Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bílý prášek pro Černocha: Policie zná výsledky expertizy a hledá odesílatele

Autor: ČTK, simao - 
18. května 2016
16:23

Bílý prášek, který někdo zaslal poslanci a předsedovi klubu Úsvit – Národní koalice Marku Černochovi, nebyl nebezpečný. Obálku od neznámého odesílatele dostal politik v úterý do svého domu v Hostivici u Prahy. Pachatele policie hledá pro nebezpečné vyhrožování. Látku policisté zajistili a odvezli k expertize.

„Výsledky provedeného znaleckého zkoumání ukázaly, že látka není nikterak nebezpečná ani zdravotně závadná,“ uvedl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Za nebezpečné vyhrožování přesto hrozí pachateli v případě prokázání viny až tři roky vězení. K podezřelé zásilce byli policisté přivoláni v úterý večer.

Na místo vyjížděli i záchranáři, nikoho ale podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenbergerové neošetřili. „Než policisté, hasiči, záchranáři a pyrotechnici přijeli, tak to trvalo zhruba 10 minut. Byli tu velmi rychle. Za to jim chci poděkovat, protože to bylo profesionální. Vyšetřování na místě pak trvalo od devíti večer do zhruba půlnoci. Celou tu dobu jsme museli být venku,“ popsal Blesk.cz poslanec Černoch.

„Jsem rád, že to nebyla žádná nebezpečná látka, i tak je to výhrůžka a já se proti těmto zbabělým činům postavím zostra,“ zareagoval na zjištění policejní expertizy Černoch. „Byla to dost těžká noc. Bavíme se o tom i s dětmi, protože byly dost vystrašené. Byl to stres,“ pokračoval.

„S žádnými vyhrůžkami jsem se v poslední době ani v minulosti nesetkal. Ale tohle vnímám o to víc, že se to dotklo mé rodiny. Byla to prasárna. Tu obálku mohly otevřít děti… Podám proto trestní oznámení, protože tohle není sranda. Nenechám se nikým zastrašit. Proti ilegální migraci, exekutorským praktikám a okrádání státu budu bojovat dál,“ dodává pro Blesk.cz Černoch.

Video  Poslanec Marek Černoch o podezřelé zásilce, která přišla do jeho domu.  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa