Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubková po mozkové příhodě: Lékaři zdroj krvácení nenašli! Hrozí opakování?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
20. února 2015
16:24

Vyrazila s dcerou Margaritou do manželovy kanceláře, jenže zkolabovala. Petra Paroubková (41) skončila v nemocnici, krvácela do mozkové pleny! Příčina? Stále neznámá! Expremiérova manželka exkluzivně pro Blesk.cz sdělila, jaký je její současný zdravotní stav. A výhled na nejbližší týden.

„Už je mi mnohem lépe, příští týden mě čeká ještě jedno vyšetření a začnu se vracet do normálu. Největší zásluhu na tom mají lékaři a celá nemocnice, starají se o mě skvěle,“ řekla Blesk.cz Petra Paroubková při dotazu na její aktuální stav.

Její kolaps mnohé zděsil. Manželka expremiéra Jiřího Paroubka, se kterým má dceru Margaritu, je stále hospitalizovaná v pražské Nemocnici Na Homolce. Skončila v péči tamního Neurochirurgického oddělení. 

„Již koncem příštího týdne bych mohla být propuštěna do domácí péče,“ prozradila Paroubková a přidala pochvalu pro zdravotníky. Vyzdvihla jejich profesionalitu a lidskost. „Lékařům a sestřičkám z neurochirurgického oddělení patří můj velký obdiv a poděkování. Dosud v žádném zdravotnickém zařízení jsem se nesetkala s tak profesionálním a současně lidským přístupem jako tady. Zdánlivě by to mohlo souviset s tím, že jsem manželkou známého politika. Ale měla jsem možnost přesvědčit se na vlastní oči, že tým neurochirurgie pod vedením primáře Klenera takto přistupuje ke všem svým pacientům,“ dodala Paroubková.

Krvácení do mozku: Hrozí opakování?

Paroubkovou do nemocnice odvezli kvůli spontánnímu krvácení do mozkových plen. Jeho nejčastější příčinou bývá výduť na mozkové cévě, tzv. aneurysma. „Aneurysmata způsobují až 90 % případů krvácení do mozkových plen, a navíc hrozí i krvácením opakovaným. U paní Paroubkové jsme však výduť na mozkové cévě neprokázali. A zdroj krvácení se u ní nepotvrdil ani v oblasti páteřního kanálu, kde se může vzácně vyskytovat,“ uvedl primář Klener. „V příštím týdnu ještě proběhne další kontrolní vyšetření, které definitivně vyloučí jak existenci aneurysmatu, tak jiného zdroje krvácení,“ dodal doktor.

Podle primáře neurochirurgie z Homolky, která se specializuje mj. na mozková aneurysmata a cévní onemocnění, je pravděpodobné, že pokud vyšetření výduť vyloučí, krvácení se vstřebá a riziko jakýchkoliv zdravotních následků či opakování mozkové příhody bude u Petry Paroubkové minimální.

Oddychnout si tak snad může i manžel Paroubkové Jiří. „Měl jsem samozřejmě obrovskou starost, ale když jsem viděl, jak výborně se tam o ni starají, stres polevil,“ řekl Jiří Paroubek Blesku.

Video Zprávy: Paroubková o kolapsu a krvácení do mozku! A žaloba na Norsko kvůli dětem! - Blesk TV
Video se připravuje ...

mirkazam ( 23. února 2015 07:44 )

Je to tak zvaně mnoho povyku pro NIC !!!

jity ( 21. února 2015 11:19 )

bulvár je bulvár, ale tobě nedošlo, že ty blbé komentáře míváš ty, s tim tvým odporným kapišto.

jity ( 20. února 2015 20:22 )

Zřejmě má o zviditelnění zájem hlavně bulvár kapišto? Chtějí senzace, aby byly k tomu ubohé komentáře kapišto?

jerry ( 20. února 2015 19:10 )

Máš plnýho bažanta?

illis ( 20. února 2015 18:59 )

ellka Proč tolik jedu proti paní Petře. Sluší se popřát zdraví a ne pouštět jedové řeči.

Zobrazit celou diskusi