Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Kuchta“ Sobotka, Valenta na šnytlíku a melouny: Strany útočí na žaludky voličů

Premiér Sobotka v předvolebním klipu pomáhá vařit špagety.
Premiér Sobotka v předvolebním klipu pomáhá vařit špagety.  (Autor: Profimedia/Facebook)
Autor: bud - 
10. září 2016
14:03

Miloš Zeman objímal strom, Bohuslav Sobotka (ČSSD) už má za sebou i scénu jako z filmového trháku Gladiátor, kdy kráčel lánem obilí, admirál Schwarzenberg zase odstřeloval oranžové pirátské lodě. Před volbami politici točí nejrůznější videa, aby nalákali voliče. Premiér tentokrát vyrazil do kuchyně a společně Martinem Stropnickým (SZ) a filozofem Václavem Bělohradským se pustil do vaření italských špaget. Jak to dopadlo?

Filozof Václav Bělohradský je společným kandidátem ČSSD a Zelených v senátních volbách v Praze. Oba předsedové obou stran vyrazili do kuchyně, aby společně ukuchtili předvolební spot.

KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ KE KRAJSKÝM A SENÁTNÍM VOLBÁM 2016 NALEZNETE ZDE

„Když děláme omáčku na špagety, musíme tam dát rajčata. Můžou být i oranžová, Václave?“ ptá se Sobotka. „Můžou,“ odpovídá mu Bělohradský.

„Mám italskou kuchyni rád. Je jednoduchá, není drahá a je pro každého,“ komentuje Sobotka krájení rajčat. Na první pohled je ale znát, že mu tato „kuchyňská“ role příliš nevyhovuje a při vaření nevypadá úplně přirozeně.

Do přípravy jídla se v předvolební kampani pustil také senátor Ivo Valenta, který kandiduje na hejtmana Jihomoravského kraje za Svobodné a Soukromníky.

Starostové a nezávislí zase lidem rozdávají melouny.

Politolog: Hlavně zjednodušit složité

Podle politologů nejsou podobná videa, ať už působí jakkoliv, ničím neobvyklým. „Je to předvolební video, kterých se po světě vyrábí spousta. Zábavnou a přijatelnou formou chtějí něco složitějšího sdělit. Ale jestli se jim to povede, to záleží na voličích,“ řekl Blesk.cz Josef Mlejnek z Katedry politologie Karlovy univerzity. Podle něj se krátká videa připravují hlavně proto, že volič obvykle nevydrží s pozorností déle než pár minut.

Předvolební debaty z krajů vysíláme živě každé úterý a čtvrtek ve 13 hodin.

Podívejte se na záznam dvou posledních debat, a to z Jihomoravského a Jihočeského kraje:

Video  Záznam debaty lídrů z Brna: O pančování vína, přesunu nádraží a falešné mluvčí kraje  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Video  Debata Blesku z jihu Čech: Sedm kandidátů na hejtmana na jednom místě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

hejhej ( 10. září 2016 17:08 )

e.44: Takové blbce přece nemůže nikdo myslící volit.

blamal ( 10. září 2016 14:58 )

 Děsivé, ubohé, trapné, hloupé. Lidi s takovym IQ, kteri by na zaklade techto otresnych klipu hodili hlas komukoli z tech trotlu,co se do takovejch roli nechali nacpat, nemaji volebni pravo, protoze jsou nesvepravni. Takze vyhozeny prachy nas vsech...

e.44 ( 10. září 2016 14:25 )

Po náhodném otevření dvou předvolebních spotů se mi vkrádá otázka: Mají jejich tvůrci lidi za idioty nebo jsou idioti samotní protagonisté a tvůrci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa