Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Zemana házeli rajčata i chlebíček: Proč proti němu přišli lidi protestovat?

Autor: Marcel Mihalik - 
18. listopadu 2014
05:00

„Miloše do koše!“ ozývalo se po 25 letech opět v centru Prahy. Tisíce lidí neměly na mysli komunistu Jakeše, ale prezidenta Miloše Zemana (70). Na Albertově ho pak vypískali a házeli po něm různé předměty. Důvody k protestům proti prezidentovi měli lidé někdy různé. Ale často společné.

Anketa Blesku: Proč jste přišli protestovat proti Zemanovi?

Martin Bláha (45): „Zásadně nesouhlasím s postojem prezidenta Miloše Zemana k Číně, proto jsem taky přišel dnes protestovat."

Robert Lácko (36): „Ten člověk nemá být ve funkci, kde je, protože se neovládá a je nekompetentní a nemocný. Vadí mi tam to ego.“

Petr Škoda (44): „Přišli jsme zavzpomínat. Před 25 lety jsme jako studenti bojovali přesně proti tomu, co předvádí Zeman dnes.“

Karolína Brabcová (24): „Přišla jsem vyjádřit svůj nesouhlas, protože se mi vůbec nelíbí, jak nás prezident Miloš Zeman reprezentuje.“

René Volfik (43): „Nelíbí se mi nekultivovaný a nereprezentativní projev prezidenta Zemana, kterým zastupuje Českou republiku."

Václav Němec (45): „Protože prezident by se neměl chovat jako hovado. Bylo důležité, že ho lidé vypískali. Je to pošlapání polistopadových hodnot a slušnosti.“

Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A "zloděj" Klaus"? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Rudá záplava se včera dopoledne převalila pražskou Národní třídou. Tam, kde před 25 lety začala sametová revoluce, přišly tisíce lidí vystavit červenou kartu prezidentu Zemanovi.

Protestovali tak proti jeho postojům k lidským právům i k Rusku a také proti kontroverzním a vulgárním veřejným výrokům. Mnohé přitom rozčílil i jeho poslední výrok, že zásah tehdejší komunistické policie na Národní nebyl žádný masakr, ale demonstrace jako každá jiná.

Zeman se na Národní třídu, kam během dne přicházeli politici, nedostavil. A to se demonstranti svolali pod heslem, že si s ním chtějí popovídat. Zavítal zato v doprovodu polského, slovenského, maďarského a německého prezidenta na Albertov, odkud před 25 lety vyšel pochod studentů.

Nebojím se!

Ani tady ale Zemana nečekalo vřelé přijetí. Asi čtyři tisíce lidí ho vypískaly. Někteří křičeli hesla jako Zemane, odstup! nebo Demisi! „Nebojím se vás, jako jsem se nebál před 25 lety,“ reagoval z pódia Zeman.

Vzápětí ale začaly létat různé předměty. Na hlavu státu směřovala vajíčka, rajčata, obložené chlebíčky a podle svědectví bodyguarda i celá šiška salámu.

Ochranka a prezidentovi nejbližší se snažili statečně »střely« vychytávat a prezidenta chránit štítem z deštníků.

Video Video: Miloše do koše! - Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

Letěla vajíčka

Zeman pak nazval protestující zbabělci. „Nevím, kdo z vás na Národní třídě byl. Já ano. Je to zbabělost od těch, kdo sem teď přišli a házeli vajíčka nebo jiné předměty,“ řekl z pódia.

V závěru akce, kdy byla odhalena pamětní deska, jedno z vajíček zasáhlo německého prezidenta Joachima Gaucka. „Byl po takové události logicky otřesen, ale pokračuje v programu,“ řekl Blesku mluvčí Hradu.

Proti Zemanovi se během dne protestovalo na mnoha místech Prahy a také v Brně. Mohutný průvod nespokojenců se také vydal z centra Prahy na pražský Hrad. Na jeho obranu pak vystoupila hrstka lidí na Klárově.

tgbb ( 18. listopadu 2014 16:15 )

Kalouskovo feudál je vysmátej,hitlerovskou propagandu má ve všech masmediích,volí ho agent stb Babiš,Chrenek,Bakala, herecké zlodějské šmuky Kalouskův Kahárl Hitlerberg na hrad , zločinci slaví:: volič Trautenberka je amorální bezpáteřní člověk, špína, morálně degenerovaní ::::::žádný slušný člověk by nepodporoval organizovaný zločin Kalouska, odškodnění masovým vrahům upalovačů dětí katolíkům 200 mld,stovky beztrestných korupčních kauz vlády mafií top09=ods=vv , paktování se sudetskými nacisty , posílání kosovským muslimským džihádistům 100 milionů z peněz čr ,podpora okupací iráku,afganistánu,libye,sýrie,amnestie miliardových zločinců,

vladimir1950 ( 18. listopadu 2014 13:55 )

V tvém případě souhlasím s Werichem: Kde blb, tam nebezpečno!

alex0800 ( 18. listopadu 2014 13:51 )

Ovčani na popud AMERICKÉ MEDIOMASÁŽE VYŠLI LYNČOVAT PREZIDENTA ZVOLENÉHO LIDEM DEMOKRATICKY JEN PROTO, ŽE VOLBY NEVYHRÁLA JEDNA Z PŘEDEM NASTRČENÝCH PROAMERICKÝCH LOUTEK, TEDY ŠVEJNAR A SPÍCÍ KNÍŽE.. TI BY NECHALI TEMELÍN POSTAVIT WESTINGHOUSEM A AŽ BY TEMELÍN BYL PO "HAVÁRII, JIŽ BY NEBYLO MOC KRITIZUJÍCÍCH LIDÍ!! LEČ USA LOUTKY NEVYHRÁLI A TAK TO USA ZATÍM ZKOUŠÍ OBLBOVÁNÍM OVČANŮ.. KDYŽ TO NEVYJDE, DOPADNEME JAK UKRAJINA!! DEMOKRATICKY ZAVRAŽDÍ LIDEM ZVOLENÉHO PREZIDENTA A PAK DOSADÍ LOUTKU SVÉ DIKTATURY. . JAK PRŮHLEDNÝ JE TENTO MRTVÝ HEGEMON, KTERÝ BY NEPŘEŽIL ANI VÁLKU S RUSKEM, JAK JIM NAPOVĚDĚL AUDIT. VÝSLEDKEM BY BYLO 400 !!!MILIONŮ!!! OBĚTÍ A NEEXISTUJÍCÍ USA, OPROTI TOMU BY RUSKÝ MEDVĚD PŘEŽIL ;-) VÝKONNĚJŠÍ ZBRANĚ JSOU NA STRANĚ SLOVANSKÉ, NIKOLIV U NEJCHUDŠÍ ZEMĚ SVĚTA, TEDY USA.. TAKŽE KOHO BUDETE PODPOROVAT? TY, CO CHTĚJÍ SLOVANSKÉ NÁRODY VYHLADIT NEBO SLOVANSKÉ SKORO BRATRY, BYŤ NÁS TENKRÁTE PĚKNĚ DRŽELI U HUBY.. AMERICKÁ DIKTATURA NÁS STÁLA MNOHONÁSOBNĚ VÍCE.. . . . JEN NEZAPLACENÉ VÁLEČNÉ REPARACE (KTERÉ US LOUTKA HAVEL NECHAL !!PROTIPRÁVNĚ!! ODPUSTIT, LEČ NIC NENÍ ZTRACENO) ZE STRANY NĚMECKA DĚLAJÍ 6 - 30 ROČNÍCH ROZPOČTŮ ČR!!! . Pro dezinformátoa placeného pleskem dodávám: napřed si opatři argumenty, jinak ze sebe děláš horšího cenzora, než ti z minulého režimu tragéde ;-) Plácat umí každý, ale argumentovat nejsi schopný ani jednou. Tomu říkám ubohost ovčana kopajícího si vlastní hrob za mrzký peníz.. Dnes to je asi více než 30 stříbrných, že?

alex0800 ( 18. listopadu 2014 13:48 )

MEMEMUMU je dezinformátor BLESKem placený.. Tam nic neřešte, ten hlupáček jednou pochopí, že si kopal sám hrob za pár mrzkých penízků.. Takových tu je.. I když tento je skutečná "perla moudrosti".. Jiní aspoň jsou schopni diskuze.. Holt cenzura horší než za komára a jen to svou tupostí a neschopností argumentace všem ukazuje. . On jednou snad také pochopí a prozře, pokud mu to piliny v hlavě dovolí

tgbb ( 18. listopadu 2014 13:38 )

prolhaná masmedia v rukou oligarchů, havloidů 25 let v kuse , to je odporná totalita , masmedia hrají hlavní roli při manipulaci lidmi ovlivnují volby, vyvolávají hysterie ,kryjí okupace fašismus usa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa