Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman vyznamená svého dlouholetého příznivce: Daniela Hůlku čeká medaile

Autor: tmp - 
23. října 2016
16:01

Státní vyznamenání obdrží 28. října také zpěvák Daniel Hůlka. Řekl to on sám v rozhovoru pro Frekvenci 1. Hůlkovi to prý potvrdil i Miloš Zeman. Umělec netají své sympatie k prezidentovi, před třemi lety dokonce vedl kandidátku tehdejší Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) v Královéhradeckém kraji.

„Mně to volali z Hradu a říkali mi, že o tom nemám nikde mluvit. A asi do pěti minut mi přišel mail z jednoho nejmenovaného plátku, co na to říkám,“ řekl zpěvák ohledně vyznamenání 28. října. O tom ho ostatně informoval i sám prezident. „Já jsem se to dozvěděl oficiálně teďkon před pár dny. Telefonicky. Neoficiálně jsem se to dozvěděl přímo od pana prezidenta před nějakou dobou,“ dodal zpěvák.

Hůlka očekává, že ocenění vyvolá rozporuplné reakce. „Alespoň se ukáže, kdo mě opravdu má a kdo mě nemá rád. Já se toho nebojím. Mě by to v životě nenapadlo a je to pro mě úžasná věc. Dá se očekávat, že dostanu pořádnou masáž,“ dodal zpěvák.

Hůlka patří k prezidentovým dlouhodobým příznivcům. Podpořil ho i během kampaně v roce 2013 před prezidentskou volbou, ten stejný rok také kandidoval za Stranu práv občanů – Zemanovci. Nechyběl ani na prezidentově oslavě narozenin.

Miloš Zeman už v minulých letech vyznamenal jiné známé osobnosti, které ho podporují. Státní ocenění získal například Filip Renč, který byl režisérem Zemanova předvolebního spotu, nebo třeba Jiřina Bohdalová a Lucie Bílá. Na druhou stranu státní vyznamenání pravděpodobně nedostane strýc ministra kultury a přeživší holocaustu Jiří Brady. Toho prezident údajně vyškrtl ze seznamu možných kandidátů kvůli ministrově setkání s dalajlámou.

Vše o kauze Brady a státních vyznamenáních čtěte zde

mamlas1 ( 27. října 2016 10:25 )

Co se divíte ?! Hvězda padá a toto je pravidelný a trvalý příjem.

Zeman_je_diktator ( 24. října 2016 00:24 )

Prezident k akci přes mluvčího vzkázal, že je to prezidentská kampaň Michala Horáčka, do níž se zapojili současní i bývalí politici, katolický kněz Tomáš Halík, média a také dnes již neexistující Československá televize. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/do-prahy-prileti-jiri-brady-vyznamenani-hrad-28-rijen-fyw-/domaci.aspx?c=A161 023_094324_domaci_jkk neexistující Panebože, Ovčáček už zmatkuje

Zeman_je_diktator ( 24. října 2016 00:08 )

 Co Zeman, to je starej blázen, ale co předvádí Ovčáček, to je případ pro psychiatra. Až Zeman natáhne brka, tak o toho slizouna nikdo neopře ani vidle, natož kolo

Hops_aIive ( 23. října 2016 22:47 )

Zeman by neustál další volby. Vždyť mele z posledního, neboj

Hops_aIive ( 23. října 2016 22:45 )

Podle fotky Zeman od Ovčáčka okoukal líbačku s chlapem. Soudruzi Hůlka a Zeman vypadají odporně

Zobrazit celou diskusi