Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ransdorf šel vybílit z konta 9,5 miliardy. V bance se prý choval agresivně

Autor: val - 
4. prosince 2015
18:40

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM), kterého zadržela švýcarská policie, si šel do banky v Curychu vybrat 350 milionů eur (zhruba 9,45 miliardy). Uvedl to slovenský Denník N, podle kterého politik dorazil se třemi Slováky. Poté, co tamní pracovník odmítl peníze vydat, začali se prý muži chovat agresivně.

Trojice Slováků, z nichž nejmladšímu bylo 53 let, byli podle serveru bílými koňmi.

Do banky v Curychu měli vejít ve čtvrtek a na základě soudních dokumentů chtěli vybrat zmíněnou částku. V bance byl prý účet na jméno Ransdorf, ale nesedělo datum narození, a tak banka odmítla transakci provést.

Muži se prý poté začali chovat agresivně a zasáhla policie. Teprve pak začali vyšetřovat peněžní podvod.

Švýcarská policie už potvrdila, že Ransdorf byl spolu s třemi Slováky zadržen. Sám europoslanec zatím nereagoval.

V roce 2013, kdy se konaly volby, měla komunistická strana rozpočet 137 milionů korun. Kdyby, teoreticky, chtěl Ransdorf peníze použít pro stranu, zajistil by ji na 70 let. 

Informaci o zadržení potvrdil i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). „Opravdu je potvrzeno, že pan Ransdorf byl zadržen, jedná se s největší pravděpodobností o finanční podvod. Mluvil jsem se svým kolegou Robertem Kaliňákem (slovenský ministr vnitra, pozn. red.), i on potvrzoval informace o tom, že s tímto naším europoslancem byli zadrženi tři občané Slovenské republiky,“ řekl Chovanec ČTK. 

tomlk007 ( 5. prosince 2015 12:25 )

Křivý ksicht i charakter.Soudruh šel vybrat ulité úplatky,to že měl doprovod svědčí že nebyly jeho

y1xcvbnm ( 5. prosince 2015 12:15 )

V posledním článku píší že šel vybrat peníze po mrtvých židech ale pod článkem už chybí diskuse.

havran2 ( 5. prosince 2015 08:16 )

SAMOZŘEJMĚ SE TO OPĚT ZAMETE POD KOBEREC ! ! !

pepen ( 5. prosince 2015 08:04 )

To je vizitka Českých politiků!!!!!Myslím si,kdyby se podívali na zoubek všem politiků -tak by jsme se nestačili divit viďte pane Kalousku,Topolánku a většina z ODS vč.Klause !!!!!Česká země je totálně vydrancovaná,vytunelovaná!!!Proto důchodcům přidají 40 kč.Hnusný to národ!!!!  

gabreta ( 5. prosince 2015 00:32 )

Nějak páni redaktoři už zapoměli na Švýcarský konta ODS. A Švýcarský banky jsou známy tím, že mají rády vklady, ale nerady výběry. O tom by mohly vyprávět pozůstalí po obětech z koncentračních táborů. Do dnes tam jsou mrtvá konta, ke kterým se pozůstalí nedostanou!! To má teď Ransdorf asi zkažený Vánoce co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa