Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

ČSSD hledá každou korunu. Na kampaň přispěje i volební manažer, kdo se přidá?

Autor: val - 
7. dubna 2016
17:30

Sociálnědemokratičtí kandidáti do Senátu či krajů budou muset pravděpodobně na podzim sáhnout hlouběji do kapsy. Kvůli 337 milionům, které musí ČSSD do pondělí zaplatit právníkovi Zdeňku Altnerovi, po nich bude strana chtít, aby se více zapojili do financování svých kampaní. Pro Blesk.cz to řekl volební manažer ČSSD a europoslanec Miroslav Poche.

„První úkol bude, že by se kandidáti měli víc zapojit do financování kampaně, ať už senátorští nebo krajští, a pak to samozřejmě bude plošná redukce výdajů na reklamu, na inzerci, na outdoor a podobně,“ uvedl pro Blesk.cz Poche na dotaz, jaká opatření by v rámci volební kampaně měla strana přijmout.

Detaily ještě nejsou známy. Ale dá se očekávat, že dřívější štědré mítinky, na kterých strana hostila například pivem za dvě koruny, jsou minulostí. Na podzim ji přitom čeká důležitý souboj, zejména o udržení nadvlády nad kraji, a to hlavně s Babišovým ANO.

ČSSD musí kvůli dávnému sporu zaplatit advokátovi Zdeňku Altnerovi 337 milionů korun. Na čtvrtečním jednání se předsednictvo ČSSD rozhodlo vzít si úvěr, za který má ručit svým sídlem v Lidovém domě. Zároveň si schválili, že pro letošek ušetří 55 milionů korun.

„Já si myslím, že to zvládneme, strana je dost silná a stabilní, aby takový problém zvládla,“ uvedl Poche. „Kampaně se to samozřejmě dotkne, nemáme to vyčíslené, ale uvědomujeme si, že volby jsou extrémně důležité, takže myslím, že nijak fatálně,“ dodal. Původně měla strana na volby vydat kolem 100 milionů korun.

Konkrétní návrhy bude strana ladit na sobotním zasedání ústředního výkonného výboru, který má také definitivně schválit zmíněná opatření. Členové mají být mimo jiné vyzváni k zaslání mimořádných příspěvků. Poche neřekl, kolik přispěje, ale určitě to podle něj bude „výrazná částka“.

..krakonos500 ( 7. dubna 2016 19:29 )

Hledá každou korunu a potom to stejně dají ze státního rozpočtu, který mají pod palcem. Prostě si na to nakradou.

zdenkk ( 7. dubna 2016 18:31 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg, František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

panamira ( 7. dubna 2016 18:22 )

ČSSD není hospodař který by měl vést naši republiku. Od 10 k 5.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa