Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stropnický mladší vysvětluje trestní oznámení! Stane se náměstkem primátorky?

Autor: simao, ČTK - 
11. listopadu 2014
08:15

Matěj Stropnický se může stát náměstkem předpokládané pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Na jeho nominaci se shodla Strana zelených. O Stropnickém se však mluvilo i kvůli nevyjasněné kauze zabavení jeho pracovního počítače. V minulosti na něj bylo také podáno trestní oznámení. Zásadně však odmítá, že by se činu dopustil!

Syn ministra obrany Martina Stropnického Matěj byl na Praze 3 vyšachován z koaličních dohod. Hnutí Žižkov (nejen) sobě sice vyhrálo komunální volby, koalice v čele s druhou TOP 09 jej však obešla. Stropnického mladšího za starostu nechtěla. Patrně kvůli osobním sporům.

Jenže Strana zelených je částí koalice, která v čele s ANO a primátorkou Adrianou Krnáčovou patrně povládne rovnou celé Praze! Bývalý místostarosta Prahy 3 Stropnický by se navíc mohl stát náměstkem Krnáčové. Původně měl být náměstkem primátorky volební lídr Trojkoalice, předseda pražských zelených Petr Štěpánek. Kandidatury se ale vzdal, pravděpodobně se stane starostou Prahy 4.

„Dostal jsem 48 hlasů z celkem něco přes 60 účastníků,“ sdělil ČTK k výsledku konference zelených Stropnický. V Radě hlavního města by měl mít na starosti územní plánování. Místo starosty Prahy 3 mu však vyfoukla Vladislava Hujová z Topky.

Matěj Stropnický: Podávat trestní oznámení je móda

Právě s Prahou 3 souvisí Stropnického nečekané problémy. Nejprve mu kriminálka zabavila služební počítač, což Stropnický přičítá snaze o diskreditaci při koaličních jednáních. S čím postup vyšetřovatelů souvisel, není jasné, policie jej nechtěla komentovat.

Do redakce Blesk.cz se pak dostalo trestní oznámení, které míří právě na hlavu Stropnického. Ten však Blesk.cz upozornil, že není aktuální. "Je to věc, která je stará rok, rok a půl. Policie, pokud je mi známo, případ odložila, protože nebyl spáchán žádný trestný čin," uvedl Blesk.cz Stropnický.

O co mělo jít? Trestní oznámení souviselo s privatizací bytových jednotek v žižkovské ulici Lupáčova. "Problém privatizace spočívá ve stanovení ceny, za kterou je tento majetek hlavního města Prahy městskou částí rozprodáván," uvádí se v trestním oznámení, které má Blesk.cz k dispozici. "Pan místostarosta, snad z náklonnosti k některým nájemcům bytů v Lupáčově (či teď již Lupičově?) ulici, vyvinul, jak vyplývá z předloženého dopisu, značný tlak na to, aby byl objednán nový znalecký posudek, a to s cílem obdržet tentokrát od znalce podstatně nižší cenu,“ píše se dále v trestním oznámení.

Stropnický něco takového zásadně odmítá. "V této republice je móda podávat trestní oznámení, vytváří se tím dojem, že se nějaký skutek stal, i když to není vůbec pravda," upozornil Blesk.cz Stropnický. Vysvětluje pak i rozdíl v posudcích na privatizované byty. V ceně bytů totiž existuje povinnost zohledňovat ocenění prázdného bytu a bytu obsazeného nájemníkem.

salto ( 11. listopadu 2014 12:03 )

...ukradla..., nekrade... to jsou silná slova

salto ( 11. listopadu 2014 12:01 )

Copak? Vexlák se směje budoucímu (nebo už nynějšímu) zlodějovi? Andre..., toho bys měl podržet, nevíš kdy jej budeš potřebovat (popřípadě někoho z jejich rozvětvené rodiny)

prasulka ( 11. listopadu 2014 11:35 )

prasulka ( 11. listopadu 2014 11:35 )

prasulka ( 11. listopadu 2014 11:35 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa