Jedničkou hnutí ANO je osmačtyřicetiletá Margita Balaštíková, která je ředitelkou Hřebčína Napajedla. Kromě Agrokombinátu ve Slušovicích pracovala ve Spojených arabských emirátech. Co by řekla na muslimky v burkinách na zlínském koupališti? A proč odstoupila od svého návrhu o změně pravomocí při kontrolách restaurací? Zjistěte to ZDE.

Náhradníkem za Ivana Mařáka, který povede KSČM, byl v naší debatě Vítězslav Lapčík, trojka kandidátky. Zastupitel obce Kněžpole je také zastupitelem krajským a agronomem. Jak vysvětlil hrubku na stranických webových stránkách? A co je podle něj pro kraj zásadní? Podívejte se ZDE.

Jedenašedesátiletý Petr Navrátil povede v kraji do voleb ČSSD. Je to krajský radní zodpovědný za oblast školství, mládeže a sportu. Zastupitel Slavičína i ředitel tamní školy. Utvořil by i tentokrát koalici s KSČM? A jak je to s krajským porodným? To zjistíte ZDE.

TOP 09 povede do boje o vaše hlasy Vlastislav Navrátil. Osmačtyřicetiletý otec dvou dětí je zastupitelem ve Valašském Meziříčí. Ten mimo jiné při minulých volbách svou stranu kritizoval a uvažoval o svém vystoupení. Proč zůstal? A jak by řešil vylidňování kraje? Podívejte se ZDE.

Pětatřicetiletý valašský podnikatel, který pracoval několik let také ve Velké Británii. To je dvojka koalice Svobodných a Soukromníků Tomáš Pajonk. Po návratu ze zahraničí založil softwarovou firmu. Je ženatý, má čtyři děti a baví ho výlety do přírody, deskové hry nebo historie. Pro koho jsou koncipované recepty v jejich předvolební kampani? A má opravdu problém s dočítám dlouhých textů? Zjistíte to ZDE.

Debaty lídrů kandidátek ve Zlínském kraji se zúčasnil i starosta Vlčnova a jednička ODS Jan Pijáček. Od roku 2008 je také krajským zastupitelem. Co je nejvíce trápí lidi v tomto kraji podle něj? A co by podle něj mohlo pomoci tamní ekonomice? To uvidíte ZDE.

Na celý záznam debaty se můžete podívat zde:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku ze Zlína: Proč vymírají ševci a zkrachuje kraj kvůli mrtvé zóně Holešov? Blesk TV

Bude kraj muset vracet dotace v řádech desítek možná i stovek milionů korun za stavbu průmyslové zóny Holešov? Podívejte se zde:

Video
Video se připravuje ...

Bude Zlínský kraj vracet miliony? V mrtvé zóně chybí firmy. Blesk TV

Jak si vedli zástupci kandidátek stran a politických hnutí v kvízu o Zlínském kraji? Podívejte se zde:

Video
Video se připravuje ...

Kdo z politiků nespočítal Baťovo výročí? Blesk testoval znalosti lídrů. Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií