„Největším problémem kraje je odcházení mladých a aktivních lidí,“ řekl Unucka s tím, že by se právě na tuto věc chtěl zaměřit. „Mám doma 17letou dceru Martinu, která zvažuje, kde bude žít a pracovat, a byl bych velmi rád, kdyby zůstala v našem kraji,“ říká Jakub Unucka.

Lídr ODS v Moravskoslezském kraji kritizuje, že se pořád o problémech jen mluví. „Ale náš kraj je super, máme tady hory, technické památky a hlavně lidi. Náš kraj je nejlepší místo pro život,“ říká Unucka, který bych chtěl do regionu dostat hlavně firmy, které budou prodávat výrobky s vysokou přidanou hodnotou, aby mohly zaplatit své zaměstnance. „Potom všechny zásadní problém nebudou,“ myslí si.

Jakub Unucka má podíl v celkem osmi společnostech. Dokázal by oddělit svůj byznys od politiky? „Zatím to funguje a nevidím, proč by to nefungovalo v budoucnu,“ řekl Unucka. Podle něj je dobře, pokud politik pracuje nebo podniká. „Je to jen člověk,“ dodal. Připomeňme přitom ale, že za propojení podnikání a politiky Unuckova ODS tvrdě kritizuje zejména vicepremiéra Andreje Babiše (ANO).

Video
Video se připravuje ...

Unucka z ODS o svém byznysu: Nezbavím se ho. David Malík

Tramvaj mezi severomoravskými městy

Jedním z bodů v programu ODS je také tramvajové spojení mezi Ostravou, Karvinou a Havířovem. Projektu říká „modrý expres“ a oblast Karviné si podle něj zaslouží investice, a to zejména v souvislosti s krachem OKD.

„Při stavbě by se mohli zaměstnat lidé z OKD,“ říká Unucka, podle kterého by tato stavba mohla být financována z dotací EU. „V tomto programovém období je to podpora ekologické dopravy. Tramvaj tam jezdila dlouhé roky a může jezdit i dále,“ myslí si Unucka.

Podívejte se, co vzkazuje Unucka voličům:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Pokud jste se ještě nerozhodli, koho budete volit ve volbách 7. a 8. října, vyslechněte názory kandidátů na hejtmana Moravskoslezského kraje:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

Takto vypadalo zákulisí debaty v Ostravě:

Fotogalerie
33 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>