Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek o kolegovi ze Sněmovny: Je to komunistická mlátička a fízl!

Miroslav Kalousek se obul do komunistického poslance Zdeňka Ondráčka
Miroslav Kalousek se obul do komunistického poslance Zdeňka Ondráčka  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
16. července 2014
09:29

Exministr financí se s tím nemaže! Miroslav Kalousek bude muset na kobereček  ke kolegům ze sněmovního mandátového a imunitního výbor za to, že označil poslance KSČM Zdeňka Ondráčka za "komunistického fízla".

Debata s poměrně ostrými vyjádřeními se odehrála na červnové schůzi při projednávání předlohy ODS, podle které by šéfa finančního analytického útvaru ministerstva financí nejmenovat ministr, ale vláda na jeho návrh. Činnost útvaru by kontrolovala sněmovní komise.

"Poslanecká sněmovna má funkci nejenom zákonodárnou, ale taky kontrolní. Vy opravdu na tu kontrolní funkci chcete rezignovat? Vy ji nechcete mít? V duchu té komunistické mlátičky, která mluvila přede mnou, u které mi je úplně jedno, jestli byla, nebo nebyla na Václavském náměstí, protože to prostě byl komunistický fízl a jeho názory nemůžu brát vážně?," řekl v debatě podle stenozáznamu Kalousek.

V minulosti dostal od výboru desetitisícovou pokutu za výroky na Kalouskovu adresu exposlanec ČSSD David Rath. Na schůzi Sněmovny tehdy na Kalouskovu adresu řekl: "Pravděpodobně nejste úplně ve střízlivém stavu, pane ministře". Kalousek se proti nařčení ohradil a řekl, že mu jeho zdravotní stav nařizuje přísnou abstinenci.

Sankci potvrdila i Sněmovna. Rath ji platit nechtěl. Bránil se u soudů, neuspěl.

Sněmovní výbor se dnes zabýval i dalším podnětem, který se týkal údajného střetu zájmů ministra dopravy Antonína Prachaře (ANO) kvůli jeho působení v představenstvu dopravní firmy Omega Servis Holding. Ministr podle Chvojky předložil dokumenty, podle nichž se funkce předsedy představenstva vzdal; rezignace ale nebyla procesně vyřešena obchodním rejstříkem. Výbor uvedl, že Prachař zákon neporušil.

V souvislosti s Kalouskovým výrokem začalo znovu na internetu kolovat video Zdeňka Ondráčka jako mladého esenbáka:

1917 ( 21. září 2014 21:04 )

Právě od Kalouska to sedí Zarytý lidovec, jehož strana jako jediná za totáče byla ochotna jít do vlády s komanči,ministr Plojhar, jinak farář a Kalousek aby ctil zásady lidovců v touze po moci to však už po plyšáku přehnal a jako jediný byl ochoten jít se svou stranou do vlády s podporou komunistů. To už i pro lidovce bylo troch moc a tak ho vyrazili.Ve své touze po moci si však našel náhradu sobě rovnou a to stejně bezpáteřního Swarzenberga.A tento ožralec chce někoho kárat.

suov ( 21. září 2014 18:56 )

suov ( 21. září 2014 18:56 )

SZ to je také taková elita, i soudci,,,

suov ( 21. září 2014 18:54 )

Ale co to bude platné, takových udavačů jsou plné radnice, ale i nahoře, a nikomu to nevadí, tito udavači jsou naopak chráněni jinými jako je ODS, TOP09, a co , nevadí jim to,,,,

suov ( 21. září 2014 18:42 )

Ale zapoměl jsi na ty pravicové zloděje z ODS a dalších, takž ty tvoje počty jsou špatné, asi jsi studoval v Plzni,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa