Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Kauza Ransdorf zajímá i Indy a Australany. Změní se obraz Česka ve světě?

Autor: Václav Lang - 
7. prosince 2015
05:00

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) se zasloužil o to, že se o České republice zmiňují velká světová média. Kauzy s jeho zadržením ve Švýcarsku si všimli dokonce v Indii nebo Austrálii. Bude to mít dopad na obraz České republiky v zahraničí?

Zpráva o zadržení českého europoslance Miloslava Ransdorfa v curyšské bance se rozletěla do světa. Kromě švýcarských, rakouských nebo německých webů ji na svých internetových stránkách publikoval jeden z největších britských deníků Daily Mail.

Ransdorfova tvář na australských obrazovkách

O Ransdorfovi se píše také mimo Evropu. Agenturní zprávu o jeho zadržení převzala i australská televizní stanice SBS TV nebo indická New Delhi TV. Ransdorfa tam jmenují jako experta na Karla Marxe.

Vše vyšumí díky pozici KSČM a ISIS?

Že by ale tato kauza výrazným způsobem poškodila Českou republiku v očích zahraničí? To se zřejmě nestane. „Jde sice o poslance Evropského parlamentu, ale komunisté u nás nejsou vládní strana a vlastně i v EP jsou v opozici, nemyslím si, že by nás to kdovíjak poškozovalo. Teď se o tom mluví – dneska, zítra, pozítří – a za týden už si na to nikdo nevzpomene,“ předpověděl pro Blesk.cz politolog Josef Mlejnek.

„Spíš si myslím, že to vyšumí, poněvadž to nebude kauza, která by se dlouho držela v TOP 10. Mezinárodní situace je tak výbušná a napjatá, že pozornost médií přitahují jiné věci,“ dodal.

Ransdorf přitom není pro zahraniční média neznámým jménem. Před dvěma lety se stal hlavním aktérem reportáže nizozemské televize GeenStijl. Její reportér přistihl Ransdorfa, jak přichází do budovy Evropského parlamentu, podepisuje se na prezenční listinu a zase odchází. Televize tehdy zjišťovala, zda takto europoslanci nezneužívají finanční kompenzace za den v Evropském parlamentu. Ransdorf se přímo před kamerou choval k reportérovi hrubě.

Ransdorf v syrských novinách

Letos v září se dostal na stránky syrských médií, když prohlásil, že tamní prezident Bašár Asad je jedinou zárukou stabilní a sekulární Sýrie.

Reportáž nizozemské televize GeenStijl o finančních náhradách europoslanců:

Video Ransdorf se naštval na holandského reportéra. - Youtube/GeenStilj TV
Video se připravuje ...

mirkazam ( 8. prosince 2015 10:32 )

Obraz arogantního Ransdorfa obletěl svět.Ten se řídí heslem,že nejlepší obrana je útok..A tedˇjsou vlastně vinni všichni kolem,ale on je jenom nevinná oběť.A to,že do té banky lezl měl snad příkazem ??

helenazestrakonic ( 7. prosince 2015 16:36 )

Ne ta Republika se bude menovat Československá Socijalistická republika

zarazenyprd ( 7. prosince 2015 16:34 )

A ta republika se bude jmenovat Zlodějstán.

byvalyvoliccssd4 ( 7. prosince 2015 15:57 )

Jejich tisková agentura Huhula dementovala zprávy o ransdorfových zlodějinách. Dalšímu šíření této zprávy brání fakt, že ještě neznají písmo.

helenazestrakonic ( 7. prosince 2015 09:38 )

Soudruh Ransdorf je snad nejčestnější polistopadový politik.To všechno sou intrygy zosnovaný američany aby sdiskreditovaly KSČM a zabránily temu aby se soudruh Dr. Ransdof stal příštím presidentem český Republiky ale já jsu přesvěčěná že se tím prezidentem stane. S pozdravem Čest práci! HelenazeStrakonic€seznam◘cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa