Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kancléř a realitní kouzelník Mynář: Jak vysvětlil vilu za 5,5 milionu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
6. ledna 2015
11:41

Můj dům, můj hrad, řekl si Zemanův kancléř Vratislav Mynář a za 5,5 milionu si v Praze-Strašnicích koupil od Janouškova advokáta prvorepublikovou vilu. Nyní se pustil do vysvětlování, proč nemovitost stála tak málo, když několikamilionová je jen hodnota samotného pozemku.

Hradní kancléř Vratislav Mynář chystá hnízdečko pro sebe i svou partnerku Alex, která s ním čeká syna. Protože je areál v Osvětimanech z ruky a služební byt na Hradě není pro rodinu to pravé ořechové, pořídil si Mynář za 5,5 milionu dvoupatrovou vilu ve Slunečné ulici na Praze 10.

Koupil ji od Víta Širokého, advokáta lobbisty Romana Janouška. „Že pan doktor Široký byl advokátem Romana Janouška, jsem se dověděl z internetu,“ tvrdí nyní Mynář serveru denik.cz. Zatímco Širokého potkal při podpisu kupní smlouvy, kterou má Blesk k dispozici, se samotným Janouškem se prý Mynář nesetkal nikdy. 

Vila ve Strašnicích přitom ještě v roce 2005 stála 8,25 milionu korun. Za tolik ji podle serveru lidovky.cz koupil od hlavního města podnikatel, který obchodoval se stavebními pozemky s pražským kmotrem Tomášem Hrdličkou. Janouškův právník Široký dům koupil v lednu 2013 – údajně za 5,1 milionu korun.

Video Zprávy: Kancléřova Alex dostala vilu! Podlahův syn bez dědictví a záchrana ženy! - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Nemohu bez souhlasu bývalého majitele říct, jak vysoká byla původní cena, ale snad mohu prozradit, že byla nižší než suma, kterou jsem zaplatil já,“ obhajoval nyní na Deníku Mynář svůj nákup. „Nevím, jestli se někomu tato částka jeví jako nízká, podle mě je 5,5 milionu hodně peněz,“ dodal. Podle Mynáře je objekt v dezolátním stavu. „A pokud se zachrání obvodové zdivo, budeme rádi,“ tvrdí. O nutnosti rekonstrukce Mynář přesvědčoval Blesk již dříve.

Jenže jen cena pozemku podle odhadů realitních makléřů dosahuje samotné kupní ceny. Mynář od Širokého získal s vilou velký pozemek o celkové rozloze 732 metrů čtverečních. A rázem se proměnil v realitního kouzelníka. Tenhle Mynářův kousek pobavil i uživatele na sociálních sítích.

mirkazam ( 11. ledna 2015 08:07 )

Pokud tento ,,vyčůraný vykuk " panu prezidentovi nevadí,tak je potřeba se zamyslet proč asi ??

mirkazam ( 11. ledna 2015 08:07 )

Pokud tento ,,vyčůraný vykuk " panu prezidentovi nevadí,tak je potřeba se zamyslet proč asi ??

mememumu ( 6. ledna 2015 15:31 )

Víš, pokdu někdo prodá veřejně činné osobě majetek za řekněme polovinu jeho tržní ceny, tak je zde prostě otázka, ZA CO jí odpustil tu druhou polovinu. Je to prostě jeden z typicky používaných způsobů korupce. Že je to také jeden ze způsobů krácení daní, je věc další.

lukreciaborgia ( 6. ledna 2015 15:24 )

Prosím vás vysvětlete mi někdo,proč má zdůvodňovat Mynář koupi vily za 5 a půl mega.Kdyby mu ji prodal za 1 mega,tak je to jenom jejich věc,ne??Nebo kdyby mu ji dal prodávající zadarmo,tak co je komu do toho???Prodávající chtěl 5,5 mega,tak je dostal.Sám koupil vilu za 5,1 mega,takže na tom ještě vydělal,tak o co jde??Může mi to někdo vysvětlit???

mememumu ( 6. ledna 2015 14:53 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa