Vlastislav Navrátil má dvě děti je zastupitelem ve Valašském Meziříčí. Ve volném čase je třeba dvorním fotografem házenkářů Zubří nebo milovníkem rockové hudby. Doma má elektrickou kytaru a také motorku. 

Před rokem 2003 pracoval lídr TOP 09 mimo jiné jako barman. Co by tak vybral za nápoj pro vzácnou návštěvu? „Já bych vzácné návštěvě nabídl vzácnou whisky, protože ta je lepší než jakékoli drinky a jakékoli jiné nápoje. Dobrá jednosladová dvanáctiletá whisky, tu bych nabídl,“ uvedl v Zlínské debatě Blesku ke krajským volbám.  

Po kritice strany je v jejím vedení

Navrátil se zároveň nelichotivě vyjádřil na adresu vlastní strany. „Snesly se na mne různé negativní poznámky ohledně TOP 09,“ napsal před minulými krajskými volbami na svém blogu, aby dodal: „Nejmenuji se Kalousek, nejmenuji se Šiška, Drábek, ani nikdo jiný, o kterých se mluví v poslední době dost negativně. Mám dvě možnosti, buď ze strany vystoupím a stanu se nezávislým a již nikdy do žádné strany nevstoupím, nebo v TOP 09 zůstanu.“

Vlastislav Navrátil z TOP 09
Autor: David Malík

Podle svých slov zůstal kvůli obměnění některý lidí nejen ve vedení. „Protože byla možnost a byl jsem vyzván členy, abych se stal krajským předsedou, tak jsem jím stal a to mi právě umožňuje ovlivňovat to dění ve výkonném výboru a na předsednictvu na které jako krajský předseda jezdím a jednám s těmi lidmi. Takže můj názor se změnil, protože i ta strana se změnila,“ uvedl Navrátil s tím, že tento post ale motivací k setrvání nebyl.  

Vylidňování kraje jako největší problém 

Jako zásadní problém vylidňování kraje. Podle Navrátila musí kraj zatlačit na stát, aby dobudoval dálniční síť, ale také obchvaty například mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím.

Problémem je podle něj i veřejná doprava. „Koordinace městské dopravy stagnuje posledních několik let a jediné, co se v ní stalo, bylo to, že asi před čtvrt rokem vyhlásili novou soutěž na dopravce a vypadá to, aby to stihli ještě do voleb,“ otřel se Navrátil o nynější vedení kraje. Další možností by podle něj mohlo být i podpořených mladý v podnikáni pomocí ať už evropských dotací nebo z těch krajských.  

Na záznam celé debaty se může podívat zde:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku ze Zlína: Proč vymírají ševci a zkrachuje kraj kvůli mrtvé zóně Holešov? Blesk TV

Svých závěrečných třicet vteřin využil k výzvě voličů, aby přišli volit 7. a 8. října. „Nové zastupitelstvo bude rozhodovat o financování škol, kam chodí naše děti, o nemocnicích, do kterých chodíme všichni a o cestách, po kterých tu lépe či hůře jezdíme,“ uzavřel Vlastislav Navrátil. 

Jak využili kandidáti svých posledních 30 vteřin? Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Zlínského kraje. Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Fotogalerie
39 fotografií