děje zrovna toto a takovýmto způsobem," dodal Vondráček. Babiše označil za mimořádně schopného manažera.

22:09
3. 5. 2017

"Jestliže on se o svých koaličních partnerech, o premiérovi, vyjadřuje tím nejhrubším slovníkem, jaká je to politická kultura? Vždyť to je návrat do 90. let. Tím se pan vicepremiér Babiš zařazuje po bok Věcí veřejných a jiných politiků a do poměrů, které on sám kritizoval, že proto on šel do politiky,"

vytkl Babišovi ministr Jurečka. A i on naráží na nahrávku, na které údajně figuruje Andrej Babiš s nadávkami vůči vládním kolegům. "Taky jsem se zhrozil," přisazuje si ministr Zaorálek.

VIDEO
Video se připravuje ...
22:07
3. 5. 2017

"Na mě to působí opravdu smutně, když se podívám na dění na české politické scéně,"

přisazuje si ministr zemědělství Jurečka (KDU-ČSL) v Událostech, komentářích. Připomněl kauzu Čapí hnízdo a to, že "tady je ministr financí, který neumí věrohodně vysvětlit svoji optimalizaci daní a svoje dluhopisy". "Já už tedy opravdu nevím, jak by to měl pan Babiš vysvětlit. Nabízí vysvětlení, slíbil, že se svlékne do naha, vždyť my veškeré údaje o těch dluhopisech známe... I kdyby pan Babiš předvedl cokoliv, tak to stejně je málo," oponuje mu místopředseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

21:55
3. 5. 2017

"Stojíme za svým předsedou, za svým premiérem,"

prohlásil ministr vnitra Milan Chovanec. Upozornil i na to, že ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, kterého Babiš doporučil jako možného lídra vlády bez Sobotky, vyrazil do ČT hájit pozici sociální demokracie. Zaorálek nebyl vyřazen ze hry, ani není někde "ve sklepě Lidového domu", vzbudil úsměvy přítomných Chovanec. 

"Pokud by Andrej Babiš měl jednat ze sociální demokracie s někým, koho neurazil, kdyby to byla podmínka toho jednání, tak by to bylo složitý. To bychom těžko někoho hledali," říkal ministr Chovanec. "Ve své podstatě nebýt toho, že Bohuslav Sobotka je velmi tolerantní, tak ta vláda dávno není," dodal.

VIDEO
Video se připravuje ...
21:48
3. 5. 2017

"Pokud jde o moji osobní roli - já přirozeně jsem předsedou sociální demokracie,"

nezpochybnil Sobotka nijak svoji pozici v čele ČSSD. O jeho případném nástupci v křesle premiéra prý nemluvili. "Dnes jsme žádné jméno neřešili," uvedl Sobotka. "Víte, já jsem člověk, který se o politiku zajímá a já asi nikdy v politice neskončím tak, že bych se přestal o politiku zajímat," upozornil Sobotka. To, co se děje dnes, ho silně motivuje, aby z politiky neodcházel.

 

"To, co se dneska děje v české společnosti, to, co můžeme sledovat, tendence k autoritářství, omezování svobody, k manipulaci médií, to, co vidíme dneska v přímém přenosu, tak musím říci, že mě silně motivuje, abych z politiky neodcházel, to je pro mě silná motivace. Já nechci a nebudu ustupovat těmto tendencím, které směřují k manipulaci, k omezování svobody, k tomu, že kousek po kousku ta společnost je nějakým způsobem kontrolována, ovládána jedním člověkem a jednou firmou," tvrdí Sobotka.

21:42
3. 5. 2017

"Myslím si, že zejména v těch posledních hodinách se ukazuje, jaké metody používá v politice předseda hnutí ANO Andrej Babiš,"

uvedl dále Sobotka. Babiš prohlašoval, že neúkoluje a neřídí novináře v médiích, upozornil premiér. "Opakovaně prohlašoval: Já neřídím novináře, neúkoluji svá média. Dnes se ukázalo, že v této věci lhal. Andrej Babiš v této věci opakovaně lhal. A já bych chtěl vyzvat občany, pokud na to samozřejmě mají žaludek, ať si tu nahrávku pustí," dodal, a upozornil tak na nahrávku, kterou zveřejnil web Forum24 - na které údajně právě Babiš promlouvá s redaktorem MF Dnes o tom, jaké materiály na koho z ČSSD mají.

21:40
3. 5. 2017

"Sociální demokracie upřednostňuje obnovu vlády na koaličním půdorysu,"

zdůraznil Sobotka. V Poslanecké sněmovně nelze najít jiný rozumný základ pro obnovení vlády s důvěrou, upozornil. "Je pro nás nemožné, nepřijatelné, aby členem této vlády byl Andrej Babiš jako ministr financí," podotkl. I o tom se chystá informovat prezidenta Zemana na schůzce, která je naplánována na čtvrtek od 15:15.

21:37
3. 5. 2017

"Ministr financí Andrej Babiš je člověkem, kterého dohnala jeho minulost,"

uvedl Bohuslav Sobotka po jednání grémia ČSSD. Babiš se podle něj dopustil jednání, při kterém šidil nebo mohl šidit stát na daních. Jako premiér nemohl tolerovat tuto situaci. "A zvolil jsem řešení, které je sice radikální, ale je jednoznačné," zdůvodnil podání demise.

21:14
3. 5. 2017

„Mě by některé formulace nepřekvapily,“

komentoval přitom vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) na ČT24 i nahrávky, na kterých má údajně Andrej Babiš kritizovat a urážet své vládní kolegy. Bělobrádek však upozornil, že je třeba doložit, zda jsou nahrávky skutečně pravé a nejde o podvrh. Označil zároveň za nevkusné, když se lidé nahrávají potají - pokud to tedy nejsou orgány činné v trestním řízení. „Já určitě nejsem soudce pana Babiše, tím by měli být voliči a veřejnost, tím by měla být média jako hlídací psi demokracie. Samozřejmě je to o něco složitější, pokud nejdříve vlastníte a potom v podstatě aspoň ovládáte nějakým způsobem podstatnou část, až polovinu mediálního trhu. To je trošku problém,“ dodal šéf lidovců.

20:55
3. 5. 2017

"Občané už mají plné zuby těchto agresivních konfrontací, kdy se navzájem politici napadají, kdo je větší gauner, zločinec a kolik kdo ukradl,"

komentoval vicepremiér a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v pořadu Hyde Park na ČT24 inzerát s Andrejem Babišem s přelepenými ústy a otázkou "Proč?". "My jsme si to vyslýchali i ve Sněmovně, kdy pan Babiš říkal, že tam sedí zloději a označoval kde koho za zloděje. Nyní zas on je označován a označuje. Víte, mě to moc nebaví, to není můj styl," dodal Bělobrádek. 

20:30
3. 5. 2017

V půl deváté začalo již druhé dnešní grémium ČSSD. "Bude to o tom, že se vracím z Pražského hradu po konzultaci s prezidentem. Tu informaci předám nejvyššímu vedení strany a budeme se radit o dalším postupu... To ranní politické grémium, dejme tomu, že bylo vzrušenější, ale na konci došlo k jasnému názoru," připustil Chovanec vyhrocenější poradu v rámci vedení sociálních demokratů. Onen názor tkví právě v tom, že ČSSD nepreferuje úřednickou vládu.

20:19
3. 5. 2017

"Z našeho pohledu je lepší tu cestu neohrožovat."

Důvodem odkladu demise vlády je skutečně i cesta do Číny, kam Zeman odlétá 11. května. Ministr vnitra Milan Chovanec ještě na Hradě připustil, že odklad účinnosti demise vlády, kterou ve čtvrtek ponese premiér Sobotka prezidentovi, je z řady důvodů. "Jeden z důvodů je návštěva prezidenta republiky v Číně, kdy s ním jede několik ministrů a z našeho pohledu bude lépe, když tam pojedou ministři, kteří budou ještě ve funkcích a nebudou v demisi, abychom nějakým způsobem tu delegaci neoslabovali, byť ministr v demisi má stejnou funkčnost jako ministr, který je řádně ustanoven," upozornil Chovanec.

19:15
3. 5. 2017

Pro vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) se vedle vládní krize otevřel boj „na druhé frontě“. Premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD) i opozice po něm chtějí vysvětlit nahrávky, které začaly tento týden kolovat internetem. Muž s hlasem jako Babiš na jedné z nich sprostě nadává kolegům ve vládě. Na druhé pak říká, jaké kauzy má publikovat deník MF Dnes z koncernu Agrofert. Babiš autenticitu nahrávek nepopřel, podle něj je to „špína“.

VIDEO
Video se připravuje ...
18:01
3. 5. 2017

"Sociální demokracie nepreferuje úřednickou vládu,"

upozornil Chovanec. I podle něj se Zeman nepřiklání k úřednické vládě. "Pan prezident bude hledat podle všeho politické řešení, které bude mít většinu v Poslanecké sněmovně," míní Chovanec. Na Hrad vyrazil s pověřením grémia strany a souhlasem předsedy Sobotky. Připustil, že s ohledem na zítřejší podání demise Sobotkou na Hradě byla jeho dnešní schůzka možná poněkud nadbytečná, ale o termínu podání demise se ještě dnes ráno nevědělo. "Pan prezident mi sdělil, že se v té věci bude chovat velmi rychle, na druhou stranu s velkým uvážením ve prospěch ČR," podotkl Chovanec.

17:53
3. 5. 2017

"O tom nic nevím," reagoval Chovanec na dotaz, zda Sobotka nabídl ČSSD rezignaci na funkci předsedy strany. "Pan premiér pouze jasně říkal, že nelpí na své funkci a že pokud by jeho jméno bylo překážkou pro další funkční dohodu, s tím, že ovšem jasně řekl, že vláda musí být jasně bez Andreje Babiše, tak že na té funkci nelpí. Nic víc jsme neřešili, žádnou rezignaci jsem neslyšel a nemyslím, že je k ní dnes důvod," uvedl ministr.

"Máme po sjezdu, jsem první místopředseda, pokud se takhle Bohuslav Sobotka rozhodne – já ho od toho budu zrazovat – tak krátkodobě stranu převezmu."   

17:51
3. 5. 2017

"Já z toho dedukuji, že demisi přijme," podotkl Chovanec k dnešmínu jednání se Zemanem. Vysloveně to takto ale prezident neřekl, upozornil ministr. Otázce, zda o demisi věděl dopředu, se Chovanec vyhnul. "Dneska je dneska, řešíme věci dopředu, ve prospěch ČR. Pro mě je teď zásadní, abychom dodrželi sliby lidem, zvýšili platy policistům, hasičům a další sféře. To, co bylo včera, bylo včera," uvedl.   

17:48
3. 5. 2017

"Problém není v demisi Bohuslava Sobotky, problém je v tom, že Andrej Babiš na ty otázky neodpovídá a pravděpodobně řídí svá média tak, aby destruoval úspěšnou vládu Bohuslava Sobotky ve svůj politický prospěch,"

uvedl po setkání s prezidentem Zemanem první místopředseda ČSSD Milan Chovanec.

 

"My si musíme uvědomit, proč ta kauza vznikla. Nevznikla přece demisí Bohuslava Sobotky. Vznikla tím, že tady je podezření na krácení daní a to krácení daní znamená, že Andrej Babiš z nezdaněných peněz pravděpodobně získává denně 250 tisíc korun. My tady honíme každého prodejce, každého vlastníka potravin, případně restauratéra, který v rámci systému EET musí prokazovat své tržby a my těmto lidem beze vší pochybnosti musíme dokázat, že i ti velcí platí daně. Místo toho první, co udělá, tak útočí na svého politického spojence ve vládě," pokračuje Chovanec. Andreje Babiše vyzval, aby vyvrátil spekulace, že ovlivňuje svá média.

VIDEO
Video se připravuje ...
17:20
3. 5. 2017

Navzdory vládní krizi koruna posílila vůči euru i dolaru. Vůči společné evropské měně si koruna od úterního večera polepšila o 12 haléřů na 26,78 Kč/EUR. K americkému dolaru si koruna polepšila zhruba o 13 haléřů na 24,55 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na webu společnosti Patria Online.

17:15
3. 5. 2017

Koaliční jednání příští týden podle premiéra Bohuslava Sobotky ukáže, zda je možné pokračovat v projektu současné koalice. Svou další roli ve vládě a ČSSD nekomentoval.

17:05
3. 5. 2017

Vicepremiér a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek nepokládá za rozumné, aby se kvůli vládní krizi konaly předčasné sněmovní volby. Novinářům řekl:

„Nepovažuji za rozumné, aby byly předčasné volby. Pokud by byl zářijový termín, jak o tom spekuluje třeba ODS, tak by mohl významným způsobem zasáhnout přípravy státního rozpočtu.“

16:55
3. 5. 2017

Politolog Jan Kubáček okomentoval ve Studiu Blesk také postupné schůzky ministrů na Pražském hradě. Jako první dorazil na Pražský hrad Andrej Babiš (ANO) a hned v závěsu Milan Chovanec (ČSSD). Až o den později přijde s demisí vlády premiér Bohuslav Sobotka. Podle Kubáčka to ukazuje na to, čí politické akcie rostou, kdo má šanci na další kariéru a hlavně kdo má kontakty na Hrad.

„(Chovanec) je předběžný posel, aby ohlásil aktuální představu ČSSD a Bohuslava Sobotky a začne sondovat terén, co by bylo přípustné a akceptovatelné pro prezidenta a co už ne,“ a zároveň je to podle Kubáčka také šance pro prezidenta i premiéra, vzít si čas.

VIDEO
Video se připravuje ...
16:47
3. 5. 2017

Zatímco Babiš řeční na hradním nádvoří, s prezidentem Zemanem již patrně jedná ministr vnitra Milan Chovanec. Ten v autě s majáčkem a černými skly kolem novinářů jen bez jakéhokoliv vyjádření projel. S Babišem si u Zemana de facto podali dveře.

16:45
3. 5. 2017

O možnosti úřednické vlády se prý dnes Babiš se Zemanem nebavil. "Hnutí ANO nemá žádný zájem aspirovat na pozici předsedy vlády, očekáváme, že pokud pan premiér z nepochopitelných důvodů přišel s tím řešením, že pan prezident bude nominovat někoho z ČSSD," zopakoval Babiš. Vůči Sobotkovi prý nemá nic osobního a choval se prý vždy korektně. Padl však i dotaz na to, zda by pro ANO byla schůdná varianta, pokud by v čele vlády stál korunní princ ČSSD Milan Chovanec. Babiš na to přímo neodpověděl, zmínil však, že on by viděl jako možnou vládu tu v čele s Lubomírem Zaorálkem. "My si myslíme, že v sociální demokracii probíhá nějaký boj," podotkl.

16:40
3. 5. 2017

Termín demise si mohl prý premiér domluvit v neformálních rozhovorech s prezidentskou kanceláří i s ohledem na chystanou cestu prezidenta Zemana do Číny. Tam by ho měli doprovázet i někteří ministři. Například ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. A pokud by byla v demisi, neměly by její schůzky podle Kubáčka žádnou váhu.

Politolog Kubáček v rozhovoru pro Blesk.cz dodal: „Mnozí diplomaté by vám potvrdili, že kdyby tam přijížděli ministři již bez mandátu, tak ta jednání by byla prázdná, nevýznamná a v podstatě zbytečná.“

16:36
3. 5. 2017

Politolog Jan Kubáček ve Studiu Blesk nastínil možnost, že Bohuslav Sobotka přinese ve čtvrtek na Hrad demisi, ale s jiným než zítřejším datem. Kubáček míní:

„Pokud prezident republiky nebude spatřovat problém, tak je ten krok přípustný.“

VIDEO
Video se připravuje ...
16:34
3. 5. 2017

Zeman přijme demisi Sobotkova kabinetu, řekl Babiš po schůzce na Hradě. „Pochopil jsem to tak,“ řekl na doplňující dotaz šéf ANO.

16:30
3. 5. 2017

„Nevidím žádný důvod, proč by vláda měla rezignovat, proč by měla být ta demise,“

řekl Babiš Zemanovi. Že by se na něj Zeman obrátil s návrhem, aby byl v čele vlády on, to prý nikoli. Babiš ani nemá takovou ambici, chce co by ministr financí připravit především rozpočet.

16:25
3. 5. 2017

Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) svolal na čtvrtek schůzku s předsedy poslaneckých klubů. Chce s nimi mluvit o aktuální situaci a prioritách na schůzi.

16:10
3. 5. 2017

Hrad komentoval návštěvu Andreje Babiše u Miloše Zemana velmi stručně. „Prezident republiky Miloš Zeman přijal v úterý dne 3. května 2017 na jeho žádost 1. místopředsedu vlády a ministra financí Andreje Babiše,“ uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

14:57
3. 5. 2017

Nápad lidovců na to, aby vláda pokračovala na půdorysu koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, jen bez premiéra Sobotky a vicepremiéra Babiše, šéf ANO odmítl. Odcházet nehodlá. „Já nechci dělat gesta, já jsem nic neudělal. A pokud pan premiér má pocit, že má odejít, nechť odejde. Ale já nevidím důvod odcházet. Za mnou je jasná práce, jsem druhý nejlepší v Evropě v rozpočtu a dluhu,“ dodal Babiš.

14:55
3. 5. 2017

„Někdo panu premiérovi poradil, že Babiše je třeba nějakým způsobem zlikvidovat… Buď dovládneme v demisi, nebo ať si sociální demokracie nominuje nového premiéra,“

uvedl Andrej Babiš na hradním nádvoří před schůzkou s prezidentem Zemanem. Poukázal i na dnešní zátah na fotbalové asociaci a ministerstvu školství, kdy se do policejního hledáčku dostali i šéf českého fotbalu Peltra, právník Jansta a exministr z ČSSD Březina.

„Svoji vlastní úspěšnou vládu takhle poškodit, aby vlastně vstoupila do historie jako vláda v demisi, je neuvěřitelné. A jestli to má nějaký souvis s tím, že vlastně dneska byl zadržen nejbližší spolupracovník pana premiéra pan Březina a že to vypadá, že na ministerstvu školství dotace nějak podivně rozdělovala ČSSD, to já nevím,“ pokračoval Babiš.

14:53
3. 5. 2017

Babiš před schůzkou se Zemanem odmítl, že by rezignoval. Vláda by měla dokončit mandát v demisi, nebo by si měla ČSSD najít nového premiéra, řekl.

14:51
3. 5. 2017

Richard Brabec (ANO) zmiňoval před jednáním vlády facky, podle Daniela Hermana (KDU-ČSL) ale politici zvládli aspoň na chvíli dát problémy stranou a jednat.

14:13
3. 5. 2017

Nejlepším řešením vládní krize by byly podle TOP 09 předčasné volby do konce června. K případnému zářijovému termínu má strana nejednoznačný postoj.

13:48
3. 5. 2017

Premiér Sobotka předá demisi vlády prezidentu Zemanovi ve čtvrtek, prozradil to hradní mluvčí Ovčáček. Demise by měla být datována k polovině května.

13:38
3. 5. 2017

Další nepříjemnosti pro ČSSD: Pražského zastupitele Karla Březinu (ČSSD) zadržela policie. Razii provádí i na ministerstvu školství, které je resortem sociální demokracie, vede ho Kateřina Valachová. Podrobnosti čtěte ZDE.

13:04
3. 5. 2017

Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) zrušil kvůli nynější vládní krizi plánovanou cestu do Irska a do Kanady, která se měla uskutečnit příští týden. Hamáček měl vést delegaci, v níž měli být i zástupci dalších sněmovních frakcí. Rozhodnutí zdůvodnil „aktuální politickou situací“.

„Zrušil jsem cestu předsedy Sněmovny do Irska a Kanady. Zrušena je celá cesta.“

12:41
3. 5. 2017

Občanští demokraté by chtěli, aby se vládní krize vyřešila předčasnými volbami na počátku září. Na tiskové konferenci to dnes řekl předseda ODS Petr Fiala. Novinářům řekl, že za situaci může v první řadě nezodpovědnost ministra financí Andreje Babiše (ANO), který nevysvětlil nejasnosti kolem svého podnikání, ale také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) kvůli špatnému „managementu“.

12:35
3. 5. 2017

Předčasné volby o prázdninách nejsou podle poslance Jeronýma Tejce (ČSSD) dobrou volbou. Za čtyři roky by se muselo volit ve stejný čas.

12:24
3. 5. 2017

Prezident Miloš Zeman podle bookmakerů sázkových společností přijme demisi vlády. Na tuto možnost vypsali kurzy v rozmezí 1,1:1 až 1,2:1. Úřednickou vládu však nesestaví (4:1 až 5:1), předčasné volby spíše nebudou. Podle Tipsportu a Chance bude předsedou vlády Andrej Babiš (ANO, 2,7:1), bookmakeři Fortuny dávají největší šance nynějšímu premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD, 2,75:1).

12:20
3. 5. 2017

Experti zhodnotili marketingové strategie ČSSD a hnutí ANO. Tomu se podle nich podařilo zasadit překvapivé sdělení premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) o demisi vlády do komunikační linky, kterou předkládá svým voličům od nástupu do vlády. Lídr hnutí ANO Andrej Babiš tak může dál mluvit o tom, jak mu tradiční politické strany hází klacky pod nohy. Sociální demokracie nevyužila šok, který vyvolalo prohlášení premiéra a zdá se, že komunikační strategii teprve hledá, dodal nezávislý konzultant pro politický marketing Martin Joachymstál.

12:05
3. 5. 2017

Ministr pro lidská práva Jan Chvojka z ČSSD prý slyšel o variantě rekonstruované vlády bez Bohuslava Sobotka a Andereje Babiše vůbec poprvé. Redaktorovi Blesk.cz Chvojka po jednání vlády řekl, že by se pokusil o svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny, která by příští týden odhlasovala předčasné volby. Ty by se pak musely konat do 60 dnů. Začátkem července. 

 

Richar Brabec - místopředseda hnutí ANO a ministr životního prostředí zopakoval, že považuje krok premiéra Bohuslava Sobotky za „přestřelený“. Odpoledne čekají politiky další schůzky, které napoví, jaký vývoj bude vládní krize mít. 

VIDEO
Video se připravuje ...
11:54
3. 5. 2017

O fackách, volbách i Sobotkovi: Podívejte se na stručný přehled reakcí rozladěných ministrů, kteří přijeli jednat do Strakovy akademie.

VIDEO
Video se připravuje ...
11:37
3. 5. 2017

Jednání vlády skončilo s předstihem. Chybí na něm ale hlavní dva aktéři posledních dní. Nepřišel ani premiér Bohuslav Sbotka, ani Andrej Babiš. Před novináře předstoupili ministr pro lidská práva Jan Chvojka z ČSSD, ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) a ministr zemědělství Marian Jurečka. 

11:32
3. 5. 2017

Podle předsedy KDU-ČSL a vicepremiéra Pavla Bělobrádka padlo při jednání předsedů vládních stran několik variant, jak pokračovat.  

"Já si myslím, že jedním z řešeních je i to, co tam padlo, že by mohla pokračovat vláda ve stejném půdorysu jen bez pánů Sobotky a Babiše. Což je věc k jednání,"

řekl Bělobrádek po jednání novinářům. S tím, že na tahu je prezident Miloš Zeman.  

11:07
3. 5. 2017

Premiér Sobotka na dnešním jednání ministrů oznámil, že demisi podá do poloviny května. Blesk.cz to potvrdilo hned několik ministrů, kteří sedí přímo na jednání vlády. Sobotka se chce ještě před tím potkat s prezidentem Zemanem a příští týden jednat s vedením koaličních stran. Prezident Miloš Zeman bude přitom od 11. do 19. května v Číně. 

11:00
3. 5. 2017

Některé noviny dnes vyšly s inzeráty hnutí ANO s názvem PROČ? Proč nás chce ČSSD vyhnat z vlády.

10:32
3. 5. 2017

Po ranním grémiu ČSSD a poradě předsedů koaličních stran Bohuslava Sobotky (ČSSD), Andreje Babiše (ANO) a Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) zasedla krátce po deváté hodině vláda. Ministři chtějí od premiéra slyšet vysvětlení jeho nečekaného kroku. Na programu pak mají k projednání celkem osmnáct bodů.

09:42
3. 5. 2017

Užší vedení ČSSD nechce předčasné volby. Umí si představit vládu v demisi do voleb, má ale za nepřijatelné, aby byl Babiš ve vládě se souhlasem ČSSD.

09:38
3. 5. 2017

Ministryně za ANO Karla Šlechtová vidí jako ideální scénář funkční vládu v demisi až do řádného termínu voleb. Podívejte se, co řekla před jednáním vlády:

VIDEO
Video se připravuje ...
09:27
3. 5. 2017

Miloš Zeman se ve čtvrtek setká i s vicepremiérem Pavlem Bělobrádkem. Ten si ale schůzku na Hradě prý domlouval dlouho dopředu, nebyla uspořádána po Sobotkově oznámení, že podá demisi.

09:22
3. 5. 2017

I ČSSD si klade podmínky pro další fungování vlády. „Pro nás je prioritní, aby tu byla vláda s premiérem Bohuslavem Sobotkou, bez Andreje Babiše. Ještě dnes se znovu sejde grémium ČSSD,“ řekl Blesku volební manažer strany Jan Birke. Večerní grémium ČSSD je naplánováno na 20:30.

09:03
3. 5. 2017

Andrej Babiš není jediný, kdo ve středu míří na Hrad za prezidentem Milošem Zemanem. O schůzku požádal i ministr vnitra a pravá ruka premiéra Milan Chovanec. S hlavou státu bude jednat odpoledne. Babiš má schůzku domluvenou v 15:00, Chovanec za prezidentem míří v 16:30.

08:45
3. 5. 2017

Hnutí ANO se nejspíš pokusí prosadit vládu bez současného premiéra Bohuslava Sobotky. Richard Brabec (ANO) zmínil, že už si nedokáže představit Sobotku a Babiše v jedné vládě. Zároveň upozornil, že ANO ve vládě míní zůstat a premiérem by měl být jiný sociální demokrat. Andrej Babiš už v úterý zmínil jméno Lubomíra Zaorálka (ČSSD).

VIDEO
Video se připravuje ...
08:39
3. 5. 2017

My nejsme pro demisi, ten krok je zbytečný,“ řekl Blesku před Úřadem vlády ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

VIDEO
Video se připravuje ...
08:26
3. 5. 2017

Rozladěný z úterního kroku premiéra Sobotky je i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). „Čekám, že nám pan premiér poprvé osobně řekne, co ho k tomu kroku vedlo a jaké má případné kroky k dalšímu fungování či nefungování, protože jsem to od něj neslyšel. A mrzí mě, že tak závažný krok předem – alespoň několik desítek minut minimálně – předsedům stran neoznámí,“ rozčílil se ministr při příchodu na jednání vlády.

VIDEO
Video se připravuje ...
08:08
3. 5. 2017

Šéf poslanců ČSSD zmínil i možnost předčasných voleb. „Pokud bychom chtěli jít do předčasných voleb, tak ty kroky musíme nastartovat okamžitě. Bylo by ale dobré, kdyby volby byly v řádném termínu,“ řekl Roman Sklenák Blesku.

08:02
3. 5. 2017

Ministři postupně přijíždějí na jednání vlády. „Profesionální politici by měli být schopni své problémy upozadit ve prospěch země. A to nemyslím jako prázdnou frázi,“ řekl Blesku ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

VIDEO
Video se připravuje ...
08:00
3. 5. 2017

Dobrý den, vítáme vás u ON-LINE přenosu z jednání kolem pádu vlády. Přineseme vám aktuální informace přímo z centra dění – tím je ve středu Strakova akademie.

23:40
2. 5. 2017

Úterní online přenos z událostí kolem pádu vlády je u konce. Ve středu jsou ale na programu další politická jednání. 

V 7:30 se sejde politické grémium ČSSD. Ani nejbližší spolupracovníci premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky totiž nevěděli, že premiér ohlásí demisi vlády.

V 8:30 se ve Strakově akademii sejdou šéfové vládních stran, tedy Bohuslav Sobotka, Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek.

V 9:00 zasedá vláda.

V 15:00 jde na Pražský hrad na domluvenou schůzku s prezidentem Milošem Zemanem vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš

Stále se čeká na termín schůzky Miloše Zemana a Bohuslava Sobotky, kde by měl premiér prezidentovi oficiálně demisi oznámit, nebo už rovnou předat. 

Blesk.cz bude samozřejmě ve středu i další dny všechna důležitá jednání sledovat. 

23:35
3. 5. 2017

Místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek novinářům řekl, že nejlepší by bylo, kdyby kabinet opustil jen Sobotka, který prý škodí zemi a kazí činnost ostatních ministrů.

23:30
3. 5. 2017

Vedení ANO se na večerním jednání v Průhonicích shodlo na tom, že samo z koaličního kabinetu odcházet nehodlá. Přeje si také, aby předseda hnutí Andrej Babiš, jehož spory se Sobotkou vyústily v rozhodnutí premiéra podat tento týden demisi celé vlády, dál pokračoval ve funkci ministra financí.

23:11
2. 5. 2017

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek v ČT jednoznačně odmítl, že by jeho strana mohla po volbách spolupracovat s hnutím ANO Andreje Babiše

"Volby v září podle ústavy nejdou, jakkoli by si to pan Fiala třeba přál,"

dodal Kalousek k přání šéfa ODS, že předčasné volby mohou být v červnu nebo klidně i v září

23:04
2. 5. 2017

Jednání vedení ANO skončilo. Podle informací Blesk.cz ministři přehlasovali Andreje Babiše a doporučili mu, aby zůstal v křesle ministra financí a neodstupoval.  

"Vyřešením krize je odstoupení Bohuslava Sobotky,"

řekl Andrej Babiš po jednání vedení hnutí ANO, kde byli všichni ministři hnutí kromě Martina Stropnického, který je na pracovní cestě v USA. Na jednání dorazila také náměstkyně Andreje Babiše Alena Schillerová.

23:00
2. 5. 2017

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa mohou být případné předčasné volby podle ústavy nejpozději do 19. července. Sobotka si podle Filipa počkal, až skončí dubnová schůze Poslanecké sněmovny.

"Je to pomsta občanům ČR,"

řekl Filip s tím, že komunisté jsou ochotni podpořit pouze případnou vládu "Národní shody."

22:52
2. 5. 2017

Podle předsedy ODS Petra Fialy jsou jediným rozumných východiskem předčasné volby. I kdyby měly být v červnu. 

"Skončeme to co nejdřív, ODS by nepodpořila žádnou dočasnou vládu,"

řekl šéf ODS Petr Fiala a nedokázal v ČT jednoznačně vyloučit, že nepůjde do příští vlády s Andrejem Babišem. 

22:47
2. 5. 2017

TOP 09 se podle předsedy Miroslava Kalouska nebojí případných předčasných voleb. 

"Vypsat ale předčasné volby o prázdninách, to téměř hraničí s mařením voleb,"

prohlásil Kalousek v ČT s tím, že jeho strana je připravena ke konstruktivním jednáním. TOP 09 se prý ale nebude podílet na případné podpoře vládě na stejném půdorysu, v jakém vládla od předčasných voleb v roce 2013. Tedy ve složení ČSSD, ANO a KDU-ČSL. 

22:37
2. 5. 2017

„Já si nedovedu představit demokratickou politickou stranu, která by takto fungovala. Já, když přijímáme nějaké rozhodnutí, musím do kolektivních orgánů strany, abych mohl mluvit jménem KSČM. To mě překvapilo, protože to není normální krok.“

řekl předseda KSČM Vojtěch Filip v diskusi předsedů opozičních parlamentních stran. Právě Filip byl v úterý těsně po ohlášení Sobotkovy demise na schůzce u prezidenta Miloše Zemana

22:15
2. 5. 2017

"Uvažoval jsem, že bych z vlády také odešel,"

řekl vicepremiér Andrej Babiš večer ve vysílání ČT. Dodal, že když si premiér Bohuslav Sobotka trochu odpočine, tak možná v pátek demisi nepodá. Hnutí ANO podle Babiše z vlády na "1000 % neodejde".

"Sobotka dnes mohl být chlap a mohl mě odvolat," 

dodal Babiš s tím, že výsadní právo premiéra je podat demisi a neočekává, že by o tom vláda ve středu na svém zasedání hlasovala. Pro vládu by byla dobrá zpráva, kdyby premiér odešel. Bohuslav Sobotka se rozhovoru v ČT s Babišem odmítl zúčastnit stejně jako další členové vedení ČSSD. 

21:21
2. 5. 2017

Ústavní právník Aleš Gerloch pro ČT reagoval na vyhlášený termín podzimních voleb na 20. a 21. října, který v úterý vyšel ve Sbírce zákonů:

"Rozpuštění Sněmovny by mělo přednost před již vyhlášeným termínem voleb, ale nepřipadá mi to jako pravděpodobná varianta."

21:07
2. 5. 2017

Politoložka Vladimíra Dvořáková v ČT ke krokům premiéra Sobotky: 

"Nepřipadá mi to příliš promyšlené."

21:00
2. 5. 2017

Pokud by prezident Miloš Zeman pověřil Andreje Babiše sestavením vlády a následně ho chtěl jmenovat premiérem, šéf hnutí ANO by to nepřijal. 

"Určitě ne. Proč bych to přijímal? Já jsem ministr financí a mám práci na ministerstvu financí. Ten návrh pana premiéra je šílený, který nechápe asi nikdo,"

Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro ČT a TV Prima při příchodu na jednání vedení hnutí ANO. Toho se v Průhonicích účastní také ministři hnutí, včetně Babišovy náměstkyně Aleny Schillerové, která stojí například za EET. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová má s sebou i svého pudla.

20:42
2. 5. 2017

O roli prezidenta Miloše Zemana pak Topolánek soudí:

„Miloš má pouze dvě varianty. Buď to dál bude hrát s Andrejem, převezme odpovědnost za všechny jeho lumpárny, nebo jej obětuje. Pokládám Sobotkův tah za standardní, parlamentní a vůbec ne slabošský.“

K Sobotkovu rozhodnutí pak ještě připojil: „Každopádně ho ve finiši musel udělat sám. Lídr je vždycky v krizi sám. O to víc si toho rozhodnutí vážím.“

20:35
2. 5. 2017

„V této situaci dnes bych se zachoval stejně jako Sobotka. On totiž vrací šachovou hru zpět na šachovnici. Zatím se hrálo ragby na pingpongovém stole,“

uvedl expremiér Mirek Toplánek pro Info.cz. Sám vedl vládu v letech 2006 a 2009 a i on ji dovedl k demisi. Pokáral i šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska a lídra ODS Petra Fialu. „Proč okamžitě jako opoziční strany nevolají po ukončení funkčního období Sněmovny a po předčasných volbách? Oba se chovají jako mimořádní pitomci,“ dodal.

19:46
2. 5. 2017

"Omlouvám se všem občanům za něho,"

dodal Babiš o pár minut později v televizi Nova na adresu premiéra Sobotky, který podle ministra financí lže, když říká, že je vyšetřovaný. Ministr financí také zopakoval, že Sobotkův plán podat demisi je zoufalý, a označil ho za nezodpovědného zbabělce

19:34
2. 5. 2017

"Zaorálek je schopen komunikovat normálně,"

řekl v ČT vicepremiér Andrej Babiš na adresu místopředsedy ČSSD a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, krterého zmiňoval jako možného premiéra, který by mohl dovést obměněnou vládu do podzimních voleb. Sobotka s ním prý neumí vůbec komunikovat. Vždy mluvil prý spíš formálně. ANO je podle Babiše připravené jednat o všech možných variantách, které demise Bohuslava Sobotky otevře. 

haniss ( 5. května 2017 10:32 )

Ještě jedna připomínka.Co je Babiš zač,je snad jasné...ale jsou tu i další otázky: Na co „zapomněl“ Miloš Zeman, když „daroval“ Babišovi Agrofert? A proč „zapomněla“ na možný miliardářův podvod i Lenka Bradáčová? Odpovědi se dají najít v knize,která je na Slovensku soudně zakázána (Andrej Valko: Počestný Andrej Babiš).A o prodeji OKD pan Sobotka zatím neřekl taky ani "Ň".Podobných věcí je tady řada a lítají ji v nich politici ze všech stran.

haniss ( 5. května 2017 10:22 )

Na to už normální člověk nemůže mít žaludek.Je to v české politice jedna špína vedle druhé...od hradu až po vrátného někde v parlamentu.A do toho všeho ještě agent Bureš vykřikuje o estébáckých metodách.Nejhorší na tom je,že lidi se za pár koblih (nebo za stokorunové navýšení důchodu a pod.)upíší kdejakému magorovi a další 4 roky budou jen s úžasem sledovat,co jim "dobrého" přichystá.A přitom všichni ví, jak to dopadne: napřed boj o koryta,pak házení hnoje jeden na druhého a půl roku před dalšíma volbama miliony slibů a zase tradiční boj o koryta. Děkuji,nemám zájem.

havran2 ( 5. května 2017 09:25 )

Prezident Zeman opět zabodoval +++

ellenic ( 4. května 2017 23:48 )

balika Ono už to jeho cachtání se v gumáku na rybníku s ochrankou ve vodě svědčí o rozmarech seniora . Dnešní komedií jen završil trapné dívadlo .

ellenic ( 4. května 2017 23:46 )

anna1234 Přesně tak máš pravdu . Neviděla jsem nikoho na stejném postu, že by se takto choval a otáčel se k premiérovi zády .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa