Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman na Národní třídě v roce 1989 prý nebyl: Můžu to dokázat, říká advokát!

Autor: tp - 
20. listopadu 2014
22:34

Slova Miloše Zemana o jeho účasti na protestech v listopadu roku 1989 nemusí být tak pravdivá, jak je prezentuje český prezident. Advokát Milan Hulík, který pracoval v komisi, která celé období revoluce sledovala, tvrdí, že Zeman nebyl nikdy předvolán k výslechu. To by se mohlo stát jedině v případě, že na Národní třídě nebyl.

Veškerá vyjádření Miloše Zemana ohledně revoluce v listopadu 1989 mohou být zcela smyšlená a mylná. „Prezident Miloš Zeman prohlásil při letošním výročí 17. listopadu ke shromážděným demonstrantům, kteří na něj vytáhli červené karty, že se jich nebojí. Že se na rozdíl od nich nebál ani před 25 lety na Národní třídě. Samozřejmě, většina demonstrantů se tehdy na Národní třídě bát nemohla, protože ještě nebyli na světě. Pan prezident má ale pravdu, když říká, že se tehdy na Národní třídě nebál, bát se totiž ani nemohl, protože tam tehdy nebyl! Jsem schopen mu to dokázat na 99 procent,"
napsal údajně advokát Milan Hulík serveru deník.cz

Advokát má pro své tvrzení údajně i důkazy. Byl totiž členem komise, která vyšetřovala události ze 17. listopadu 1989. „Komise se snažily mapovat hodinu po hodině, co se vlastně dne 17. 11. 1989 stalo a kdo za protiprávní jednání příslušníků nese odpovědnost. Žádná z těchto komisí se nesetkala se svědkem Ing. Milošem Zemanem z Národní třídy," říká Hulík. V té době se prověřovaly všechny veřejně známé osobnosti, které se protestu zúčastnily. Mezi ně patřil také Miloš Zeman. Jenže současného prezidenta nikdo nepředvolal jako svědka, což se advokátu Hulíkovi zdá nemyslitelné.

Zeman inkognito

„Pokud byl Miloš Zeman v inkriminovanou dobu na Národní třídě jako účastník demonstrace, pak jenom jako tajný účastník, kterého tam nikdo neviděl. Musel tam tedy být v přestrojení," říká dále Hulík. O tom se ale prezident v žádném svém rozhovoru nikdy nezmínil.

Co na to Hrad?

„Účast pana prezidenta na Národní třídě dne 17. listopadu 1989 je zcela nezpochybnitelná. Pan prezident se zúčastnil celé demonstrace na trase Albertov, Vyšehrad, Národní třída," říká mluvčí Ovčáček, který se naopak ohrazuje proti tvrzením otázkami, proč se Hulík s těmito informacemi „nevytasil“ dříve, ale až nyní, po protestech, které Zeman zažil v pondělí 17. listopadu 2014 na Albertově.

Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A "zloděj" Klaus"? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

 

 

 

 

 

tgbb. ( 24. listopadu 2014 18:57 )

To tvrdí všichni putinovi lízači koulí.

heronik ( 24. listopadu 2014 11:22 )

Advokát blábolí. Já jsem tam 17. 11. 89 taky byl. Dostal jsem pár ran pendrekem, ale zatčený jsem nebyl, před žádnou komisí jsem taky nesvědčil.

podlesni ( 22. listopadu 2014 17:00 )

Tak, tak...

podlesni ( 22. listopadu 2014 17:00 )

Nevytasil se pro, neboť ani Zeman se do této doby nevyjádřil tak neuctivě o tomto zákroku, který je do této chvíle popsán mnoha tehdy opravdu přítomnými. Jinak Zemanovi nevěřím ani slovo...

tgbb. ( 22. listopadu 2014 09:14 )

Nejhorší prezident od r.1918. Ani Hachou lidé tak nepohrdali, jako Zemanem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa