Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministr Jurečka se těší na páté dítě. Přijde první dcera nebo opět kluk?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
21. prosince 2015
05:35

Dobrých zpráv není nikdy dost. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) Blesk.cz prozradil, že je jeho drahá manželka opět těhotná. Čekají již pátého potomka, doma mají čtyři kluky. Co to bude tentokrát?

„Těšení na pátého potomka si užívám. Je to trochu jiné těšení než u prvních čtyř dětí, kdy byl člověk stále doma, ale těším se moc,“ vzkázal Blesk.cz nedlouho před Vánocemi Marian Jurečka.

Slabí muži mají milenky, silní rodiny, napsal přitom před časem ministr v jednom ze svých příspěvků. Ta jeho se pořádně rozrůstá. Dočká se Jurečka první holčičky? To zatím není jasné, bude to překvapení! „Manželka asi už tuší, jestli to bude chlapeček nebo holčička, ale já to dopředu vědět nechci,“ říká Jurečka. 

Rekordmanem mezi českými vrcholnými politiky se však stále nestane. Shodou okolností někdejší šéf lidovců Josef Lux měl celkem šest dětí. Jurečka přiznává, že se velké rodině nikdy nebránil. A shodl se na ní samozřejmě i se svou drahou polovičkou.

„Už když jsme spolu chodili a mluvili o rodině, shodli jsme se na ideálním počtu dětí za dobrých podmínek na 3–5, takže i kdybychom měli samé kluky, už k holčičce zřejmě pokračovat nebudeme,“ směje se ministr, kterého tak v roce 2016 čeká zapíjení další ratolesti.

Člověk přitom nikdy neví a slovíčko „zřejmě“ přece jen nechává zadní vrátka otevřená. Jedno je však naopak takřka jisté. „Byl jsem u porodu všech našich dětí a chci být i u narození pátého, následující rok v březnu,“ prozradil Blesk.cz Jurečka i předpokládaný termín šťastné události.

Naposledy se přitom radoval z narození syna loni. Mikuláš tehdy přišel k Jurečkům nezvykle v březnu. Právě tak totiž Marian a Jarmila Jurečkovi pojmenovali svého nejmladšího. Mikulášovi se však nechtělo čekat a narodil se předčasně. Jak už to u takových dětí bývá, skončil v inkubátoru.

Jurečka však tehdy využil unikátní službu olomoucké fakultní nemocnice. Mohl se totiž na svého benjamínka dívat přes tablet, protože ho v inkubátoru snímala kamera. „Můj první zážitek byl, že naše tři starší děti usínaly s tabletem a Mikuláškem. Nejmladší, pětiletý Štěpánek, maličkého brášku hladil na dálku,“ svěřila se Blesku s roztomilou vzpomínkou paní Jurečková.

pari ( 21. prosince 2015 09:50 )

No a co, to se máme radostí posr...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa