Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nadčlověk se dožadoval alkoholu ve Sněmovně: Doplatil na suchý zákon

Poslanec Sylor (Úsvit) žádal kolegy o oslavného panáka. Nepochodil
Poslanec Sylor (Úsvit) žádal kolegy o oslavného panáka. Nepochodil  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: simao - 
11. června 2014
10:35

Po vyhlášení "suchého zákona" mají nadlidi alkohol zapovězený. Výjimka nebyla udělena ani poslancovi hnutí Úsvit Sylorovi (67). A to chtěl jen oslavit narození svých dvou vnoučátek...

Novopečený dědeček Augustin Karel Andrle Sylor (Úsvit) předstoupil při jednání v poslanecké sněmovně s nezvyklou připomínkou. Má čtyři děti (syny Richarda a Ondřeje a dcery Gabrielu a Kláru), jednomu z nich se přitom narodila dvojčátka. 

"Asi budu mluvit úplně mimo program, ale v devět hodin jsem dostal informaci, že moje dcera Klára porodila dva zdravé chlapce, tak se s vámi chci jenom podělit o tu radost, že Pánbůh nám požehnal, a že můžu dneska oslavovat. Ale jen nějakým omezeným způsobem," citují poslance a bývalého zastupitele Vysokého Mýta novinky.cz.

Mimo program skutečně mluvil, debatovalo se totiž zrovna o rozšíření CHKO Kokořínsko. Jeden ze čtrnácti poslanců od Okamury svou vložkou kolegy pobavil. Přidal však i prosbu. "Tak jestli mi dáte možnost, že si tady třeba dneska budu moci dát panáka," pronesl Sylor a sklidil potlesk.

Někdejší učitel a bývalý trenér reprezentace juniorů ČR v plavání narazil. Ve Sněmovně nadále i přes pořádná vedra platí "suchý zákon". Vyhlásil jej šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), nevztahuje se však na nealko, ale pouze na prodej alkoholických nápojů během pracovní doby poslanců.

I tentokrát tak musel Hamáček poslance zklamat, pouze mu popřál příjemnou oslavu v některém z restauračních zařízení mimo Sněmovnu. Co naplat, alkohol v teplém počasí beztak odborníci nedoporučují.

salto ( 12. června 2014 08:36 )

Je to tak, jsou to nadlidi se všemi možnými výjimkami(m.j. včetně prezidenta), ale z vlastní zkušenosti vím, že když má člověk pod kulichem, problémy se jeví jako méně vážné a řešení jednodušší, takže bych to pozměnil: chlastat se nemá ani v práci, v parlamentu, u soudu, na hradě, zkrátka tam kde takový člověk může napáchat škodu...

zabibol ( 11. června 2014 17:54 )

Pravda, pravda. Jinak se o ruských fašistech nic nedoví.

kozinozka ( 11. června 2014 16:46 )

Mám takový dojem, že český poslanec je takový chlapec Naopako, a kdyby většinu poslanců obrátil naruby, byli by dokonalí.

zabijecka ( 11. června 2014 16:38 )

Ale tady není o čem diskutovat. Jak by ten pán slavil, kdyby pít nesměl ze zdrtavotních důvodů? A to s emu jednoho dne pravděpodobně i stane.

abzk ( 11. června 2014 16:13 )

Pro upřesnění, poslanci nemají pracovní dobu, buď vykonávají nebo nevykonávají funkci. A pro doplnění, článek si zřejmě objednal někdo ze sněmovny aby ukázal že se tam nechlastá, což není pravda. Pouze bylo přijato, že se v době zasedání nesmí prodávat alkohol, nikoli že se nesmí pít donesený, takže se tam chlastá stejně, jenom si ten chlast kupujou předem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa