Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Europoslanec Štětina je v hledáčku Interpolu. Ázerbájdžán na něj vydal zatykač

Autor: ČTK, kal - 
23. února 2017
00:30

Ázerbájdžán vydal mezinárodní zatykač na tři členy Evropského parlamentu včetně českého europoslance Jaromíra Štětiny (za TOP 09, EPP). Poslanci se totiž zúčastnili jako pozorovatelé referenda v Náhorním Karabachu, odtrženém od Ázerbájdžánu. 

Trojici proto viní ázerbájdžánské úřady z nezákonného vstupu na okupované území. Vydání zatykače potvrdil Štětina na sociální síti Facebook, upozornil na to server Aktuálně.cz.

„Ázerbájdžán požádal Interpol o mé zatčení,“ sdělil na Facebooku Štětina, který je v Evropském parlamentu místopředsedou podvýboru pro obranu a bezpečnost. Kromě Štětiny ázerbájdžánské úřady stíhají také poslankyni Eleni Theocharosovou z Kypru a poslance Franka Engela z Lucemburska.

Trojice se v pondělí podle ázerbájdžánské prokuratury zúčastnila referenda o ústavních změnách v Náhorním Karabachu, arménské enklávě, která se před lety v krvavé válce odtrhla od Ázerbájdžánu. Proti referendu Ázerbájdžán protestoval. Už čtvrt století marně usiluje o návrat Náhorního Karabachu pod svou správu a sousední Arménii obviňuje z okupace ázerbájdžánského území.

„Proti evropským poslancům bylo zahájeno trestní stíhání podle odpovídajících paragrafů ázerbájdžánského trestního zákoníku za opakovaný nezákonný vstup na okupované území Ázerbájdžánu,“ citoval server kavkasia.net generální prokuraturu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

defakto ( 23. února 2017 16:45 )

pardon, chyba: Kim Čong-nam

defakto ( 23. února 2017 16:41 )

... tenhle eurogauner se bude ohánět eurogaunerskou imunitou , tady by pomohl postřik jaký dostal Kim Čong Un !

Tibi ( 23. února 2017 16:26 )

Pane Štětina asi vám selhala navigace,to jste nebyl na Ukrajině ,ale v Náhorním Karabachu.Ne každému jsou vaše výlety za poznáním po chuti jak je vidět.Když pan Štětina neví co má od dobroty dělat, zajede si na výlet do Náhorního Karabachu,asi máte jako europoslanec málo práce.Na Krym se nechcete podívat,jako europoslanec,když jste takový milovník cestování? Vodku mají i tam.

1395 ( 23. února 2017 14:46 )

Kdy už konečně tohle hovado zavřou.

tggb ( 23. února 2017 12:49 )

náhorní karabach se odtrhl od azerbajdžanu ty debile

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa