Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Zeman hájil metál pro Hůlku: „Má hostovat ve vídeňské opeře.“ Tam o ničem nevědí

Autor: Marta Prokešová - 
8. listopadu 2016
17:55

Jaké zásluhy má zpěvák Daniel Hůlka, že za to musel dostat státní vyznamenání? „Je to jeden z mála českých zpěváků, který dostal nabídku k hostování ve Vídeňské státní opeře,“ snažil se Hůlkovy kvality podtrhnout prezident Miloš Zeman. Jenže opera se diví, o ničem takovém totiž neví.

Ve Vídeňské státní opeře zpívala slavná Montserrat Caballé nebo Luciano Pavarotti. Září tu i vynikající český pěvec Adam Plachetka. „Pokud jsem správně informován, tak Daniel Hůlka dostal nedávno nabídku od Vídeňské státní opery, aby v ní hostoval. Je to skvělý operní – nikoli pouze muzikálový – zpěvák. A položte si otázku, kolik našich zpěváků může hostovat ve Vídeňské státní opeře,“ řekl pro Týden Zeman, když obhajoval, proč dal státní vyznamenání svému bezmeznému obdivovateli, jehož kariéra v Česku už léta skomírá.

Ne opera, ale koncert

Jenže – pan prezident nebyl správně informován. České operní kruhy se té zprávě nestačily divit, podle nich Hůlka nemá na to, aby na takové prestižní scéně zpíval. A nejvíc se divili ve vídeňské opeře. „Pan Hůlka nemá v současnosti naplánováno žádné vystoupení ve Vídeňské státní opeře,“ uvedl pro deník Právo mluvčí vídeňské scény André Comploi.

Zeman to špatně pochopil?

Podle Hůlkovy manažerky Emy Krahulíkové nejspíš došlo k nedorozumění mezi zpěvákem a prezidentem. „Věc se má tak, že Daniel Hůlka je již delší dobu v jednání s agenturou, která projevila zájem zprostředkovat mu vystoupení ve Vídni, v Německu a v Rusku,“ řekla. Bližší detaily koncertní série zatím nejsou známy. Jenže turné, to je přece jen něco úplně jiného než hostování ve věhlasné vídeňské opeře. „Nevím, co si spolu pánové Hůlka a Zeman řekli, ale celá situace mě mrzí, protože Dan je opravdu dobrý zpěvák,“ řekla Právu jeho manažerka.

prezny ( 8. listopadu 2016 22:52 )

prezny ( 8. listopadu 2016 22:38 )

Tak já nevím prezidente proč pořád kecáte lži, vaši voliči vám je žerou. Bohužel pro vás se vždy pravda ukázala a lež prokázala, fuj!

istyl ( 8. listopadu 2016 21:20 )

ted bude muset k soustruhu, neb na nej nikdo nebude chodit...leda, ze by delal poradce pro kulturu...

jetstream ( 8. listopadu 2016 20:24 )

Ten buben to poplet, za chvili ten jeho kaspar vyhlasi ze to ma byt Bolsoj Teatr v Moskve a bude zpivat pro tajtrlika

tgbg ( 8. listopadu 2016 20:04 )

Spíš v té vídeňské opeře bude hostovat Zeman. Jako hajzldědek!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa