Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komunista Ransdorf nesmí na Hrad. Zeman trestá hyenismus okolo mrtvého studenta

Autor: Václav Lang - 
6. listopadu 2015
14:45

Prezidenta Miloše Zemana pobouřil výrok komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. Ten přisoudil poctu pro zavražděného žďárského studenta Petra Vejvodu komunistické straně, neboť otec hocha, který z rukou hlavy státu přebíral in memoriam medaili Za hrdinství, je členem KSČM. Teď má prý Ransdorf dveře na Hrad zavřené.

„Mohu pouze poznamenat, že reakce pana Ransdorfa je pouze a výhradně odsouzeníhodná,“ komentoval pro Blesk.cz prezidentův postoj hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle něj Zeman zařadil komunistického europoslance k velvyslanci USA Andrewu Schapirovi, který prezidenta kritizoval kvůli jeho cestě do Moskvy. „Stejně jako velvyslanec Spojených států amerických má pan Ransdorf zavřené dveře do pracovny pana prezidenta,“ řekl Ovčáček.

Zeman: Ransdorf se asi zbláznil

Hlavě státu vadí Ransdorfův text z kraje týdne. Europoslanec v něm upozornil na to, že Kamil Vejvoda, který převzal od prezidenta medaili Za hrdinství pro svého zesnulého syna, je komunista, ale nikdo tomu nevěnuje patřičnou pozornost, neboť do KSČM se prý jen kope. Přitom podle Ransdorfa poděkoval Zeman prostřednictvím Vejvody právě komunistům. 

Zeman to v rozhovoru pro Parlamentní listy označil za „neuvěřitelný hyenismus, který nadřazuje tupé politikaření nad lidský přístup“. Ransdorf se podle něj už asi úplně zbláznil.

Sám Kamil Vejvoda pro Blesk.cz sice uvedl, že být členem jiné strany, jeho syn by se s největší pravděpodobností nezachoval, jak se zachoval, a neriskoval by svůj život, aby při útoku vyšinuté ženy bránil spolužačku, ale Ransdorfovu domněnku označil za nesmysl.

panda82 ( 4. prosince 2015 16:14 )

A o co Vám Zemane jde, vždyť je to pravda a za pravdu trest, no naše Ústava je už pro každého nanic, jeden vás chce odvolat, druhý dát k soudu za výroky , aniž tuší, že je k smíchu a vy to pohnojíte,

vi3ol ( 8. listopadu 2015 11:58 )

Odplata je za to, že se R. netají tím, že kolegu ožralu volil jenom jako lepší zlo..Hyena hyenu žere..pořád je horší pokus o zhanobení Peroutky..oběma

vi3ol ( 8. listopadu 2015 11:42 )

Krakonoš může, má na sobě vajfaj, a ještě mu za to platěj..

tgbg ( 7. listopadu 2015 17:44 )

Žádná komunistická špína a žádný komunistický vyvrhel by neměl beztrestně chodit ani po ulicích.

borivojmilosrdny ( 7. listopadu 2015 10:49 )

Ale za to ti dopřáli dlouhé vedení...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa