O hlasy voličů v Kraji Vysočina se bude v letošních krajských volbách potřetí ucházet stávající hejtman Jiří Běhounek (jako nestraník za ČSSD). Je posledním hejtmanem, který se nevzdal poslaneckého mandátu. A nehodlá to udělat, ani když na podzim znovu uspěje. Více o něm ČTĚTE ZDE.

Hlasy voličů se pro ODS snaží získat Zdeněk Geist. Právě on byl přitom jedním z těch, kteří stranu v druhé polovině 90. let opustili po tzv. sarajevském atentátu a přešli do Unie svobody. V předvolební debatě Blesku řekl, že se jako zrádce necítí a uvítal, že se ODS změnila k lepšímu. Další informace o něm ČTĚTE ZDE.

Lidovecký kandidát na hejtmana Vysočiny Jaromír Kalina se loni na podzim velmi ostře ohrazoval proti tomu, aby na tamním mezinárodním festivalu dokumentárních filmů vystoupil zakladatel serveru Wikileaks Julian Assange. V předvolební debatě Blesku jej znovu zkritizoval a uvedl, že by měl nést následky své svobody. Co dalšího řekl ČTĚTE ZDE.

Do voleb na Vysočině vede hnutí ANO Josef Pavlík, na kterém ulpívá stín pochybností z doby, kdy působil v sekretariátu kontroverzní nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Dnes však říká, že šlo o úřednickou pozici, a nehrozilo tedy, že by mohl vynášet citlivé informace. Jaké jsou jeho priority do voleb ČTĚTE ZDE.

Nedostatek personálu v nemocnicích i spousty kamionů, které sjíždějí z dálnic, aby ušetřily na mýtném. To jsou hlavní problémy Vysočiny podle Milana Plodíka. Ten vede do voleb na Vysočině stranu KSČM, která už se na vedení kraje podílí. Podle něj si kraj vede dobře hlavně v hospodaření. Co dalšího na Vysočině vyzdvihuje ČTĚTE ZDE.

 

Lídrem společné kandidátky SPO a SPD je senátor Jan Veleba, předseda někdejších zemanovců. Přestože z billboardů hlásá společně s Tomiem Okamurou, že zastaví příchod nelegálních migrantů, v debatě Blesku přiznal, že žádného uprchlíka nepotkal. Proč by rád zrušil protiruské sankce ČTĚTE ZDE.

Proč byste měli volit právě jednoho z této šestice? Tady je jejich vzkaz voličům:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Vysočiny. Na co lákají voliče? Blesk TV

Podívejte se na celou debatu z Vysočiny:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Vysočiny: Uprchlíci, jaderný odpad a tragická D1 Blesk TV

Nabízíme i pohled do zákulisí celého natáčení:

Fotogalerie
30 fotografií