Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ransdorf: Asi jsem někomu šlápl na kuří oko. Vostrá ho pucovala, KSČM podržela

Autor: Václav Lang - 
8. prosince 2015
10:15

Odmítám, že bych naletěl podvodníkům, asi jsem někomu šlápl na kuří oko. Tak se komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf, poprvé od svého zadržení, vyjádřil před kamerami. Odmítl, že by byl ve Švýcarsku obviněn, a nyní chce očistit své jméno. Komunistická strana, do jejíž pražské centrály přijel podat vysvětlení, se za něj v úterý postavila. Ještě předtím mu ale stranická místopředsedkyně Miloslava Vostrá ometla sako, kterým částečně skryl špinavou košili.

„Než jsem do Švýcarska jel, měl jsem možnost seznámit se s dokumenty, které dokazovaly, že to dědictví je reálná záležitost. Obávám se, že bohužel jsem asi – jak se lidově říká – šlápl někomu na kuří oko. Ale rozhodně vylučuji, že bych naletěl podvodníkům,“ prohlásil Ransdorf na improvizované tiskové konferenci poté, co zhruba hodinu vysvětloval situaci stranickému vedení KSČM.

Podívejte se na vystoupení Miloslava Ransdorfa na tiskové konferenci. I na to, jak se o něj postarala místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá:

Video  Europoslanec Miloslav Ransdorf na tiskové konferenci KSČM  - Blesk - Václav Lang
Video se připravuje ...

Řekl také, že záležitost pro něj nekončí, ale bude chtít napravit svou pověst: „Udělám všechno pro to, abych očistil své jméno, které bylo pošpiněno ve sdělovacích prostředcích a také výroky některých politiků.“

Šéf komunistů Vojtěch Filip se za Ransdorfa přimluvil, i když byl původně rozladěný, že s ním europoslanec ve vypjaté chvíli nekomunikoval. Nyní jsou vztahy zřejmě v pořádku.

„(Ransdorf) přišel, doložil dokumenty, které dosvědčují to, že ve svých vyjádřeních, která poskytl médiím, vyvrací domněnky, že by se dopustil nějakého trestného činu, což nakonec bylo i ověřeno dnes stanoviskem státního zastupitelství, že proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění,“ prohlásil Filip.

Ransdorf na krátkém brífinku vyvrátil vlastní zavinění. „Chybu jsem možná udělal v tom, že jsem nepočítal s tím, jak mocný bankovní sektor ve Švýcarsku je. V podstatě to je spolu s policií rozhodující síla ve státě,“ poznamenal pouze na dotaz, zda udělal chybu. 

Ransdorf tvrdí, že se na něj obrátili určití lidé s tím, že mají nepohyblivého známého. Tento Čech měl zdědit velké množství peněz po občance Švýcarské konfederace, která zemřela v roce 2005. Tyto peníze spravuje konkrétní banka, která ovšem s mužem nekomunikuje. Ransdorf měl podle svých slov „otevřít komunikaci” s bankou. 

kv.gor ( 8. prosince 2015 17:09 )

Nenaletěl podvodníkům? DVA jsou v minulosti trestáni!!!!!!!

.balika ( 8. prosince 2015 16:56 )

Vostrá vyházej dědky a zasedni do čela

tosto ( 8. prosince 2015 15:58 )

Nechte Ransdorfa ! Ten je čistý jako jeho košile a proto ji už skoro 3 dny nesundal

zdma ( 8. prosince 2015 14:51 )

Ransdorfe Ty už jsi z toho vysvětlování tak zblblej,kuří oko bylo vedle ty jsi šlápl do h---a.

kkkastr ( 8. prosince 2015 14:39 )

Akorát že stát rozkradl Havel a jeho kámoši notorici jak on

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa