Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ostuda na Hradě se Zemanem a Sobotkou. A další momenty vládní krize

Autor: simao, vei, kal, bru, všm, ČTK - 
4. května 2017
22:00

Začátek května je pro Česko ve znamení vládní krize. Podívejte se, co se odehrálo od úterý, kdy premiér Bohuslav Sobotka přišel nečekaně s oznámením demise. Přečtěte si například o tom, jak Sobotku i sám sebe ztrapnil na Hradě prezident Miloš Zeman. Nebo jak vicepremiér Andrej Babiš (ANO) vyrukoval s trestním oznámením kvůli nahrávkám, podle kterých se má snažit ovlivnit agendu deníku MF Dnes. Vše přehledně ONLINE.

Premiér Bohuslav Sobotka si na Hradě u Miloše Zemana zažil „moment potupy“. Podívejte se:

Video  Moment potupy: Sobotka mluvil, Zeman odešel v půlce věty.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Demise Sobotkovy vlády

Filtr: Vše Důležité Foto Video Sociální sítě

Refresh
19:19
2. 5. 2017

"Pokud by se do voleb sestavovala nějaká vláda, na které by se podílela ČSSD, tak platí, že v ní nemá být Andrej Babiš jako ministr financí," 

řekl Bohuslav Sobotka v ČT. O tom, kdo by mohl být premiérem případné nové vlády, nechtěl premiér spekulovat.

19:08
2. 5. 2017

Miloš Zeman pro ČT shrnul, co si s premiérem řekl během úterního setkání na ČVUT: Jenom jsem ho (Bohuslava Sobotku) dnes při našem krátkém setkání upozornil, že podle koaliční smlouvy na odvolání Andreje Babiše potřebuje souhlas předsedy hnutí ANO, což je shodou okolností Andrej Babiš. 

18:38
2. 5. 2017

"Co se týká předčasných voleb, tak se domnívám, že půl roku před volbami už by to byla pouze komplikace,"

míní Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL. Tuto variantu považuje za "velmi nešikovnou". Sobotkův návrh na demisi označil za "ústavně nejčistší řešení situace týkající se Andreje Babiše" v momentě, kdy šéf ANO odmítl odstoupit sám. "Předseda vlády se rozhodl na sebe vzít zodpovědnost za situaci, kterou nezpůsobil," míní Bělobrádek.

18:33
2. 5. 2017

Slova překvapení zaznívají i z krajů. "Vůbec mě takové řešení nenapadlo," uvedl hejtman Vysočiny za ČSSD Jiří Běhounek. "Nevím, jaká jsou zjištění pana premiéra ohledně kauzy Andreje Babiše. Ale člověk je nějak vychovaný a ctí nějaké hodnoty a zásady a někdy je prostě potřeba jednat bez ohledu na to, co mu to přinese," uvedl plzeňský hejtman Josef Bernard (ČSSD).

18:30
2. 5. 2017

Nadále se však najdou i tací, kteří dnešní překvapivý krok premiéra Sobotky podporují. Třeba pražský exprimátor Tomáš Hudeček, předchůdce Adriany Krnáčové, který opustil TOP 09. Také poslanec Antonín Seďa (ČSSD) přiznává, že Sobotka všechny překvapil rozhodnutím, které "nikdo neočekával". "Ve sportovním žargonu smeč na stranu A. Babiše a prezidenta," míní.

18:20
2. 5. 2017

Sobotka demisí vlády překvapil i prezidentského kandidáta Michala Horáčka.

„Obávám se, aby nebyla zas nějaká vláda odborníků. Kdybych já byl v téhle situaci, dal bych přednost předčasným volbám,“

řekl Horáček pro Blesk.cz. V Andreji Babišovi (ANO) by ani po případném odvolání mučedníka neviděl.

VIDEO
Video se připravuje ...
18:12
2. 5. 2017

"Je to absurdní divadlo, každého (Sobotka) poškodil a podle mého názoru by měl odstoupit... Nechť je pověřen pan Bělobrádek, já s tím problém nemám,"

přidal Andrej Babiš další z možností na rádiu Impuls, kdo by eventuelně také mohl být premiérem do říjnových voleb.

18:06
2. 5. 2017

Hrozí rozpuštění Poslanecké sněmovny? Podle Jana Hamáčka je možné, že se pro to nakonec většina hlasů ve Sněmovně najde, i když nyní jej nevidí. Upozornil, že technicky je to možné zvládnout nejdříve v létě. "Já bych si kladl otázku, zda mají smysl volby o prázdninách. Pak už je asi jedno, jestli budou v září, nebo říjnu. Z mého pohledu já ten důvod pro předčasné volby nevidím," podotkl Hamáček na Impulsu.

18:03
2. 5. 2017

"Přiznám se, že ne, pro mě to oznámení pana předsedy vlády bylo překvapením. Je evidentní, že šlo o jeho osobní rozhodnutí... Použil ten nejsilnější kalibr, který má k dispozici," přiznal šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) na Rádiu Impuls v Kauze dne moderátorce Zuzaně Bubílkové. Hamáček prý pochopil, že není možné, aby v jedné vládě spolu byli Sobotka s Babišem.

"Toto řešení jsme v rámci vedení sociální demokracie nediskutovali. I pro mě to bylo překvapení. Je to odpovědnost pana předsedy vlády, on se k tomu rozhodl po zdravé úvaze a nám nezbývá než to jeho rozhodnutí respektovat."

17:50
2. 5. 2017

Překazil Bohuslav Sobotka sen Andreji Babišovi stát se mučedníkem? Mladý kreslíř z jihlavské ČSSD Aleš Urban má jasno. Ano.

17:43
2. 5. 2017

Objevují se však už i návrhy, kdo by mohl být novým premiérem po Bohuslavu Sobotkovi. Podle Andreje Babiše (ANO) by se jím mohl stát ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Naopak přijatelný prý není ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD). Pro hnutí ANO je prý nadále podstatné dokončit mandát, uvedl Babiš pro Lidové noviny.

"Premiérem by klidně mohl být Lubomír Zaorálek místo pana Sobotky. To pan premiér poškodil vládu. Kdyby tedy z vlády vypadli Babiš a Sobotka, namísto něho přišel Zaorálek, tak proč ne."

17:39
2. 5. 2017

Opoziční lídr Miroslav Kalousek (TOP 09), kterého Babiš podezírá, že je Sobotkovým "beranidlem", sepsal vzkaz pro ty, kdo hájí dnešní Sobotkův krok. "Všem, kteří Sobotku hájí: Podporoval bych ho v každém rozhodnutí, které by nepředalo rozhodování Zemanovi. Přesně to ale udělal. Hajte to..."

17:29
2. 5. 2017

Po prvotním šoku je však i čas na vtípky. Populární, byť imaginární lobbista Tonda Blaník vzkázal na Facebooku: "Vy jste si mysleli, že mám pauzu, co?"

17:19
2. 5. 2017

Kritika vlády zaznívá i od europoslanců z opozičních řad. Jiří Pospíšil (za TOP 09 a STAN) čeká, zda nyní přijde "Rusnok II.", tedy nový úřednický premiér.

"Kabaretní závěr současné koalice: po 3,5 roku společného a neúspěšného vládnutí premiér Bohuslav Sobotka najednou zjistil, kdo je Andrej Babiš."

17:10
2. 5. 2017

Lidovecký místopředseda Jan Bartošek nevidí v předčasných volbách rozumné řešení.

 
17:08
2. 5. 2017

I přesto, že premiér Sobotka oznámil záměr podat demisi vlády, je na středeční dopoledne (od 9:00) v plánu jednání vlády. Probírat se mají např. analýza možného posílení počtu policistů na mezinárodních letištích v ČR, situace kolem regulace provozu dronů, návrh vlády o použití prostředků vládní rozpočtové rezervy na zabezpečení kariérního systému pedagogických pracovníků či akční plán k plnění Národní strategie ochrany práv dětí na období 2016–2020. V jaké atmosféře jednání proběhne?

17:00
2. 5. 2017

K oznámení vládní demise se vyjadřují i ministři za KDU-ČSL Marian Jurečka a Daniel Herman – oba poněkud odmítavě. Podle Jurečky destabilizovali vládu Babiš a svou tiskovkou i Sobotka, Herman je přesvědčen, že koalice lidovců s ČSSD a ANO byla i přes současný krach správná.

16:54
2. 5. 2017

"Tento půdorys této koalice už republice a občanům nic nepřinese,"

řekl ČT Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM. Jestli se dovládne pod vedením ČSSD, ANO nebo někoho jiného, to je v rukách prezidenta. "Jednání o tom, jak se dovládne, to má v rukách teď pan prezident, jestli přijme demisi," podotkl.

16:45
2. 5. 2017

"Určitě, pokud by byly předčasné volby, tak my jsme na ně připraveni,"

připustil první místopředseda ANO Faltýnek. Jaké jsou možné scénáře dalšího vývoje, čtěte ZDE

16:38
2. 5. 2017

"Znám pana Babiše 15 let, z toho myslím, že 10 let docela intenzivně, a já mu věřím," uvedl ve Sněmovně ministr Richard Brabec. "Já ho znám déle než 15 let a položme si otázku, jestli by člověkovi, který tady vybudoval jednu z největších firem, zaměstnává 30 tisíc lidí, dostává peníze od ČR ze svých zahraničních akvizic ve formě dividend, daní v ČR, tak si položme otázku, jestli by tomuto člověkovi stálo za to podvádět. Já si myslím, že ne," navázal Faltýnek. Ministryně Karla Šlechtová označila Babiše za historickou ikonu změny v politice ČR a důvěřuje mu také.

16:33
2. 5. 2017

Z ČSSD se přidává k podpoře Sobotky i šéf Senátu Milan Štěch. "Atmosféra ve vládní koalici se stala kritickou," uvedl. Za příčinu označil "problémy ministra financí" a Babišovi vyčetl daňové úlevy při nákupu korunových dluhopisů, ale třeba i dotace na Čapí hnízdo.

16:29
2. 5. 2017

"Jakkoliv může vypadat tento krok překvapivě a nečekaně, považuji ho za chlapský a zcela správný,"

podpořil premiéra Sobotku jihočeský exhejtman Jiří Zimola (ČSSD). "Premiér vzhledem k chování Andreje Babiše nemohl činit jinak. Teď záleží na prezidentu Zemanovi, jaký postup zvolí," míní.

16:25
2. 5. 2017
16:23
2. 5. 2017

Nad výrokem, že z Andreje Babiše nechce udělat Bohuslav Sobotka mučedníka, se pozastavuje ministr Brabec. "To přeloženě pro všechny občany tohoto státu znamená, že než abych z někoho udělal mučedníka, tak raději obětuji vládu, obětuji šest měsíců nestability.... Bereme to, že si pan premiér vzal jako rukojmí tuto zemi," říká Brabec.

16:15
2. 5. 2017

"Nás tento krok velmi překvapil, protože ho vnímáme tak, že pan premiér, který se dlouhodobě snaží zbavit pana Babiše a našeho hnutí, to pojal v osobní rovině a v podstatě místo toho, aby udělal nějaký konkrétní krok, tak radši obětuje celou úspěšnou vládu," postěžoval si na brífinku ANO ke stávající situaci Jaroslav Faltýnek. Spolu s ním vystoupili ministři za hnutí ANO Dan Ťok, Richard Brabec, Robert Pelikán a Karla Šlechtová. 

16:05
2. 5. 2017

"Když Babiš spáchá sebevraždu, zastřelí se, všichni mají radost a na pohřbu Kalousek se Sobotkou křičí: Babiš, musíš nám zdůvodnit, proč jsi spáchal sebevraždu,"

končí Babiš poněkud morbidně svou dnešní obhajobu. "On mě vyzýval, že mám být chlap. A on se zachoval jako zbabělec," vytkl Sobotkovi, který ho měl odvolat, nebo akceptovat dopis, který Babiš napsal.

16:00
2. 5. 2017

Sobotkův krok neočekávala ani Kateřina Valachová (ČSSD), ministryně školství. "Je to radikální krok. Neočekávala jsem ho. Je to právo předsedy vlády," podotkla.

15:57
2. 5. 2017

Že ministra vlády vyšetřuje policie, Babiš za problém neoznačil. "Mají vyšetřovat pana Kalouska, on udělal ten zákon," bránil se Babiš ohledně korunových dluhopisů. O tom, že se Andrej Babiš dostal do hledáčku policie kvůli korunovým dluhopisům, čtěte ZDE. Babiš svou kauzu vysvětloval před časem i Blesk.cz. Tvrdil přitom, že Kalousek dělá Sobotkovi "beranidlo".

VIDEO
Video se připravuje ...
15:53
2. 5. 2017

"To je sebevražda, to není žádný plán. On poškodil všechny, poškodil naši práci. Já jsem pracoval, jako ministr financí od rána do večera pracuji,"

vzkázal Babiš Sobotkovi. Jako možnou variantu označil ono dovládnutí vlády v demisi až do říjnových voleb. "Mě to strašně mrzí. Lidi si budou myslet, že jsme se všichni zbláznili, ale hlavně se zbláznil pan premiér. Fakt nechápu. Všechno jsem mohl čekat, ale tohle ne," dodal Babiš.

15:51
2. 5. 2017
15:49
2. 5. 2017

Babiš neuvažuje o tom, že by rezignoval sám, aby zachránil vládu. Nevidí pro to důvod. "Pan premiér je zoufalý, má problém ve vlastní straně, která vlastně pochopila, že on je to slabé místo, on neměl být vůbec zvolen. ČSSD, když chtěla zachránit svoje body, tak měli zvolit nového předsedu. On je to slabé místo," šije Babiš do Sobotky. Své podnikání prý vysvětlil "x krát", Sobotka má vedle sebe "ekonomické diletanty".

15:40
2. 5. 2017

"Já nevím, jak se organizují předčasné volby. Pan prezident vyhlásil volby na říjen. Možná pan premiér nemá na práci nic, ale já mám dost práce,"

reagoval Babiš na to, co říká na možnost předčasných voleb. Vládní mandát chtěl dokončit i s ČSSD. Sobotkovo rozhodnutí označil za "nepochopitelné a tragické", Sobotka podle něj poškodil práci všech ministrů. Vzpomenul slova zesnulého exministra financí Janoty, že byl Sobotka nejhorším ministrem financí. "Teď se stává nejhorším premiérem, neschopným rozhodnout," dodává Babiš.

15:39
2. 5. 2017

Podle Babiše háže Sobotka svou "neschopnost rozhodnout" na prezidenta Zemana. "Úřednická vláda pět a půl měsíce před volbami je přece nesmysl," míní vicepremiér, který se momentálně nachází v Kvasinách, kde navštívil i podnik Škoda Auto. 

15:36
2. 5. 2017

"To je fakt velké překvapení. Já tomu jako nerozumím. Tímhle činem vlastně pan premiér ničí jednu z nejúspěšnějších vlád od revoluce,"

zareagoval Andrej Babiš. Odmítl Sobotkovu rétoriku, že něco nevysvětlil. "Já chápu, že pan premiér nikdy nepodnikal. On nerozumí tomu dopisu, který já jsem poslal v pátek, a ten jeho přístup je velice nekorektní," míní Babiš. Narážel na dění kolem dopisu, kterým Sněmovně vysvětloval, že ohledně korunových dluhopisů se vlastně nic nestalo a jde jen o kampaň proti němu, ve které se dle Babiše spolčili Sobotka a Kalousek. O Babišově dopisu čtěte ZDE. „Jsem nebezpečný," psal v něm šéf ANO

15:33
2. 5. 2017

"Vláda mohla fungovat dál... Tenhle krok je přestřelený, já úplně nevím, kam to směřuje. Co tím získáme? Několik měsíců před volbami získáme nestabilitu ČR, dohady o tom, jak bude vypadat příští vláda," 

zareagoval ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Podotkl, že rozdělané věci jakýkoli ministr případné úřednické vlády nestihne dodělat. Osobně považuje Sobotkovo rozhodnutí za "naprosto zbytečný, až trošku hysterický krok". Spoluzodpovědnost za to, co se nyní děje, necítí. Konflikt, který vznikl, dle něj pochází z hlavy premiéra Sobotky a části ČSSD. "Já mám zprávu o tom, že možná ani ne všichni úplně věděli ten krok, ke kterému se pan premiér rozhodl," dodal.

15:31
2. 5. 2017
15:25
2. 5. 2017

Někteří se nyní obávají, že premiér Sobotka odevzdává moc do rukou prezidenta Zemana. Myslí si to i tajemník Robejškových Realistů Michal Moroz. "Premiér Sobotka dnes utekl od problému, o kterém věděl mnoho let, oznámením vlastní demise. Je to zbabělé a prázdné gesto. Nyní se veřejnost může oprávněně ptát na to, proč premiér odevzdává moc do rukou Miloše Zemana," uvedl. Na Twitteru dodal, že podle něj "přichází hvězdná hodina Milana Chovance".

15:22
2. 5. 2017

"Ze strany premiéra Sobotky je to nečekaně dlouhý osvobozující odkop míče odvlastní branky a přenesení hry na polovinu soupeře,"

komentoval Sobotkovo rozhodnutí exprezident Václav Klaus pro Blesk. "Nyní jde o to, jak zareaguje ten soupeř, což ale nechci předvídat. Nepředpokládám, že by to byl se soupeřem předem dohodnutý tah. Soupeř bude proto mít co k přemýšlení," dodal.

15:19
2. 5. 2017

"Sociální demokracie neví, co má dělat při pohledu na své preference,"

rýpl si do ČSSD Jaroslav Faltýnek, Babišův "anděl smrti" z hnutí ANO - tedy první místopředseda hnutí. Podle něj momentálně žádnáí reálná vládní krize není. Faltýnek to pronesl na Žofínském fóru, kde měl debatovat o zemědělství či cenách potravin. Na místě se však z dalšího programu omluvil a vyrazil za vedením ANO.

15:15
2. 5. 2017

Nešťastných 13? Sobotkova vláda je třináctou vládou v historii ČR. Tou první byla vláda Václava Klause v červenci 1992. Sobotkova vláda nahradila úřednickou vládu Jiřího Rusnoka, k moci nastoupila 29. ledna 2014.

15:13
2. 5. 2017

Miroslav Kalousek mluví o srabech. "Sobotkův boj: ,Nemám na to, odevzdám to Zemanovi‘. Zásadní hybnou silou naší politiky byli vždy srabi. Z tohoto pohledu je Bohuslav Sobotka konzervativní," komentoval premiérovo rozhodnutí šéf TOP 09. Další politici mluví o křeči či nestabilitě. Přečtěte si, jaké jsou jejich bezprostřední reakce, ZDE  

15:08
2. 5. 2017
15:03
2. 5. 2017

Podle Sobotky mají koaliční strany možnost dohodnout se i na obnovení koalice. "Ale součástí té dohody musí být také vyřešení pozice ministra financí tak, aby nadále nedocházelo ke střetu zájmů," uvedl totiž Sobotka. Dal tak jasně najevo, že vládnout by mohl i dále, ale bez Andreje Babiše. 

Takhle Sobotka mluvil o vládě a Babišovi na tiskové konferenci:

VIDEO
Video se připravuje ...
15:01
2. 5. 2017

Podle Andreje Babiše by nejlepším řešením bylo, aby vláda dovládla v demisi do řádných voleb. Premiér Sobotka je podle něj zbabělec.

14:50
2. 5. 2017

Opoziční lídr Petr Fiala (ODS) míní, že demise vlády je od premiéra Sobotky "výrazem bezradnosti a alibismu". "Na tiskové konferenci Bohuslava Sobotky jsme se dozvěděli, že je Andrej Babiš podvodník, a proto pan premiér podává demisi. Demise celé vlády je od premiéra Bohuslava Sobotky výrazem bezradnosti a alibismu. Premiérovo rozhodnutí je pokračováním absurdního politického divadla, které tu v režii stávající vlády sledujeme už několik měsíců," uvedl Fiala.

14:40
2. 5. 2017

O Sobotkově rozhodnutí nyní jedná na zasedání svého řádného předsednictva KDU-ČSL, třetí do vládní koaliční party.

14:33
2. 5. 2017

Jak na Sobotkovo oznámení zareagoval Hrad? Ponechává si čas na vyjádření. „Oznámení premiéra Bohuslava Sobotky nyní ponecháme bez komentáře. Postup prezidenta republiky bude oznámen v pravý čas,“ uvedl mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

14:30
2. 5. 2017

„Je podezřelý z daňových úniků,“

prohlásil dnes Sobotka o Babišovi. Odvolání ministra financí, kterému vytkl střet zájmů, by sice podle něj bylo za standardní situace nejjednodušším řešením, domnívá se však, že nyní by situaci neprospělo. „Nemohu jako předseda vlády nést nadále odpovědnost za tuto situaci, kdy na pozici místopředsedy vlády a ministra financí je člověk, jehož minulost je takovýmto způsobem nevyjasněna a jehož podezření z daňových úniků jsou velmi četná,“ uvedl premiér. Demisi označil Sobotka jako jediné rozumné řešení, podá ji k rukám prezidenta republiky ještě během tohoto týdne.

14:22
2. 5. 2017

Již v pátek se Babiš tvrdě navezl do Bohuslava Sobotky. Prohlásil o něm, že dělá celý život podrazy.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:17
2. 5. 2017

Sobotka ke svému kroku sáhl poté, co se eskalovalo napětí ve vládní koalici. ČSSD tlačila na Andreje Babiše kvůli vysvětlení kauzy korunových dluhopisů, které miliardář koupil od Agrofertu. Sobotka však dnes Babišovi vytkl i další kauzy. Vicepremiér Babiš přitom dnes není v Praze. Vyrazil coby ministr financí za hospodskými a malými obchodníky, aby s nimi diskutoval o EET. 

14:10
2. 5. 2017

„Vláda podá demisi.“

Takhle premiér Bohuslav Sobotka oznámil, že se rozhodl pro to, aby jeho vláda podala demisi. Co bude dál? Možností je více. Koaliční strany se mohou dohodnout i na tom, že budou uspíšeny volby do Poslanecké sněmovny, musely by však najít shodu i s dalšími sněmovními stranami.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:03
2. 5. 2017

„Situace pro mě jako pro předsedu vlády není jednoduchá. Pokud bych navrhl odvolání ministra financí Andreje Babiše, mohl bych z něj v následujících měsících, které předchází volbám do Poslanecké sněmovny, učinit mučedníka,“ vysvětloval Bohuslav Sobotka, proč nesáhl k odvolání ministra financí Andreje Babiše, ale rozhodl o pádu celé vlády.

„Andrej Babiš už se několik dnů na tu roli mučedníka velmi intenzivně připravuje.“

14:00
2. 5. 2017

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) podá demisi! Premiér to oznámil v úterý na tiskové konferenci, kterou svolal na Úřad vlády na 13:30. Sobotka to odůvodnil tím, že nechce, aby byl Andrej Babiš nadále ministrem financí v jeho vládě, vedle toho však nechce dělat Babiše mučedníkem. Více o Sobotkově tiskové konferenci čtěte ZDE

haniss ( 5. května 2017 10:32 )

Ještě jedna připomínka.Co je Babiš zač,je snad jasné...ale jsou tu i další otázky: Na co „zapomněl“ Miloš Zeman, když „daroval“ Babišovi Agrofert? A proč „zapomněla“ na možný miliardářův podvod i Lenka Bradáčová? Odpovědi se dají najít v knize,která je na Slovensku soudně zakázána (Andrej Valko: Počestný Andrej Babiš).A o prodeji OKD pan Sobotka zatím neřekl taky ani "Ň".Podobných věcí je tady řada a lítají ji v nich politici ze všech stran.

haniss ( 5. května 2017 10:22 )

Na to už normální člověk nemůže mít žaludek.Je to v české politice jedna špína vedle druhé...od hradu až po vrátného někde v parlamentu.A do toho všeho ještě agent Bureš vykřikuje o estébáckých metodách.Nejhorší na tom je,že lidi se za pár koblih (nebo za stokorunové navýšení důchodu a pod.)upíší kdejakému magorovi a další 4 roky budou jen s úžasem sledovat,co jim "dobrého" přichystá.A přitom všichni ví, jak to dopadne: napřed boj o koryta,pak házení hnoje jeden na druhého a půl roku před dalšíma volbama miliony slibů a zase tradiční boj o koryta. Děkuji,nemám zájem.

havran2 ( 5. května 2017 09:25 )

Prezident Zeman opět zabodoval +++

ellenic ( 4. května 2017 23:48 )

balika Ono už to jeho cachtání se v gumáku na rybníku s ochrankou ve vodě svědčí o rozmarech seniora . Dnešní komedií jen završil trapné dívadlo .

ellenic ( 4. května 2017 23:46 )

anna1234 Přesně tak máš pravdu . Neviděla jsem nikoho na stejném postu, že by se takto choval a otáčel se k premiérovi zády .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa