Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Už mají odvoleno: Nachytaný žokej Váňa, Klaus s Livií i Kalousek s maminkou

Autor: simao - 
25. října 2013
17:12

Řada známých osobností a samozřejmě i politiků stihla odvolit již během prvního volebního dne. Svůj hlas do urny již vhodili žokej Váňa, nachytaný nedávno imitátorem Jablonským. Ale také politici - mezi prvními Hašek, Okamura, Babiš, rozesmátý exprezident Klaus s manželkou Livií a také Miroslav Kalousek, který do volební místnosti doprovodil svou maminku.  

Exprezident Václav Klaus odvolil v pražských Kobylisech - a to společně se svou manželkou Livií, která se však chystá zanedlouho do Bratislavy, kde se stane českou velvyslankyní. Klaus rozdával úsměvy na všechny strany, k současným volbám však byl kritický. Velmi se prý obává toho, co vznikne po nich. ODS, kterou sám založil, prý potřebuje prohrát, aby se změnila. Celkově pak pravici nakreslil "čerta na zeď".

To Miroslav Kalousek vyrazil volit v Bechyni na Táborsku, kde má chalupu. Do volební místnosti doprovodil svou maminku. "My jsme mnohokrát zdůrazňovali, že tyto volby pokládáme za nejdůležitější od roku 1989, že rozhodnou o tom, jestli budeme pokračovat ve svobodném demokratickém vývoji, nebo zda se vydáme jinou cestou. Tyto volby určí to, zda budeme mít plnohodnotnou demokracii i po víkendu," okomentoval aktuální dění místopředseda TOP 09 Kalousek.

Schwarzenberg tentokrát správně, Kalousek s maminkou

Odvoleno už mají i Tomio Okamura (s partnerkou Monikou Talašovou), miliardář Andrej Babiš (s manželkou Monikou), či Miroslava Němcová, kterou doprovodil také její manžel - Vladimír Němec. Karel Schwarzenberg pak tentokrát zvládl odevzdat platný hlas a faux pas z prezidentské volby, kdy do urny vhodil neplatný lístek bez obálky, se již neopakovalo. K volbám přitom v pátek stihl zajít třeba i Josef Váňa, legendární žokej, kterého se pěkně v rámci předvolebních vtípků podařilo napálit v unikátní akci Blesk.cz imitátorovi Petru Jablonskému. Už jste slyšeli?

Zeman: Pomůžu vítězi voleb

Prezident Miloš Zeman pak k volbám dorazil v doprovodu první dámy Ivany Zemanové. A po odevzdání svého hlasu se v ČT nechal slyšet: "Budu samozřejmě respektovat úspěch té strany, která ve volbách uspěje, to je samozřejmé. Pokud jde o postup vytvoření koalice, tak to záleží i na jednáních mezi stranami, prezident se nemá plést do všeho. Pokud by se ukázalo, že koalice je obtížně sestavitelná, tak vzhledem k tomu, že jmenuji nejen premiéra, ale i vládu, tak se samozřejmě pokusím vítězi voleb pomoci."

pgga ( 26. října 2013 04:23 )

Jak ?..V CR vlastni vse "dulezite" Nemci..Rusove. atd.a par Cechu kteri maji penize jinde. Co Chcete v CR znarodnovat?....tedy jak vse odkoupit? Hlavne za co?

fotrpjotr ( 26. října 2013 04:10 )

Jedině KSČM nás dostane s totalitního státu ovládaného pravicí a kmotry ODS.

pgga ( 26. října 2013 04:09 )

Kdo "my"...komunisti?...OMG>>>

pgga ( 26. října 2013 04:06 )

Zacinam mit pocit z tvych vsech komentaru co se tyce KIKI...ze to asi je "osobni"...jelikoz to neni normalni.. Myslim..velmi osobni...

anna1234 ( 26. října 2013 03:16 )

..ano? a mně volal manžel, ať se jdu podívat na zprávy, jak Klausová vypadá špatně a vypadala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa