Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubek se loučí s politikou: Chce víc času s dcerou Margaritou!

Autor: simao - 
6. listopadu 2014
16:45

Expremiér Jiří „sexy mozek“ Paroubek (62) vyhlásil loučení s politikou. Na Facebooku se svěřil, že skončí jako předseda strany LEV 21. A následujících 10 let politický comeback rozhodně neplánuje. Důvod? Chce více času pro rodinu. Tedy pohlednou manželku Petru a dceru Margaritu. 

Odchází z politiky, ve které si vysloužil přezdívky „buldozer“, ale i „sexy mozek“, která se s Jiřím Paroubkem vleče od rozhovoru s jeho ženou Petrou Paroubkovou. Někdejší tlumočnice se MfD svěřila, že „nejvíce sexy je na muži mozek“.

Za Jiřího Paroubka se vdala 17. listopadu 2007. Takže brzy budou mít výročí. Listopad je přitom u Paroubkových celkově měsícem oslav. 1. listopadu 2009 se jim narodila dcera Margarita, která oslavila nedávno narozeniny. Právě jí se chce Paroubek nyní více věnovat. A vyhlásil svůj odchod z politiky! Překvapení? Jak pro koho.

„Mou nejvyšší prioritou je má rodina, má dcera, která před pár dny oslavila 5. narozeniny. V průběhu listopadu odejdu z postu předsedy strany LEV 21 a budu se věnovat své rodině a své práci. V následujících deseti letech neplánuji, že bych se do politiky vrátil. A pak už nebudu zrovna perspektivní junior...,“ napsal na Facebooku Paroubek, který působil jako pražský zastupitel (1990–2005), Grossův ministr pro místní rozvoj, ale také šéf ČSSD a vlády.

Expremiér Jiří Paroubek ohlásil úplný konec v politice! Expremiér Jiří Paroubek ohlásil úplný konec v politice! | Facebook

Přestože pod jeho vedením ČSSD v roce 2010 vyhrála parlamentní volby, Paroubek coby předseda skončil a nahradil ho Bohuslav Sobotka. Stranu LEV 21 pak vedl Paroubek od listopadu 2011, ale díru do české politiky neudělali. Symbolický je zisk strany v letošních eurovolbách – 0,46 %...

Paroubek na portálu vasevec.cz vzpomíná i na to, jak v srpnu 2013 skončil jako poslanec, ale voleb do Sněmovny se znovu nezúčastnil, protože strana neměla dost peněz. „Nemělo smysl do toho jít. Vyhlídky jsme měli jen na volební propadák,“ říká Paroubek. „Kromě toho jsem musel po patnácti letech svého působení v profesionální politice začít znovu budovat svou životní existenci. Živit se sám, plně zajistit rodinu,“ poukazuje expremiér.

Dceru trápí atopický ekzém. Paroubek chce i cestovat

S dcerou má velké plány. „Chceme jí se ženou umožnit co nejlepší vzdělání, zejména znalosti cizích jazyků. Tak, aby byla co nejlépe připravená do života. K tomu přistoupilo také to, že naše dcera má atopický ekzém. Na jaře se objevily některé jeho projevy, proto jsme v létě strávili přes deset týdnů u moře. A teď znovu týden u Mrtvého moře. Je prý slušná šance, aby se téhle zdravotní komplikace do konce puberty – tedy za nějakých 8 až 10 let – zbavila,“ prozradil.

Paroubek se prý chce věnovat i osobním zájmům. „Mám tři zahrady (včetně té řecké), dvě knihovny… Chci cestovat na zajímavá místa, která jsem vždy chtěl vidět. Chci po letech začít opět pravidelně chodit do divadla, na operu. Začal jsem si opakovat angličtinu a němčinu. Chci se v jejich znalosti dostat výš. Prostě mám mnoho plánů a už nemám před sebou dosavadních šedesát dva let. A chci zbývající léta života prožít co nejsmysluplněji a nechci se zabývat zbytečnostmi,“ dodal Paroubek na webu vasevec.cz.

Video Paroubek musí platit mluvčímu Zemana za urážky: Jsi prolhaný hlupák! - Blesk TV
Video se připravuje ...

anelumi ( 7. listopadu 2014 13:57 )

právě kradl sám,bez parťáků,to ho odrovnalo.Nechtěl se dělit

jana52 ( 7. listopadu 2014 06:29 )

však on se nám Jirka vrátí..... napíše ještě pár kritických knih, přečteme si mnoho článků v novinách, dozvíme se, jak je mu teď konečně krásně, pak začne objímat stromy, pak bude jezdit i s Margitou na matračce na rybníku.. hlavně aby se nám macek nepřevrhnul... no a pak najednou jednoho krásnýho dne se vrátí, aby nás všechny zachránil

ninunka ( 7. listopadu 2014 01:04 )

ano? a co dojebal-dle tvých slov???? že se Parouprase vzdalo na děleni s někým neshodnul? Nechtěl krást-zůstal sám. Nechci se ho zastávat...tak když jste ho nevolili,držte pusinu

ninunka ( 7. listopadu 2014 00:56 )

sorry, ale o tom nevíš- dle tvé reakce nic

hajne ( 7. listopadu 2014 00:04 )

Konečně jde bradavice do háje.Když stojí vedle sebe s manželkou tak to vypadá jako táta s dcerou.V tomto státě na co sáhnul to dojeb..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa