Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Schapiro vyjel na Ovčáčka: Uklidni se, chlape! Byl za tím Obama a neziskovky

Autor: val - 
6. března 2017
15:35

Bývalý americký velvyslanec v Praze Andrew Schapiro už si v roli diplomata „odmlčel“ svoje a teď se rozhodl vracet politické údery včetně těch z Pražského hradu. V pondělí na Twitteru uzemnil prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka, jenž se navážel do Obamovy administrativy a její ministerskou zahraniční zprávu označil za fabulaci.

Americké ministerstvo zahraničí v pondělí vydalo výroční zprávu, v níž mimo jiné kritizuje Českou republiku za pokračující diskriminaci Romů, stigmatizaci osob nakažených virem HIV či korupci. Prezidenta Miloše Zemana a další politiky kritizuje za protiimigrační rétoriku.

To zkritizoval mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Ještě obamovská výroční zpráva MZV USA je ostatně složena z fabulací českých politických neziskovek. Ty si Obamova administrativa hýčkala,“ napsal na Twitteru Ovčáček, který je kritikem amerického exprezidenta i tuzemských neziskových organizací.

Jeho slova neušla Andrewu Schapirovi, který před měsícem skončil na postu amerického velvyslance v Praze, kam ho poslal právě jeho přítel a bývalý spolužák Obama. „Calm down, man,“ (Uklidni se, chlape – pozn. red.) napsal k Ovčáčkově tweetu. 

Zatím nejrázněji se tak ohradil vůči kritice z Hradu. Po rozmíšce, kdy označil Zemanovu cestu do Moskvy na oslavy konce druhé světové války za „prekérní“, jej český prezident či jeho mluvčí opakovaně kritizovali. Schapiro obvykle mlčel nebo zahrával kritiku do kouta.

Andrew Schapiro a jeho „Good Bye” Miloši Zemanovi:

Příliš se nevyjadřoval ani k americké politice. Jen pár dní po odjezdu z České republiky ale začal otevřeně kritizovat politiku nového prezidenta USA Donalda Trumpa.

Andrew Schapiro před svým odjezdem z ČR řekl, co ho teď čeká v USA:

Video  Schapiro odletí do Států sám, rodinu tady ještě nechá. Proč?  - Václav Lang, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

boubek58 ( 11. června 2017 06:14 )

Ha, názory voličstva Miloušova mne fascinují,sorry jako.

zdunekk ( 7. března 2017 09:43 )

socan68: Je naprosto nepochybné, že kdo žere ožralému blbovi Kalouskovi jeho bláboly, je ve stejné skupině blbů, jako Kalousek.

zdunekk ( 7. března 2017 08:51 )

CO TADY DĚLÁ TO AMERICKÉ PRASE !!! DONALD TRUMP BY HO DAL ZAVŘÍT !!! TADY SI HO VLASTIZRÁDCI HÝČKAJ !!

joudajoudovy ( 7. března 2017 08:29 )

a proto je nutne zopakovat srpen 68, ale tentokrat s najezdem ze zapadu a polska. mame si na srpen 18 pripravit cepy i sudlice a probudit blanicke rytire? ze se schapiro nezajima o sve amicke bratry a sestry, kteri jsou v riti, tlucou nouzi s bidou a patri mezi nejvetsi analfabety z vyspelych zemi?

petram11 ( 6. března 2017 22:59 )

Ten Ovčáček je fakt divnej. Bohnice hadr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa