Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Na Primě „zařízli“ Bradyho u Krause. Místo toho pustili reprízu staré show

Autor: bel, kal - 
26. října 2016
22:25

Vřelý vztah televize Prima k Hradu zakusil zřejmě i její dvorní bavič Jan Kraus. Jedním z hostů středeční Show Jana Krause měl být i přeživší holokaustu Jiří Brady. Tedy muž, kolem kterého bobtná kauza před udílením státních vyznamenání 28. října z rukou prezidenta Miloše Zemana. Kraus se svým týmem natočili aktuální díl, jenže na Primě místo něj ve středu pustili reprízu z letošního jara. Jakkoli na Bradyho měla televize původně i upoutávku.

„My jsme včas nedostali materiály,“ hájil se Filip Budák z PR oddělení televize. U externě dodávaných pořadů se prý čas od času něco takového přihodí. Odmítl ovšem, že by byl pořad stažen po nátlaku z Hradu či jiných míst. „Ráno uvidíme, kdy pořad odvysíláme,“ řekl Budák večer Blesku. Nic o zrušení pořadu nevěděl ani jeden z režisérů show. „Já to nenatáčel, ani nevím, kdo z mých kolegů to byl,“ distancoval se Vojtěch Nouzák.

„Pořad jsme dodali Primě jako vždycky a teď na to taky koukám, co to je. Zjišťuju, co se stalo. Zavolejte později, až budu něco vědět,“ prohlásila dramaturgyně pořadu Simona Matásková pro Seznam Zprávy před desátou večer.

Místo Jiřího Bradyho a například zpěvačky Anny K. tak diváci na Primě viděli opět herce a hudebníka Jakuba Prachaře nebo zubařku Janu Navrátilovou, sestru slavné tenistky.

Jiří Brady jako nechtěný host Show Jana Krause? Jiří Brady jako nechtěný host Show Jana Krause? | Facebook Petra Gazdíka

„Náhoda“ to nicméně je vzhledem k počtu lidí ve studiu, kteří se mezi prezidentovy fandy rozhodně neřadí. Jen výčtem: Bára Štěpánová, Michael Žantovský, Jiří Mádl či Bára Poláková. Příznivcem není ani Kraus, který ostatně pořad uvedl slovy, že pán na Hradě se asi zbláznil…

Hokej s upoutávkami i vysíláním

Svéráznou práci Prima předvedla s propagací středeční Show Jana Krause. Nejprve inzerovala díl, ve kterém bude Brady. Pak na internet dala jinou upoutávku, ve které sice dál byla Anna K., ale Brady už vypadl. A nakonec ve finále pustila reprízu s Jakubem Prachařem a vzkaz divákům, že údajně včas nedostala, co měla.

„TV Prima právě neodvysílala Show Jana Krause. Společně s dalšími osobnostmi i s mojí kapelou jsme se v úvodu dílu vyjádřili k pátečnímu státnímu svátku a udělování státních vyznamenání a podpořili jsme pana Jiřího Bradyho a Daniela Hermana, kteří byli se mnou hostem pořadu. Máme obavu, že v médiích ubývá prostoru, kde se lze svobodně vyjádřit. Mrazí nás z toho,“ reagovala zpěvačka Anna K.

Cenzuře neunikl ani Youtube Show Jana Krause, jak je poznat na Twitteru pořadu. Video, na němž měl být „vzkaz z podhradí“, záhadně zmizelo. Cenzuře neunikl ani Youtube Show Jana Krause, jak je poznat na Twitteru pořadu. Video, na němž měl být „vzkaz z podhradí“, záhadně zmizelo. | Twitter

Ovčáček zmínil obnovu Občanského fóra

„Dneska večer v show mého otce je veliká pozvánka od mnoha lidí na páteční mejdan (jestli ho televize Prima povolí). Jestli máte názor a chcete žít v demokratické zemi, pojďte s námi,“ uváděl zas syn moderátora David Kraus. Zřejmě v pořadu mělo zaznít pozvání na akci konkurující udílení státních vyznamenání na Pražském hradě.

„Je skandální, že TV Prima neodvysílala pořad o obnovení Občanského fóra. Repete v pátek,“ vzdychl si na Facebooku mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

A s vyjádřením přišlo i ministerstvo kultury vedené Danielem Hermanem. „No, tak jak už někteří z vás vědí, vzhledem k nedodání kopie včera natočeného pořadu zařadila Prima reprízu jednoho z dílů Show Jana Krause namísto dnes avizované premiéry s Danielem Hermanem a Jiřím Bradym. Na správný díl můžete prý mrknout na netu, jak sdělila Prima na titulcích, ale není to pravda. Na webu je pouze kratičký rozhovor s oběma pány. To je ale veselá taškařice, nemyslíte?“

Show Jana Krause na Primě slibovala hosty, kteří uplynulé dny hýbali českou politikou – Jiřího Bradyho a jeho synovce Daniela Hermana. Místo slibovaného pořadu ale televize odvysílala reprízu pořadu. Show Jana Krause na Primě slibovala hosty, kteří uplynulé dny hýbali českou politikou – Jiřího Bradyho a jeho synovce Daniela Hermana. Místo slibovaného pořadu ale televize odvysílala reprízu pořadu. | Reprofoto FTV Prima

Ve zkratce připomeňme, o co v kauze kolem Jiřího Bradyho jde. Za vyznamenání přeživšího holokaustu lobboval dlouhodobě jeho synovec a ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Dnes tvrdí, že mu prezident Miloš Zeman jeho ocenění avizoval, ale pod podmínkou, že se ministr nesetká s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Herman dalajlamu v Praze uvítal. Brady s Hermanem nyní uvádějí, že prezident na to konto přislíbené vyznamenání zrušil. Hrad takovou verzi odmítá, byť připouští, že vedoucí protokolu Jindřich Forejt s Bradym telefonicky hovořil. Ale údajně pouze informativně.

Video  Brady dostal klíč od Prahy. „Pravda je jen jedna,“ vzkázal Zemanovi.  - Daniel Vitouš, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vše o kauze Brady a státních vyznamenáních čtěte zde >>>

pyachtb ( 27. října 2016 17:58 )

Ty buzno komousska, nech si vypalit srp a kladivo na celo a zesikmit kukadla, abych mohl ten ksicht srovnat ja Tobe

pyachtb ( 27. října 2016 17:56 )

Ty jsi stejne vypatlanej jako ta kreatura na hrade co nikomu ostudu nedela...s holi nacamranej "virozou", jak bezdomovec na gumaku na kachnaku..to je uroven, to je hlava pomazana, vyslovene reprezentativni typek. Asi jako Ty..co?

repoIes ( 27. října 2016 11:24 )

Můj fotr byl taky žiďák a vytahuju se s tím?

rejze ( 27. října 2016 11:10 )

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/co-prima-nepustila-obrazky-ze-zakulisi-krausovy-show-s-bradym-35 31

rejze ( 27. října 2016 10:55 )

repolescarminkrndo nestíháš s novým článkem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa