Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf Senátu Štěch: Uprchlíci se nás moc netýkají, spojme se se zločincem Asadem

Autor: val - 
31. prosince 2015
13:46

Abychom vymýtili příčiny migrační krize, je třeba vytvořit celosvětovou koalici proti Islámskému státu, a to i se syrským diktátorem Bašárem Asadem. Myslí si to předseda českého Senátu Milan Štěch (ČSSD), který přirovnal Asada ke Stalinovi. I s ním se prý ale západní státy spojily, aby porazily nacistické Německo.

„Irácký velvyslanec mi řekl (a já s ním souhlasím): pro řešení příčin migrační krize je nutností vytvoření velké koalice světových mocností proti Islámskému státu, a to i se zapojením sil syrského prezidenta Asada, po ukončení bojů pak do dvou let volby pod mezinárodním dozorem,“ prohlásil Štěch ve svém novoročním poselství.

„Bašár Asad je nepochybně zločinec, ale to byl i Stalin, a přesto se s ním demokratické země za druhé světové války spojily, aby porazily větší hrozbu,“ dodal.

Bašár Asad stojí v čele Sýrie od roku 2000. Od jeho nástupu se očekávalo rozvolnění režimu, který v zemi nastolil jeho otec. Od vypuknutí arabského jara ho západní mocnosti obviňují z krvavého potlačování syrských rebelů, použití chemických zbraní mu nicméně dosud neprokázaly.

Štěch dále prohlásil, že migrační krize se dotýká životů Čechů jen minimálně. Česká republika podle něj v uplynulých měsících prokázala, že se s uprchlíky dokáže vypořádat. Přesto se podle něj toto téma stalo „zbraní těch politiků, kteří využívají strach občanů z těchto cizinců k prohlubování nenávisti vůči nim a jejich hlavním cílem není přinášení řešení, ale pouze zisk hlasů voličů“.

Kromě vytvoření celosvětového spojenectví proti IS navrhuje také zavrhnout státy, které s radikály obchodují. „Je třeba přistupovat ke všem těm, kteří od IS odebírají ropu, jako by byli sami součástí tohoto dnes největšího nepřítele moderní civilizace, jeho významným podporovatelem a tím tedy i naším protivníkem.“

asijo ( 31. prosince 2015 18:41 )

A ke komu přirovná válečného štváče Obamu?

hejhej ( 31. prosince 2015 14:29 )

marais: Asád vadí USA a bábě Merkelové

smrk ( 31. prosince 2015 14:19 )

Koukám, že tenhle zasranej odborář , jen co se dostal ke korytu, tak je zněj stejný zmetek jako všichni politici.

marais ( 31. prosince 2015 14:16 )

podle průzkumu usa má Asád 70% podporu obyvatel...tak komu tak vadí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa