Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman tepal Merkelovou: Vítání uprchlíků byla chyba, měla by uznat

Autor: simao - 
31. července 2016
11:25

Prezident Miloš Zeman si rýpl do německé kancléřky Angely Merkelové. V pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech o ní prohlásil, že by měla uznat, že politika vítání uprchlíků byla chyba. Merkelová by si prý měla vzít příklad z českého prezidenta, který také změnil svůj názor, a přiznat, že Německo takové množství imigrantů nezvládá.

Německá kancléřka Angela Merkelová opět čelí kritice. Po útocích v Německu sice dál tvrdí „Zvládneme to“, jenže s reakcí na incidenty přišla prý opožděně. Merkelová v tomto týdnu vystoupila v Berlíně na velké tiskové konferenci, kvůli které přerušila dovolenou.

„U nás politiků je taková tendence, že když něco prohlásíme, tak se toho držíme, i když tomu fakta odporují. Já jsem před chvíli přiznal, že jsem změnil názor ohledně držení zbraní. Myslím, že i paní kancléřka by měla změnit názor. Willkomen kultur se ukázala jako nesmyslná ani Německo nedokáže zvládnout takový nápor uprchlíků, zvláště pokud jsou mezi nimi džihádisté,“ vzkázal Merkelové v pořadu S prezidentem v Lánech Miloš Zeman.

Podívejte se na celý záznam pořadu:

Video  Zeman o migrantech, zbraních a plotu kolem ČR. S prezidentem v Lánech: 7. díl 
Video se připravuje ...

„Dnes jsem, stejně jako tehdy přesvědčena, že to zvládneme, že obstojíme v historické zkoušce v době globalizace. Zvládneme to. A už jsme toho v uplynulých jedenácti měsících velmi, velmi mnoho zvládli,“ pronesla v Berlíně Merkelová. „Nejsme ale ve válce ani v boji proti islámu,“ dodala.

Přiznala však, že ve Würzburgu a v Ansbachu útočili uprchlíci, kteří jsou podle ní islámští teroristé. Nevážili si toho, co pro ně Německo udělalo, hostitelské zemi se vysmáli, stěžovala si Merkelová.

Upozorňovala však, aby se nenávist nepřenášela na nevinné migranty, kteří pomoc skutečně potřebují. A opět kritizovala země EU s protiimigrantskou rétorikou. „Jsem zklamána z toho, že u některých je nedostatečná ochota zde něco dělat,“ uvedla Merkelová.

Podívejte se, co Zeman řekl o Angele Merkelové:

Video  Zeman o Merkelové  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Není to přitom poprvé, co prezident Zeman německou kancléřku kritizoval. Opřel se do ní i během předchozího vysílání pořadu.

Video  Zeman se opřel do Angely Merkelové.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

11karel11 ( 1. srpna 2016 11:11 )

Islámský stát vysílá do Evropy své bojovníky. Ne všichni jsou vousatí, ne všichni přicházejí jako uprchlíci, ne všichni, hned na potkání, řvou to své Allahu akbar. Mnozí vypadají třeba přesně takto, jako ti na fotce. Nenápadní, uhlazení, prostě jako movití studenti. Co dělají? Zevlují po ulicích, užívají si výhod západní civilizace, kterou chtějí zničit, zkoumají ulice, průchody, podchody, infrastrukturu, zkoušejí provokace a testují náladu a obranyschopnost lidí. Testují, jak se zachovají obyvatelé při napadení, testují naši ochotu bránit bližního, testují podmínky pro invazi, testují možnosti jak co nejlépe rozložit naši obranyschopnost zevnitř testují reakce policie. Podávají zprávy svým druhům za hranicemi a Islámský stát po té ví, jak má řídit invazi do naší země. Jsou to předsunuté vojenské jednotky v civilu a operují na našem území s cílem získávání strategických, pro invazi důležitých informací. Co dělá naše naše bezpečnostní služba? Nic. Špicluje počítače vlastenců, odposlouchává telefony vlastenců, špehuje vlastence. Naši tajní dělají vše pro to, aby znemožnili vlastencům bránit svou vlast. Přitom jim doslova pod nosem bují nepřátelská výzvědná síť, kterou svou nečinností doslova podporují. Proč si agresoři vybrali za svůj cíl právě hlavní město? Protože v hlavním městě panuje větší anonymita, než kdekoli jinde. V hlavním městě se de facto nikdo s nikým nezná a každý je každému lhostejný. V hlavním městě se nikdo nezastane toho druhého, v hlavním městě panuje hluboká anonymita, lhostejnost, prostě absolutní nezájem o osud jiného člověka. Hlavní město se dá snáze ovládnout, než nějaká vesnice, kde se všichni znají. Proto se těmto hordám tak dobře daří v Berlíně, v Paříži, v Londýně a ostatních evropských metropolích. Když tito vetřelci ovládnou Prahu, bude následovat Brno, Liberec, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové a další a další, až nakonec ovládnou celou zemi. Naše policie, která má slogan, pomáhat a chránit, by měla občanům vysvětlit, č

11karel11 ( 1. srpna 2016 11:08 )

Slimáci v Praze Dnes mne zaujal jeden článek zveřejněný v Pravém prostoru, s názvem: Už to začalo a bude hůř! Tento článek popisuje zážitek jedné rodiny při návštěvě Prahy, konkrétně, Staroměstského náměstí. Rodinka si vyjela na výlet do Prahy a chtěla se pokochat krásami historické části Prahy. Při tom byli obtěžováni, uráženi a opliváni mladými muži arabského vzhledu. „Ty zasranej Čechu, zabijeme tě a tvou rodinu nameleme do jídla!“ byla slova na adresu otce, když se chtěl bránit obtěžování a najíždění těchto agresivních cizinců do kočárku jeho ročního syna. Jeden z útočníků mu dokonce třikrát plivl do tváře. Dle vyjádření otce, je to ten, který má na fotografii zdvižený prst. Vzápětí je obklopilo na deset útočníků, hotových zmasakrovat celou rodinu i s dítětem v kočárku. To vše se odehrálo uprostřed hlavního města, pod kamerami policie. Vrcholem všeho bylo, že agresivní útočníci, cizí státní příslušníci vyhrožovali že podají trestní oznámení. Věřím tomu, že pokud ho podají, otec napadené rodiny půjde k soudu a dostane minimálně podmínku, zákaz vstupu do Prahy, vyhazov z práce a trvalou nálepku xenofoba. Toto jsou naše zákony. Islámský stát vysílá do Evropy své bojovníky. Ne všichni jsou vousatí, ne všichni přicházejí jako uprchlíci, ne všichni, hned na potkání, řvou to své Allahu akbar. Mnozí vypadají třeba přesně takto, jako ti na fotce. Nenápadní, uhlazení, prostě jako movití studenti. Co dělají? Zevlují po ulicích, užívají si výhod západní civilizace, kterou chtějí zničit, zkoumají ulice, průchody, podchody, infrastrukturu, zkoušejí provokace a testují náladu a obranyschopnost lidí. Testují, jak se zachovají obyvatelé při napadení, testují naši ochotu bránit bližního, testují podmínky pro invazi, testují možnosti jak co nejlépe rozložit naši obranyschopnost zevnitř testují reakce policie. Podávají zprávy svým druhům za hranicemi a Islámský stát po té ví, jak má řídit invazi do naší země. Jsou to předsunuté vojenské jednotky v civilu a operují na našem úze

noacojezase ( 31. července 2016 21:37 )

Jedno z jejich alb paní H.H. je z r. 87, Potměšilý host (v té době Vy v KSČ, posléze v OF, Horáček vekslák a černý bookmaker).

maledivy2016 ( 31. července 2016 20:00 )

KAŽDY MUSLIM je vzorek lidskeho odpadu,slizkeho uchylneho hnusu..Muslim!Arab!Islamista vyznávajíci Šariu,koran od uchyla Allaha a tep louše Mohameda,VŠICHNI JSOU OMYL PŘÍRODY!!!SMRT VŠEM!!!!

speaker ( 31. července 2016 17:54 )

Nevím kde mluvčí p. Ovčáček čte odezvy pro svůj kanál Ovce. Vkládám příspěvek pod Zemanovy články různých tématik. Osobně se mne to týká a dotýká. Vážený prezidente Zemane. Jedna z perel Vám nevyšla. Osobně jsem Vás slyšel chvály na Haničku Hegerovou, její písně. Tudíž vězte že autorek je pan Horáček a pan Hapka, zesnulý pan Hapka, pokud i to nevíte. Jedno z jejich alb paní H.H. je z r. 87, Potměšilý host (v té době Vy v KSČ, posléze v OF) Vzhledem že pánové i Hana jsou Vaši vrstevníci, nemělo Vám toto uniknout. Vůči vašemu nadšení a úctě ke zpěvu H.H. je to dnes pro zpěvačku zklamáním. Uvádím alespoň album Potměšilý host. Stín stíhá stín Jinde Levandulová Gabriel Všechno nejlepší Vůně Denim blue Žít a nechat žít Vana plná fialek Kolotoč Táta měl rád Máju Westovou Potměšilý host

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa