Pavlík v minulosti vedl sekretariát kontroverzní nejvyšší státní zástupkyně Renaty Veseské. V roce 2008 vyšlo najevo, že si v době vyšetřování citlivých politických kauz téměř denně telefonoval s Miloslavem Šloufem, vlivným zákulisním mužem a někdejším poradcem Miloše Zemana, což rozproudilo vlnu pochybností.

Josef Pavlík však odmítá, že by tímto způsobem mohl „vypouštět“ jakékoliv citlivé informace z vyšetřování. „Byl jsem v pozici úředníka, čili jsem neměl přístup do živých spisů a nemohl jsem ani nemohl žádné informace panu Šloufovi sdělovat. U těch rozhovorů šlo pouze o to, že jsme se bavili o společenských, kulturních a sportovních záležitostech, když jsem byl v Praze,“ řekl Pavlík v debatě Blesku.

Předvolební debata Blesk.cz z Jihlavy
Autor: Blesk/ David Malík

Dodal, že má naprosto čisté svědomí a že se v současné době s Miloslavem Šloufem nestýká. „Teď v kontaktu nejsme, naposledy s ním mluvil před 4 lety,“ uvedl Pavlík.

Poslechněte si, co řekl ke svému působení na nejvyšším státním zastupitelství:

Video
Video se připravuje ...

Lídři z Vysočiny: Co by jim mohlo u voličů uškodit? Blesk TV

Problémem Vysočiny je podle Pavlíka skutečnost, že obyvatelstvo stárne a mladí lidé odcházejí do jiných krajů nebo do zahraničí. Chtěl by proto vytvořit duální vzdělávací systém, který by propojil školy s firmami. „Absolventi by neodcházeli jinam, protože by měli uplatnění a zajímavé platy,“ řekl Pavlík.

Kraj podle něj zaspal v otázce vybudování integrovaného dopravního systému. Peníze na dopravu jsou nyní podle něj rozdělovány nevhodně. „Jsou to obrovské peníze a ty by mohly být daleko lépe a efektivněji využity, pokud by fungoval racionální integrovaný systém,“ myslí si kandidát na hejtmana na hnutí ANO.

Video
Video se připravuje ...

Josef Pavlík z ANO: Tajemno okolo koaličních partnerů Blesk TV

Ve svém 30vteřinovém vzkazu voličům Pavlík řekl, že se hnutí ANO dokázalo prosadit na celostátní i komunální úrovní a teď by se chtělo svou politiku prosadit v krajích. Tady jsou jeho slova:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry z Vysočiny. Na co lákají voliče? Blesk TV

Osmapadesátiletý Josef Pavlík z ANO je ženatý a má dva syny. Je kontrolorem kvality ve stavební firmě Medis a mezi jeho oblíbené sporty patří hokej. Inspiruje ho rodina, vnoučata a má rád psy.

Celý záznam debaty k jihlavské debatě o situaci na Vysočině si můžeme pustit zde:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Vysočiny: Uprchlíci, jaderný odpad a tragická D1 Blesk TV