Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš se tvrdě opřel do Šincla: Rakovinou se jen vymlouváš!

Autor: Vera Renovica, Jan Kálal, Eva Pospíšilová - 
20. června 2015
05:03

Válka mezi ministrem financí Andrejem Babišem (60, ANO) a ČSSD vrcholí. Prý vydíral jejího poslance údaji o jeho majetkových machinacích. Ten zas tvrdí, že za nimi byla rakovina. Co na to Babiš? Nic!

Když se »špičkovali« kvůli návrhu na omezení provizí zprostředkovatelům životních pojistek, udělal prý Babiš něco neslýchaného.

Před svědky řekl poslanci Ladislavu Šinclovi (49, ČSSD), že v jeho politické historii něco určitě nehraje, když napsal dům na manželku a pozemek pod domem koupila jeho matka. Mluvil dokonce o korupci!

Podle naštvaného Šincla je ale pravda bolestivější. „Byl jsem a pořád jsem onkologický pacient. Nevím, jak to se mnou dopadne, chodím pořád po vyšetřeních,“ řekl totiž Blesku a majetkové převody odůvodnil tím, že chtěl rodině v případě předčasného odchodu vše ulehčit. A Babiše a jeho údajné »složky«, ze které mu prý jeho prohřešky předčítal, se prý bojí. Nechce se s ním ani sejít, ačkoliv to doporučila koaliční rada.

Už mě to nebaví

Babiš stále trvá na tom, že neměl složku, pouze pár vytištěných článků z internetu o minulosti poslance. A také že se Šincl za jeho zády pokusil prosadit zlobbovaný návrh, který měl pojišťovnám přihrát desítky miliard.

„To, že měl rakovinu, mě mrzí, ale je to jen výmluva. Když se ho v roce 2011 novináři (na dům, pozn. red.) ptali, tak o rakovině nemluvil. Tak proč teď? Já už se o panu Šinclovi bavit nechci a nebudu,“ napsal Babiš Blesku.

salto ( 22. června 2015 10:56 )

Tohle tady už bylo u Janouška - zkus mezi lidma vzbudit lítost (a operovali mu palici)

otylie.z.bolivie ( 20. června 2015 19:04 )

Tak vidíš, máš štěstí, kdyby koupil Blesk, byla bys dostala už dávno BAN. Raduj se, vesel se, můžeš sem denně psát ty svý blitky a nic se nestane.

peterwilliams ( 20. června 2015 18:56 )

honza54

eliska963852 ( 20. června 2015 18:23 )

Je zvláštní, že nikoho nepřekvapilo, když Babiš před volbami koupil Mafru. Když noviny vlastní obchodník s hnojivy nebo uhlobaron (Bkala), tak to nedělají proto, že by milovali svobodnou žurnalistiku, nýbrž právě proto, že ji více či méně nenávidí.

borka30 ( 20. června 2015 18:21 )

a víš, že to tak nějak asi bude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa