Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exprezident Klaus se paktuje s komunisty, hledá prý podporu proti vládě

Autor: Zuzana Štíchová - 
16. října 2015
19:55

Skeptický postoj kvůli uprchlíkům přetrvává u exprezidenta Václava Klause. Nedůvěřuje vládě Bohuslava Sobotky a bojí se podlehnutí diktátu Bruselu. Začátkem září proto inicioval protiimigrantskou výzvu. Teď se sešel třeba i se šéfem komunistů Vojtěchem Filipem, aby společně naladili noty proti současnému kabinetu. Institut Václava Klause k tomu napsal, že politická jednání potvrzují nedůvěru k postoji vlády.

Jinak řečeno – kdyby byli Václav Klaus a Vojtěch Filip spokojeni s kroky vlády v oblasti běženců, nescházeli by se. Jednání nebylo spontánní, ale dlouho plánované a přinést mělo společné body v boji proti vládní rezignaci na řešení krize.

Podle Institutu Václava Klause totiž vláda před Bruselem kapitulovala a hodlá to zopakovat i v budoucnosti.

Politická jednání potvrzují nedůvěru k postoji vlády! Ve čtvrtek se Václav Klaus v rámci ohlášených konzultací setkal...

Posted by Institut Václava Klause on 16. říjen 2015

„Exprezident Klaus pozval k vážným konzultacím na téma současné masové migrační krize všechny vrcholné představitele jednotlivých parlamentních stran i politických či zájmových subjektů mimo parlament,“ okomentoval schůzku Klausův mluvčí Petr Macinka. Vojtěch Filip prý nabídku přijal i přesto, že se názory obou politiků v dalších otázkách různí.

„Vojtěch Filip je jedním z těch, kteří jsou si vědomi vážnosti situace. V minulých dnech se Václav Klaus kromě předsedy KSČM setkal rovněž s předsedou ODS, Strany práv občanů, neparlamentní Občanské konzervativní strany a předsedou Strany Svobodných Občanů, europoslancem Petrem Machem,“ dodal Macinka s tím, že schůzky budou pokračovat.

Klaus chce dosáhnout široké koalice politických stran i zájmových skupin či jednotlivců, která by vyjádřila protiimigrantské nálady české společnosti. Stejného názoru je podle něj totiž většina obyvatel České republiky.

Antiimigrantskou náladu bývalého českého prezidenta demostrovala mimo jiné výzva, kterou inicioval. Sám Klaus prohlásil, že mu osudy tisíců lidí lhostejné nejsou, ale falešný pocit solidarity také nepomůže. Výzva má donutit českou vládu k zajištění vnitřní bezpečnosti státu a k obraně hranic za pomoci policie i armády. Po tom volá i současný prezident Miloš Zeman.

Protože ale Klausovu petici začali podepisovat i vtipálci (Putin z Moskvy, Kačer Donald nebo král Jelimán), zmizel seznam petentů z internetu. Podpisů by ale podle počítadla mělo být přes 80 tisíc.

kolemdokola ( 17. října 2015 16:56 )

 Pořád lepší KGB než amíci. Jednou budeme Putinovi vděčni za pomoc, jestli si to sami nespackáme.

tgbg ( 17. října 2015 16:32 )

Zeman, Klaus, Filip-trojka kolaborantů dosazená ruskou KGB.

tomikoomik ( 17. října 2015 14:02 )

Komunista Zeman sel pochod na Narodni, jste radi ze se s Klauzem prateli? Tak proc by nebrali i Filipa, kazdy trouba dobry.

1pravda1 ( 17. října 2015 10:34 )

Fakt si někdo myslí, že Klausovi jde o lidi? Nikdy mu o ně nešlo, jen O SVÉ VLASTNÍ ZVIDITELNĚNÍ, TO CO MELE, TAK AŽ SI OVĚŘIL, CO LIDÉ CHTĚJÍ, ZEMAN MĚL NÁZOR HNED OD ZAČÁTKU. Klausi zalez do institutu, který ti zakoupil Kellner a nezneužívej situace.

valdis ( 17. října 2015 10:32 )

Klaus je vobyčejna ***!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa