Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čekání na Ransdorfa: Na vysvětlení marně číhá i šéf komunistů Filip

Dočká se předseda KSČM vysvětlení od europoslance Ransdorfa? (archivní foto)
Dočká se předseda KSČM vysvětlení od europoslance Ransdorfa? (archivní foto)  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: bru/ČTK - 
6. prosince 2015
11:30

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf se do dnešního rána neozval vedení KSČM, aby vysvětlil své zadržení ve švýcarské bance kvůli údajnému finančnímu podvodu. Dosud nezveřejnil ani své vyjádření na Facebooku, kde podle vedoucí jeho poslanecké kanceláře Heleny Suché má po návratu do České republiky uvést veškeré podrobnosti k případu. Ze Švýcarska měl přitom domů dorazit během pozdního sobotního večera či noci.

Předseda komunistů Vojtěch Filip v neděli ráno řekl, že Ransdorf ho ještě nekontaktoval. „Ještě ne. Až se ozve, vydám prohlášení,“ uvedl. KSČM nehodlá případ komentovat do doby, než jim Ransdorf vše osobně vysvětlí a strana bude znát i vyjádření orgánů činných v trestním řízení. Ransdorf ani Suchá dnes ráno telefon nezvedali.

Švýcarská policie zadržela českého europoslance spolu s trojicí Slováků kvůli podezření, že se v curyšské bance pokusili o převod vysoké částky peněz na základě dokumentů, které neodpovídaly skutečnosti. Ransdorf i dva ze tří slovenských občanů byli propuštěni v sobotu. V pondělí se možná rozhodne, zda proti poslednímu ze zadržených bude vzneseno obvinění.

Politik ihned poté zamířil do České republiky a prostřednictvím své asistentky slíbil, že se k případu vyjádří na svém Facebooku. Zatím pouze vzkázal, že žádný účet v curyšské bance neměl a nemá a „o žádný výběr financí v této bance nešlo“.

Slovenská média dříve informovala, že transakce ve švýcarské bance se týkala částky 350 milionů eur (9,45 miliardy korun).

 

moiaza ( 7. prosince 2015 08:47 )

 Klaus nechal z ČR vyvézt neskutečně mnoho miliard. Nechal svým dílem, které nazval "kuponová privatizace" vydrancovat celou republiku. A stálo se něco? Ještě byl za to odměněn funkci prezidenta. Jen Kožený ukradl v ČR mnohonásobně více peněz, než se možná snažil vybrat v bance Ransdorf. Čím větší zloděj, tím menší škoda a větší odměna. To je možné jedině v českém Havlistánu! Třeba bude také Ransdorf jednou prezidentem.

kverry ( 6. prosince 2015 13:16 )

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/359978/ransdorf-je-doma-a-neciti-vinu-popira-vyber-penez- v-bance-a-pise-prohlaseni.html

kverry ( 6. prosince 2015 13:01 )

??

pacholek ( 6. prosince 2015 12:59 )

A uzasebou má rodinný obraz milovaného.Veterinární potomek.

kverry ( 6. prosince 2015 12:48 )

Číhej, vzal dráhu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa