Milan Plodík je v současné době šéfem krajského finančního výboru, zároveň ale působí v realitní společnosti. A to přesto, že o sobě říkal, že by nechtěl svou pozornost tříštit mezi více pracovních povinností.

V debatě Blesku ke krajským volbám řekl, že nechtěl svou firmu zlikvidovat, proto opustil post jednatele a prodal část podílu. „Mám tam ještě podíl, ale prakticky ji spíš řídím zpovzdálí. Počítám s tím, že až ukončím politické angažmá, tak se tam vrátím,“ řekl Plodík. Dodal také, že se realitami v pracovních dnech vůbec nezabývá.

Video
Video se připravuje ...

Lídři z Vysočiny: Co by jim mohlo u voličů uškodit? Blesk TV

Do voleb jde jako lídr s tím, že by chtěl i nadále řešit problém zdravotnictví. Chtěl by hlavně vyřešit personální nedostatky nemocnic. Kraj by podle něj měl dávat vyšší náborové částky lékařům, aby neodcházeli. Zároveň by se měly zlepšit pracovní podmínky v nemocnicích.

Pokud jde o stávající působení KSČM ve vedení kraje, vyzdvihuje skutečnost, že se podařilo oddlužit krajské nemocnice, které mají nyní vyrovnané rozpočty. „Nemocnice jsme přebíraly a dnes hospodaří v plusových číslech,“ uvedl Plodík v debatě.

Video
Video se připravuje ...

Milan Plodík (KSČM): Jsem zvědav, kdo z vás to bude dělat zadarmo, řekl kolegům. Blesk TV

Vysočinu podle Plodíka trápí také doprava, především pak kamiony, které často sjíždějí z dálnice, aby ušetřily na mýtném. Zásadní chybnou podle něj bylo, že se nevybudovaly mýtné brány také na silnicích první třídy. „Kamiony sjíždí, aby nemusely platit mýto. Sjíždí nejen na jedničky, ale když jsou uzavírky, tak jezdí i po jedničkách a dvojkách,“ řekl kandidát KSČM na hejtmana. Neřekl však, jestli by nějakou změnu sám inicioval.

Následující slova směřoval svým voličům:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Vysočiny. Na co lákají voliče? Blesk TV

Milan Plodík má 60 let, je ženatý a má dvě děti. Je dlouholetým zastupitelem Kraje Vysočina, v minulosti pracoval jako agronom, personalista ale třeba také jako topič v kotelně.

Pokud jste nestihli sledovat debatu ke krajským volbám na Vysočině, můžete její záznam shlédnout zde:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Vysočiny: Uprchlíci, jaderný odpad a tragická D1 Blesk TV