Jedničkou KSČM v Jihočeském kraji je Petr Braný, který od roku 2000 zastává funkci krajského zastupitele. Problém vidí v neúčasti obyvatel ve volbách. Co dělá v seznamech StB a co vzkázal voličům? Nejen vzkaz najdete ZDE.



Lídrem hnutí Jihočeši 2012 je bývalý zaměstnanec Kovosvitu Pavel Hroch. Ten je také starostou obce Kovářov. Do malých obcí a vesnic by chtěl získávat finanční prostředky nejen na opravu komunikací. Šel by do koalice s komunisty? A proč dělal předsedu v SSM? I to najdete ZDE.



ANO povede do letošních krajských voleb v jižních Čechách Radka Maxová. Ta je zároveň poslankyní pro sociální politiku. Chtěla by pro kraj získat peníze pro sociální služby a zdravotnictví. Problém vidí i v nedostavěné dálnici D3. Obstála by jako první hejtmanka v čele kraje? Její profil najdete ZDE.



Nejmladší z kandidátů na hejtmana Jiří Švec (STAN) je starostou obce Lišov a vede do voleb koalici Pro jižních Čechy. Původně pracoval jako mechanik a po krajských volbách by se rád zaměřil na transparentnost rozdělování veřejných peněz. Co si myslí o výstavbě v Národním parku Šumava a proč často měnil politickou příslušnost? To vše i ostatní nalezente ZDE.



Lídrem KDU-ČSL je starosta města Kaplice Pavel Talíř. Pro něj je nejdůležitější podpora prorodinné politiky a výstavba nových bytů pro mladé rodiny. Proč skončil ve vedení zemědělského družstva a jaké navrhuje řešení pro dopravu v kraji? Odpovědi a profil najdete ZDE.



Bývalý hejtman Jihočeského kraje a učitel matematiky Jan Zahradník se opět uchází o vaše hlasy, a to za ODS. Ve Sněmovně vykonává poslanecký mandát a hlavním tématem kraje je pro něj dálnice D3. Navrhuje výkup pozemků krajem. Proč se setkal s kmotrem Dlouhým? Jak by navýšil platy učitelů? Najdete ZDE.



Jiřímu Zimolovi končí druhé volební období ve vedení kraje. Za ČSSD bude kandidovat i letos. Bývalý pedagog chce zajistit větší bezpečnost u hranic. Navrhuje posílit obvodní jednotky policie. Co sledoval lánským pučem a jak se potřetí uchází o hlasy voličů? Nejen to naleznete ZDE.

Celý záznam debaty najdete zde:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z jihu Čech: 7 kandidátů na hejtmana na jednom místě Blesk TV

Jak dobře znají kandidáti svůj kraj? Ve videu najdete kvíz:

Video
Video se připravuje ...

Jihočeští lídři v kvízu: Znají Lipno, Šumavu a historii? Blesk TV

Fotogalerie
12 fotografií