Po svém odchodu do Unie Svobody se do ODS vrátil po více než 10 letech. Odešel po sporech ve straně strany, kdy se část koalice postavila proti tehdejšímu premiérovi Václavu Klausovi, a to zrovna v době, kdy byl na zahraniční cestě v Sarajevu. Zdeněk Geist byl jedním z významných představitelů, kteří ODS opustili.

Nyní Geist za tuto stranu jako lídr kandiduje na Vysočině na funkci hejtmana. Jako zrádce si však rozhodně nepřipadá, tehdy měl podle svých slov jen odlišné názory na to, jakým způsobem byla řešena situace kolem problematického financování ODS. „Od té doby se mnohé změnilo. ODS je jiná strana, vedení má zcela jiný a odlišný přístup, a to přístup mně blízký. A to byl důvod, proč jsem se rozhodl se zpátky vrátit,“ řekl Geist v předvolební debatě Blesku v Jihlavě.

Takto se Geist vyjádřil ke svému rozhodnutí ODS v minulosti opustit:

Video
Video se připravuje ...

Lídři z Vysočiny: Co by jim mohlo u voličů uškodit? Blesk TV

Jednou z jeho priorit, se kterou kandiduje do voleb na Vysočině, je zjednodušení řízení krajských organizací. Chtěl by v této souvislosti posílit řady administrativních pracovníků, kteří by usnadnili práci třeba lékařům.

Zřídil by také speciální zdravotní fond, který by shromažďoval peníze na investice do zdravotnictví. „Tak aby byly převod peněz z roku na rok a nepodléhalo to klasickému rozpočtování,“ vysvětlil Geist.

Zdeněk Geist navrhuje vytvořit fond, který nebude podléhat plánování rozpočtu:

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Geist (ODS): Vysvětlil svůj „záhadný“ fond. Blesk TV

Za nedostatečnou označil také dopravní infrastrukturu. Řešení vidí například v propojení kraje s Rakouskem nebo zve jednodušení cestování po kraji. „Zřídili bychom jízdenku pro všechny spoje,“ navrhuje kandidát za ODS.

Kraj by Geist chtěl spravovat podle jasných pravidel a kladl by důraz na bezpečnější a klidnější život. Podívejte se, jaký vzkaz vyslal svým voličům:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Vysočiny. Na co lákají voliče? Blesk TV

Zdeňku Geistovi, kandidujícímu za ODS, je 45 let. Má manželku a tři syny, píše knihy o historii, a dokonce vydal knihu o perzekuci své rodiny za minulého režimu. Podniká v oblasti nemovitostí a reklamy.

Pokud jste nestihli přímý přenos debaty z Jihlavy, můžete se podívat na záznam:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Vysočiny: Uprchlíci, jaderný odpad a tragická D1 Blesk TV